Газови пружини за пневматични пружинни пушки.

praetorian

Редовен Потребител
Ами, на мен колегата ST_beer ми обясни много просто действието на ГП на времето, когато и аз си задавах такива въпроси като glg_81 - представи си, каза, парче стериопор, което го натискаш в кофа с вода...като го пуснеш, налягането го изхвърля.И - воала, просветна ми тогаз ;).
+1 за правилното оразмеряване, там е основното разковниче на успеха.Дерзай и умната.
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Аз също мисля,че по-добре да оставиш водача с 8 х2,5 мм отвора.Напълно достатъчни са.
Това което предлагаш няма да повиши скростта на чашката.
Аз мисля, че предназначението на Гп е не да увеличава скорост на чашката, а да намали отката и подобри точността.
От моя скромен опит с ГП не препоръчвама на никого да монтира ГП която дава по-голяма скорост от тази на телената пружина. Това не води до нищо по-добро. Така мисля аз.
Насочи се към точното оразмеряване, стабилното закрепване на водача към стержена, отворите ги остави така.Добре са си. ;)
Успех
 

rashko

Редовен Потребител
Аз ги правех като номер 3 ползвах оригиналните части на амортисьора каквото и да направиш няма да сбъркаш,въпроса е кое е по-лесно ;)
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Дано само позволяват оригиналните части на амортисьора да се осигури достатъчен ход на стережена.
Имам предвид, че оригиналиния водач е с дължина по спомен около 10 мм.
Някой от тези водачи имат и о-пръстен и незнам дали няма да пречи при ползванато ми за ГП.
Зависи ГП за каква пушка се прави, какъв е хода на буталото и колко е дължината на буталото.
Всичко е въпрос на пресмятане и замерване.
 

rashko

Редовен Потребител
Разнитоваш пробираш това което ти трябва и занитваш.
Ползвах полски амортисьори и на моето гамо още работи и при третия собственик ;)
 
A

Anonymous

Гост
:) И моето Хатсанче още работи.Трета година.Да си жив и здрав, Ради! :cheers:
 

glg_81

Потребител
Благодаря на всички които си написаха мненията по вапроса. Няма да правя такъв водач, а просто исках да попитам дали ще има ефект. Получих желания отговор и за което благодаря. А на pavloff , че се отзова когато имах нужда от помощ. Тои ми до-изясни как действа ГП (на какъв принцип).Оределено работата с такъв детайл и много прецизна и трябва да имаш ПОВИШЕНО внимание към това което правиш, защото грешките се наказват.
 

glg_81

Потребител
Здравейте! Искам да попитам, ако в ГП маското(макар и малко) се персече какви ще се последствията от експлоатацията на ГП във времето? ???
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
От какво да се пресече? Ако попадне вода през гарнитурата на охладителната система ли?
Маслото в ГП е в минимално количество и там не се налива какво да е масло.
 
A

Anonymous

Гост
Здравейте.
Tози сайт ми го даде един приятел, искам някой да ми помогне.
Eто и вьпросьт ми: имам вьздушна пушка Hatsan 80.
Mога ли да направя подобрения за да стане по-мощна и да се сложи ГП.
Aко може някакви схеми.
Благодаря предварително :sos:
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Прочети цялата тема за ГП писано е много има схеми,но идеята и не е да направи пушката по мощна (не че някога и аз не исках същото като теб) идеята и е да направи пушката по приятна за стрелба по точна и т.н.т прочети темата и ще ти стане ясно!
 
A

Anonymous

Гост
Колеги Здравейте !!! Прочетох целия пост за ГП и съм много въодушивен от това което пишет относно тунинга на пушките си. Имам си и аз една въздухарка и ходя да пузам от време не време с приятели, пушката ми е ЦФХ. Та молбата ми е, някои ще може ли да ми направи ГП за ЦФХ-а ми, разбира се срещу заплащане. Да си призная чесно малко съм навеж в тази област, затова ако някои иска да ми направи ГП ще съм му благодарен. :cheers: :cheers: :cheers:
 

jost70

Потребител
ФТКС
Зависи от къде си Колега . От профила ти не личи !
Няколко човека правят сполучливи ГП.
Свържи се с групата от раиона от който си ти , те ще те насочат! :goodbye:
 
A

Anonymous

Гост
Въпросат не е то къде съм, а дали има някои които може да ми помогне. Цивилизована държава сме и има достатъчно куриери които да доставят поръчки на точни адреси. А що се отнася до размерите на пушката си ще меря и дано да справя. ;)
 

jost70

Потребител
ФТКС
Искрено ти желая успех в начинанието ,но Ivodoc бе писал ,че това не е шега работа !
Безопасноста е на първо място , аз съм със ГП на Хатсана но се доверих на много сигурен Човек!
Уверявам те , заслужава си пушката е друга , поне не ми троши оптиката и отката е чувствително по-малък.
Моята ГП е от Митака 101 от София това ,че нямам добри резултати от срещите на Софииската група не е от пушката а от дърпащият спусъка :-[
 
A

Anonymous

Гост
Да прав си колега jost70,че това не е шега работа, затова се обръщам към хора които могат и му разбират на тази тема. Съжалявам, че съм невеж по тази тема, но има хора които имат доста опит в тази област и са написали много по този въпрос. Затова отново се обръщам към пичовете които му разбират :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: МОЛЯ !!! Благодаря предварително.
 

andi

Редовен Потребител
Ако искаш помощ и коректност , бъди коректен и ти - попълни профила си ! Това показва уважение към колегите тук ! Успокои топката , почети , запознаи се с регионалната си група и повечето отговори ще ги намериш сам ! Не става за един ден да се регистрираш , да "прочетеш" всичко , да го "разбереш" и докато си анонимен да ти се отговори на всички постове ! :no:
 

st_beer

Редовен Потребител
@lazar
Във форума зная за няколко колеги които правят или са правили ГП обърни се на лични към някои от тях и те ще ти кажат условията си и дали ще ти направят ГП.
Хората които аз зная като наложи ли се спецове в тази област са : ivodoc ;rashko;братушка и Митака 101. Последния Митака 101 не пише в този форум вече но предполагам че го прочита или си гледа на лични може да го потърсиш и в форума на МСА.
Другото което зная със сигурност е че никой няма да ти направи ГП без пушката да е при него. Ама може да са се променили нещата. Само да не се объркаш да те насочат към пловдивския майстор Тодор Бонев. Желая ти успех в начинанието.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Имам питане към колегите, които изработват или стрелят с ГП: ако остатъчната сила с която една телена пружина удря в челото на цилиндъра е с величина F, приблизително колко F ще е силата, с която ГП напомпана за същата скорост на чашката ще удря в челото? Осезателно по-силен е ударът, но може би има технически параметри, които да дадат отговор дали е 1.5хF, 2хF...
Опитвам се да предположа влиянието на ГП върху оптиката. Знам за теорията, че затихващите вибрации на телената пружина също скапват оптиките, но мисля, че челният удар все пак е основният шок за оптичните системи.
 

praetorian

Редовен Потребител
Чашката да се удря в кое чело ???Така заддаден въпроса е доста неясно, поне според мен.Но ако имаш предвид челото на буталото и удара му в цилиндъра, ще е почти равен удара при пружината и при ГП.Там роля играе количеството сгъстен въздух, един вид е възглавница и пречи на буталото да се джаска в дъното на цилиндъра.А ГП разбиват оптики по - малко, защото ги няма излишните вибрации.Иначе ако не ти е наред маншета, с ГП или без, оптиката все ще се разбива.
 
Нагоре