Хапване, пийване, кой какво обича и как го прави

Дискусия в 'Дъра-Бъра' започната от Anonymous, 11 Декември 2008.

  1. ivodoc

    ivodoc Модератор Модераторски Екип

    Публикации:
    4,784
    от:
    Русе
    Великденска биричка.
    58377899_293879471494134_9013909161888448512_n.jpg
     

    Прикачени Файлове:

    dberov, bleu81, petkof and 3 others like this.
  2. 7842

    7842 Редовен Потребител

    Публикации:
    627
    от:
    Русе-0876302261-Георги
    Пивоварната вече функционира.:cheers:
     
    ivodoc харесва това.
  3. ivodoc

    ivodoc Модератор Модераторски Екип

    Публикации:
    4,784
    от:
    Русе
    Охооо - втора варка... трета бира ;) , ама от втората останаха само нищожни количества.
    Нея я разделих на две и направих сухото охмеляване с различни хмелове.
    На практика се получиха две различни бири. С еднаква плътност, цвят и алкохолен градус, но с различен вкус и аромат.
    А тази е опит за имитация на руския Эль мохнатый шмель, по уж оригинална рецепта.
    Тази бира е спрягана за най-добрата от руското производство. Не и харесват само цената.
    Може да се намери в магазините Берёзка.
    Стъклена еднолитрова бутилка, на цена от 5 лв за брой.
    Около 55 литра са вече трети ден във ферментора и здраво бълбукат.
    В началото на втората десетдневка на май вероятно ще е готова за пиьене.

     
    Termina4, Djack and 7842 like this.
  4. oblaka

    oblaka Редовен Потребител

    Публикации:
    846
    тамън за състезанието в Русе ;)
     
  5. 7842

    7842 Редовен Потребител

    Публикации:
    627
    от:
    Русе-0876302261-Георги
    По твоя препоръка я опитах,много ми хареса.И на мен цената не ми хареса.:)
     
  6. ivodoc

    ivodoc Модератор Модераторски Екип

    Публикации:
    4,784
    от:
    Русе
    И на мен не ми харесва, въпреки че я варя, ама като ми се пие хубава бира :biberon:
    Някои от познатите ми мислят, че се вари домашна бира, за да легне по-тънко от промишлената.
    Истината е обаче много встрани от мисленето.
    Излиза около половината от цената на Шмела, но без да се смята вложеният труд и цената на оборудването, но може и доста да надхвърли тази стойност.
    Всъщност високата цена идва от количеството и качеството на вложените материали. Цената на доставката на малца също не е за пренебрегване, че за доставката на торба малц, тежаща около или малко над 10 кг, с 5 лв. не става, а са поне Х 3.
     
    vanko and petkof like this.
  7. astra

    astra Редовен Потребител

    Публикации:
    523
    от:
    Пловдив
    Идват ми на ум няколко "недостатъка" на домашната бира:
    1. Няма царевица
    2. Няма индустриални ензими, за да ферментира царевицата
    3. Няма консерванти за по-дълъг bookshelf life
    4. Не е сладка пак защото няма царевица, а е горчива заради ечемика
    4. Не боли глава....
    А бе, "оставете ме на бира"..
     
    kaloyan_takev, ivodoc and vanko like this.
  8. didarai

    didarai Редовен Потребител

    Публикации:
    2,489
    Една идея за закуска , след като ти е писнало от козунаци и вече е порядъчно поизгъхнал , миг преди да замине за кучето ...:D:D:D
    Приготвен като пържени филийки и ръснат с пудразахар и канела .
     

    Прикачени Файлове:

    petkof, anibis, Nikola and 1 other person like this.
  9. kaloyan_takev

    kaloyan_takev Редовен Потребител

    Публикации:
    220
    от:
    Монтана
    Къде каза че живееш?
    Виното и бирата от мен!
     
    didarai харесва това.
  10. lynx

    lynx Редовен Потребител

    Публикации:
    7,267
    от:
    Старата София
    Евгени, това е моя следвеликденски патент.
    Козунакът на пържени филии, а после филиите на принцеси + студена бира :D:cheers:
     
    didarai, anibis and rashko like this.
  11. didarai

    didarai Редовен Потребител

    Публикации:
    2,489
    Жената домъкна от Япония разни неща , та снощи падна раследване кое какво е и как се готви .
    Та ...едното се оказа готово брашно за чи джими , а другото бе готово японско къри със свинско .
    Врътнах чи джими-то и на вкус бе като индонизийският омлет (палачинка ) който съм поствал и тук , просто основният му продукт е пера чесън (можело и с праз или пресен лук + комбинация от двете ) .
    Ето и два клипа на които го готвят , както и примерна рецепта .....на японски ... :D:D
    https://makkurokurosk.blog.so-net.ne.jp/2018-10-10



     

    Прикачени Файлове:

    ivodoc and lynx like this.
  12. ivodoc

    ivodoc Модератор Модераторски Екип

    Публикации:
    4,784
    от:
    Русе
    Две питки близначета изпечени в тенджери заедно.

    IMG_20190530_181334.jpg
     
    petkof харесва това.
  13. ivodoc

    ivodoc Модератор Модераторски Екип

    Публикации:
    4,784
    от:
    Русе
    Наздраве с някакъв PA (Pale Ale):cheers:
    IMG_20190624_173315.jpg
     

    Прикачени Файлове:

    luft9waffe, staz, sir John and 11 others like this.
  14. petkof

    petkof Редовен Потребител

    Публикации:
    2,026
    Простичка рецепта, за домашно изпълнение от братята грузинци. На здраве!
     
    mobilen, ivodoc, vanko and 6 others like this.
  15. ivodoc

    ivodoc Модератор Модераторски Екип

    Публикации:
    4,784
    от:
    Русе
    Напика ми се устата.
     
  16. Nikola

    Nikola Потребител

    Публикации:
    504
    от:
    Варна ; Шумен
    Показах клипа на баща ми преди малко, вика ми ,,по това време откъде да търся цяло агне,,. :D
     
    petkof and kaloyan_takev like this.
  17. ivodoc

    ivodoc Модератор Модераторски Екип

    Публикации:
    4,784
    от:
    Русе
    luft9waffe, petkof and lynx like this.
  18. petkof

    petkof Редовен Потребител

    Публикации:
    2,026
    Румънски са пилешките крилца, но са много добре подготвени и с добро качество. В момента ги ям, печени на електрическа скара с марината от сол и червен пипер. В бира не съм смятал, че е много но до два литра домашно вино им понася! :)
     
  19. ivodoc

    ivodoc Модератор Модераторски Екип

    Публикации:
    4,784
    от:
    Русе
    Не мога да пия вино през лятото.
    Аз и зимата толкова пия, но пия.
    Ама откак започнах да пия домашна бира, друга не мога да вкуся.
     
    petkof харесва това.
  20. petkof

    petkof Редовен Потребител

    Публикации:
    2,026
    Аз харесвам бира, но пия ли я не ми е добре. Визирам купешка. Трябва да пробвам и от твоята, защото имам приятел, който също вари бира в домашни условия , но отдавна не е черпил. Пия си виното както ме е учил дядо ми, и всичко ми е наред. Той ме научи да правя вино, което не съдържа нищо друго освен гроздов сок, добит от гроздето и никакви други примеси, в който и да е епап от три годишното зреене на виното. Много харесвам и младо вино на около 40-50 дни.
     
    vanko, ivodoc, hristoss and 1 other person like this.

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена