Поставяне на въпроси и дискусии, за които няма определена тема.

Изкарах го, но на висока цена :(.Ще се купува нов държач за дотиквача. С ръчна дрелка си е мисия невъзможна и го окепазих.

Изкарах го, но на висока цена :(.Ще се купува нов държач за дотиквача. С ръчна дрелка си е мисия невъзможна и го окепазих.
Що не опита както ти казах с еврейска звезда,щеше да стане без тия драми...

Това го пробвах преди месец, след като закръглих шестограма. После с права отвертка успях да развия 1/3 и до там. Отрязах стърчащата част, за да си ползвам пушката и я карах така до вчера, преди да реша да се правя на майстор . Сега ще трябва да чакам новите части за да я ползвам отново.
В процеса на ремонт се оказа, че има разлика в размерите на болтовете между Импакт1 и Импакт3.
На единицата болтът е м3 размер, а на Мк3 е м4.
Замерих на едната, а правих дупка на другата и.... греда.

Здравейте. Трябва ми е тази кафявата оксидация за оръжие, но никъде не я намирам в България. Синята и черната на същата фирма се продава навсякъде, но кафява няма. Някой да има идея къде мога да си намеря едно две шишенца?

Attachments

• Screenshot_20240902_160156_com.google.android.googlequicksearchbox_edit_133894566329047.jpg
    Screenshot_20240902_160156_com.google.android.googlequicksearchbox_edit_133894566329047.jpg
    112.4 KB · Прегледи: 11
Здравейте. Трябва ми е тази кафявата оксидация за оръжие, но никъде не я намирам в България. Синята и черната на същата фирма се продава навсякъде, но кафява няма. Някой да има идея къде мога да си намеря едно две шишенца?
Не се занимавай с такова нещо, ще ти съсипе оръжието. В състава му има медни соли, които ще направят микрогалваничен елемент и ще тръгне една агресивна корозия.
Ако си решил все пак да му видиш сметката и си от София, мога да ти забъркам малко.
Бих ти препоръчал да дадеш оръжието за топла оксидация или да потърсиш в Гугъл "rust bluing". Някъде също ми се мотаеше такъв разтвор.

Последна промяна:
Някой пробвал ли е въздушните пушка и/или пистолет, които изстрелват да сол? Създадени са за стрелба по мухи, или други насекоми.
То лятото свърши вече, но сега пак се подсетих за него и се чудех дали има някой с опит?
Въпросите на първо време са ми:
1) Забавно ли е? (fun factor)
2) Има ли достатъчно мощност?
3) Каква е максималната дистанция на която може да неутрализира муха?
4) Ако сте пробвали по нещо като лист хартия, колко голямо петно прави (колко отваря) и дали е сравнително равномерно обсипано със частици сол?
5) Става ли цялата къща в сол?
6) Ако се стреля по плодове може ли да се изреже част от плода (която е със сол) или всичко е на мармалад след изстрел?
7) Какво е личното Ви мнение: струва ли си?
8) Откъде го закупихте (това може на ЛС)?
9) Какво количество сол се зарежда за 1 изстрел? (Може в грамове, грейнове, обем или каквото Ви дойде на ум като мерна единица)
10) Има ли алтернативи на "Bug-A-Salt"?

Някой пробвал ли е въздушните пушка и/или пистолет, които изстрелват да сол? Създадени са за стрелба по мухи, или други насекоми.
То лятото свърши вече, но сега пак се подсетих за него и се чудех дали има някой с опит?
Въпросите на първо време са ми:
1) Забавно ли е? (fun factor)
2) Има ли достатъчно мощност?
3) Каква е максималната дистанция на която може да неутрализира муха?
4) Ако сте пробвали по нещо като лист хартия, колко голямо петно прави (колко отваря) и дали е сравнително равномерно обсипано със частици сол?
5) Става ли цялата къща в сол?
6) Ако се стреля по плодове може ли да се изреже част от плода (която е със сол) или всичко е на мармалад след изстрел?
7) Какво е личното Ви мнение: струва ли си?
8) Откъде го закупихте (това може на ЛС)?
9) Какво количество сол се зарежда за 1 изстрел? (Може в грамове, грейнове, обем или каквото Ви дойде на ум като мерна единица)
10) Има ли алтернативи на "Bug-A-Salt"?
Ако не се лъжа тия играчки със солта ги обсъждахме преди години в темата "Приказки и простотии", има и бг-сайтове които ги продават:

Back
Нагоре