Поставяне на въпроси и дискусии, за които няма определена тема.

Изкарах го, но на висока цена :(.Ще се купува нов държач за дотиквача. С ръчна дрелка си е мисия невъзможна и го окепазих.

Изкарах го, но на висока цена :(.Ще се купува нов държач за дотиквача. С ръчна дрелка си е мисия невъзможна и го окепазих.
Що не опита както ти казах с еврейска звезда,щеше да стане без тия драми...

Това го пробвах преди месец, след като закръглих шестограма. После с права отвертка успях да развия 1/3 и до там. Отрязах стърчащата част, за да си ползвам пушката и я карах така до вчера, преди да реша да се правя на майстор . Сега ще трябва да чакам новите части за да я ползвам отново.
В процеса на ремонт се оказа, че има разлика в размерите на болтовете между Импакт1 и Импакт3.
На единицата болтът е м3 размер, а на Мк3 е м4.
Замерих на едната, а правих дупка на другата и.... греда.

Здравейте. Трябва ми е тази кафявата оксидация за оръжие, но никъде не я намирам в България. Синята и черната на същата фирма се продава навсякъде, но кафява няма. Някой да има идея къде мога да си намеря едно две шишенца?

Attachments

• Screenshot_20240902_160156_com.google.android.googlequicksearchbox_edit_133894566329047.jpg
    Screenshot_20240902_160156_com.google.android.googlequicksearchbox_edit_133894566329047.jpg
    112.4 KB · Прегледи: 14
Здравейте. Трябва ми е тази кафявата оксидация за оръжие, но никъде не я намирам в България. Синята и черната на същата фирма се продава навсякъде, но кафява няма. Някой да има идея къде мога да си намеря едно две шишенца?
Не се занимавай с такова нещо, ще ти съсипе оръжието. В състава му има медни соли, които ще направят микрогалваничен елемент и ще тръгне една агресивна корозия.
Ако си решил все пак да му видиш сметката и си от София, мога да ти забъркам малко.
Бих ти препоръчал да дадеш оръжието за топла оксидация или да потърсиш в Гугъл "rust bluing". Някъде също ми се мотаеше такъв разтвор.

Последна промяна:
Някой се опита да ме критикува, че преди няколко дни, малко остро и епитетно се отнесох към писанията на един "електронен псевдо-колега", но явно има вече контрол, понеже сериозно е почистено, а и аз си редактирах поста.
Писаници, брисаници, то и спам не беше...много забавно беше, но и много дразнещо някакъв извънземен електрон непрекъснато да трови всяка възможна тема. Очевидно няма мисъл в главата на такива пишещи устройство, но те са "на всяка манджа - мерудия ".
И сега да попитам знаещите, имаше някога едно правило, което изискваше всеки новопристигнал, първо да се представи и после след определен период, чак тогава да може да остроумничи.
Та, това още има ли го и ако е отпаднало, дали не може отново да се наложи?
Хем за филтър на извънземните, а и да се вижда, какви "мозъци" ни задават провокативни въпроси.
Благодаря предварително за отговорите.

Последна промяна:
Някой се опита да ме критикува, че преди няколко дни, малко остро и епитетно се отнесох към писанията на един "електронен псевдо-колега", но явно има вече контрол, понеже сериозно е почистено, а и аз си редактирах поста.
Писаници, брисаници, то и спам не беше...много забавно беше, но и много дразнещо някакъв извънземен електрон непрекъснато да трови всяка възможна тема. Очевидно няма мисъл в главата на такива пишещи устройство, но те са "на всяка манджа - мерудия ".
И сега да попитам знаещите, имаше някога едно правило, което изискваше всеки новопристигнал, първо да се представи и после след определен период, чак тогава да може да остроумничи.
Та, това още има ли го и ако е отпаднало, дали не може отново да се наложи?
Хем за филтър на извънземните, а и да се вижда, какви "мозъци" ни задават провокативни въпроси.
Благодаря предварително за отговорите.
Теб съм те забелязал, че ти е голям мерак да цензурираш, забраняваш, модерираш и тъкмиш форума по твой тертип, че да ти е блажно на душата. Що не се цаниш и ти за модератор. То, като има от едните (откачалки), що да няма и от другите (същите).

Относно това правил дето го споменаваш, аз такова не виждам и не помня да е имало https://forum.airguns.bg/index.php?help/terms/
Ама пък може да се наложи и със сигурност и много други правила. Само да ти дадем химикала и тефтераи съм сигурен, че ще блеснеш. Накрая, след голямото филтриране ще останеш вероятно ти и шепа хора ГонзоФенове.

Съвсем друг случай, гледам че някакви колеги пишат наляво и надясно несвързано. Възможно ли е да са програми които се учат и събират информация? :adminpower:

Съвсем друг случай, гледам че някакви колеги пишат наляво и надясно несвързано. Възможно ли е да са програми които се учат и събират информация? :adminpower:
Според мен,администраторите ни спретват развлечения....

На единицата болтът е м3 размер, а на Мк3 е м4.
Замерих на едната, а правих дупка на другата и.... греда.
Направо навивай резба М4 или М5 и слагай М4/М5 стопорен винт.В ИТТ има почти всякъкви стопорни винтове(само гледай да са 12,9 или 10,8 твърдост).Нямам нито един винт със замазана глава от тяхните.

Относно инструменти за развиване на разни болтчета този комплект отвертки е много добър(и може да се използва с винтоверт).Има ги по магазините за електротехника(примерно Panda,Елемекс и т.н. около 10-тина лева са) Комплектите са на марка Jakemy и изглеждат така.

Теб съм те забелязал, че ти е голям мерак да цензурираш, забраняваш, модерираш и тъкмиш форума по твой тертип, че да ти е блажно на душата.
То и ти не си незабележим в щенията ти да си "на всяка манджа мерудия". Добре поне, че на никого не липсваш и никой вече не те помни... :)

То и ти не си незабележим в щенията ти да си "на всяка манджа мерудия". Добре поне, че на никого не липсваш и никой вече не те помни... :)
Кои щения? Да се гавря с Ванката (ivofox) докато ме моли да му помогна ли? И то само защото ми е повярвал, че искам да му помогна.
И коя манджа не можеш да забравиш на която и дойде горчива мерудията? Онази с прословутия велик клапан с който уж искаше да помагаш на нуждаещите се?

Не зслужаваш дори и двата реда, които ти написах и мислех да ти отговоря само с една дума - ЛАЙНАР, ама реших поне отмалко да се обоснова, за да не излезе, че само искам да те обидя.
Айде сега чиба там където липсваш.

Приятели не се карайте заради мен.Уважавам и Иво и Павката.Павката през годините много ме е помагал.Правил ми е редуктори,поръчвал ми е бойни пружини,правил ми е надулници...каво ли не.Доста подаръци ми е правил.Давал ми е цени съвети за нашия спорт.Ще се радвам пак да идваш на състезанита.Павка идвай на състезанията.Дайте вече да няма интриги между нас.Да не се обиждаме и делим.Каквото било било.Иво на вършец най не очаквано за мен ми го подари този клапан.Дори участвах със него.Разбрахме се като големи хора.Не ми вярваше,че не мога си поръчвам от чужбина неща.Поръчаха ми клапан и пружини дори направиха обща поръчка и до ден днешен още ги няма нещата.Четири месеца чакам един клапън вече.Аз нямаше да мога се оправя с тая поръчка.Но моляви не се обиждайте и карайте заради мен.Всички сте готини хора.От всеки може се научи по нещо идеални хора няма и всеки греши.Нека бъдем по добри.Много ще се радвам Павката,Милен и всички които вече не присъстват по състезанията пак да се завърнат.Павката на времето беше един изключително добър стрелец.Според мен и сега си е добър и ще се радвам да се завърне и покаже пак умения по трасетата. Бъдете живи и здрави .Весели празици.

Четейки Форума съм се питал : Кога станахме толкова много, че взехме да се делим, цепим и т.н? Главно важи за колегите стрелящи със спортна насоченост. Срещал и съм си писал с доста колеги, които стрелят ФТ и все ми изглеждат симпатяги.
Тези, които не стрелят ФТ също ми изглеждат такива.

Иво на вършец най не очаквано за мен ми го подари този клапан.Дори участвах със него.
Поръчаха ми клапан и пружини дори направиха обща поръчка и до ден днешен още ги няма нещата.Четири месеца чакам един клапън вече.
Още ли го чакаш тоя клапан, бе Ванка? То стана време да се записваме за следващия Оупън 2025...
Излиза, че като ти дадох в ръката запазен като нов, оригинален клапан в началото на Вършец 2024, съм ти спасил състезанието, че даже стана и 5-ти, което е супер постижение! Радвам се, че макар и с малко, но навреме съм ти помогнал!

Което не пречи на твоя приятел да ме обижда:
с една дума - ЛАЙНАР
Но, всеки е свободен сам да си избира приятелите...

Последна промяна:
Вината е изцяло моя.Иво извинявам ти се от името на Моя приятел Павката за обидата.Не е хубаво да се обиждаме!Павката не знаеше,че въпросният клапън си ми го подарил.Ти ми каза да не казвам на никого и аз не се похвалих в форума.Но въпреки това казах на някои хора още на Оупъна и се похвалих,че ми подари клапана.За което ти благодаря много за жеста.Трябваше да споделя в форума.Така някои хора останаха с лошо впечатление към теб.Ще се радвам да се извините, помирите и да станете приятели.И да се виждаме често по трасетата.Аз съм виновен извинявам се на всички.Този форум е създаден да си помагаме и сближаваме в общото ни хоби.

Последна промяна:
Така някои хора останаха с лошо впечатление към теб.
Някои хора останаха с лошо впечатление и от тебе по ФТ трасетата през изминалата година и имаше защо! Но никой от тях, не те обиди нито с една дума, както си позволи твоят приятел от с. Сливо поле, без всъщност изобщо да знае какво е станало!
И не се прави на Господ, като поемаш чуждата вина, Ванка! Нека грубиянът - твой приятел, сам се извини, ако има капка мъжко достойнство в себе си. Ти не си му бавачка, за да му сменяш памперса, макар да разбирам от думите ти, че все още сте си близки приятели.

Иде ми на ум една древна поговорка по тоя повод: Кажи ми кои са ти приятелите и аз ще ти кажа какъв си ти!!!

Back
Нагоре