Газови пружини за пневматични пружинни пушки.

Ами, на мен колегата ST_beer ми обясни много просто действието на ГП на времето, когато и аз си задавах такива въпроси като glg_81 - представи си, каза, парче стериопор, което го натискаш в кофа с вода...като го пуснеш, налягането го изхвърля.И - воала, просветна ми тогаз ;D.
+1 за правилното оразмеряване, там е основното разковниче на успеха.Дерзай и умната.

Аз също мисля,че по-добре да оставиш водача с 8 х2,5 мм отвора.Напълно достатъчни са.
Това което предлагаш няма да повиши скростта на чашката.
Аз мисля, че предназначението на Гп е не да увеличава скорост на чашката, а да намали отката и подобри точността.
От моя скромен опит с ГП не препоръчвама на никого да монтира ГП която дава по-голяма скорост от тази на телената пружина. Това не води до нищо по-добро. Така мисля аз.
Насочи се към точното оразмеряване, стабилното закрепване на водача към стержена, отворите ги остави така.Добре са си. ;)
Успех

Аз ги правех като номер 3 ползвах оригиналните части на амортисьора каквото и да направиш няма да сбъркаш,въпроса е кое е по-лесно ;)

Дано само позволяват оригиналните части на амортисьора да се осигури достатъчен ход на стережена.
Имам предвид, че оригиналиния водач е с дължина по спомен около 10 мм.
Някой от тези водачи имат и о-пръстен и незнам дали няма да пречи при ползванато ми за ГП.
Зависи ГП за каква пушка се прави, какъв е хода на буталото и колко е дължината на буталото.
Всичко е въпрос на пресмятане и замерване.

Разнитоваш пробираш това което ти трябва и занитваш.
Ползвах полски амортисьори и на моето гамо още работи и при третия собственик ;)

:) И моето Хатсанче още работи.Трета година.Да си жив и здрав, Ради! :cheers:

Благодаря на всички които си написаха мненията по вапроса. Няма да правя такъв водач, а просто исках да попитам дали ще има ефект. Получих желания отговор и за което благодаря. А на pavloff , че се отзова когато имах нужда от помощ. Тои ми до-изясни как действа ГП (на какъв принцип).Оределено работата с такъв детайл и много прецизна и трябва да имаш ПОВИШЕНО внимание към това което правиш, защото грешките се наказват.

Здравейте! Искам да попитам, ако в ГП маското(макар и малко) се персече какви ще се последствията от експлоатацията на ГП във времето? ???

От какво да се пресече? Ако попадне вода през гарнитурата на охладителната система ли?
Маслото в ГП е в минимално количество и там не се налива какво да е масло.

Здравейте.
Tози сайт ми го даде един приятел, искам някой да ми помогне.
Eто и вьпросьт ми: имам вьздушна пушка Hatsan 80.
Mога ли да направя подобрения за да стане по-мощна и да се сложи ГП.
Aко може някакви схеми.
Благодаря предварително :sos:

Прочети цялата тема за ГП писано е много има схеми,но идеята и не е да направи пушката по мощна (не че някога и аз не исках същото като теб) идеята и е да направи пушката по приятна за стрелба по точна и т.н.т прочети темата и ще ти стане ясно!

Колеги Здравейте !!! Прочетох целия пост за ГП и съм много въодушивен от това което пишет относно тунинга на пушките си. Имам си и аз една въздухарка и ходя да пузам от време не време с приятели, пушката ми е ЦФХ. Та молбата ми е, някои ще може ли да ми направи ГП за ЦФХ-а ми, разбира се срещу заплащане. Да си призная чесно малко съм навеж в тази област, затова ако някои иска да ми направи ГП ще съм му благодарен. :cheers: :cheers: :cheers:

Зависи от къде си Колега . От профила ти не личи !
Няколко човека правят сполучливи ГП.
Свържи се с групата от раиона от който си ти , те ще те насочат! :goodbye:

Въпросат не е то къде съм, а дали има някои които може да ми помогне. Цивилизована държава сме и има достатъчно куриери които да доставят поръчки на точни адреси. А що се отнася до размерите на пушката си ще меря и дано да справя. ;)

Искрено ти желая успех в начинанието ,но Ivodoc бе писал ,че това не е шега работа !
Безопасноста е на първо място , аз съм със ГП на Хатсана но се доверих на много сигурен Човек!
Уверявам те , заслужава си пушката е друга , поне не ми троши оптиката и отката е чувствително по-малък.
Моята ГП е от Митака 101 от София това ,че нямам добри резултати от срещите на Софииската група не е от пушката а от дърпащият спусъка :-[

Да прав си колега jost70,че това не е шега работа, затова се обръщам към хора които могат и му разбират на тази тема. Съжалявам, че съм невеж по тази тема, но има хора които имат доста опит в тази област и са написали много по този въпрос. Затова отново се обръщам към пичовете които му разбират :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: МОЛЯ !!! Благодаря предварително.

Ако искаш помощ и коректност , бъди коректен и ти - попълни профила си ! Това показва уважение към колегите тук ! Успокои топката , почети , запознаи се с регионалната си група и повечето отговори ще ги намериш сам ! Не става за един ден да се регистрираш , да "прочетеш" всичко , да го "разбереш" и докато си анонимен да ти се отговори на всички постове ! :no:

@lazar
Във форума зная за няколко колеги които правят или са правили ГП обърни се на лични към някои от тях и те ще ти кажат условията си и дали ще ти направят ГП.
Хората които аз зная като наложи ли се спецове в тази област са : ivodoc ;rashko;братушка и Митака 101. Последния Митака 101 не пише в този форум вече но предполагам че го прочита или си гледа на лични може да го потърсиш и в форума на МСА.
Другото което зная със сигурност е че никой няма да ти направи ГП без пушката да е при него. Ама може да са се променили нещата. Само да не се объркаш да те насочат към пловдивския майстор Тодор Бонев. Желая ти успех в начинанието.

Имам питане към колегите, които изработват или стрелят с ГП: ако остатъчната сила с която една телена пружина удря в челото на цилиндъра е с величина F, приблизително колко F ще е силата, с която ГП напомпана за същата скорост на чашката ще удря в челото? Осезателно по-силен е ударът, но може би има технически параметри, които да дадат отговор дали е 1.5хF, 2хF...
Опитвам се да предположа влиянието на ГП върху оптиката. Знам за теорията, че затихващите вибрации на телената пружина също скапват оптиките, но мисля, че челният удар все пак е основният шок за оптичните системи.

Чашката да се удря в кое чело ???Така заддаден въпроса е доста неясно, поне според мен.Но ако имаш предвид челото на буталото и удара му в цилиндъра, ще е почти равен удара при пружината и при ГП.Там роля играе количеството сгъстен въздух, един вид е възглавница и пречи на буталото да се джаска в дъното на цилиндъра.А ГП разбиват оптики по - малко, защото ги няма излишните вибрации.Иначе ако не ти е наред маншета, с ГП или без, оптиката все ще се разбива.

Back
Нагоре