Здравейте, приятели. Възможно е да има развитие по случая с иззетите въздушни пушки. Добре е, колегите да знаят, ако бъдат разпитвани, какво е правено по пушките им, да обяснят , че са ми изпращани за профилактика и смяна на о-пръстени. Няма нищо видоизменяно, ремонтирано, или преправяно. Само и единствено профилактиране. А и всеки може да обясни, че не е наясно, как протича въпросната профилактика, или смяна на о-пръстени. Има много колеги, на които са отнети пушки, които никога не са били при мен - съветвам ги да изтъкнат това и да не се притесняват от натискът, който ще се опитат да им оказват. Изтърпяхме достатъчно от този произвол. Никъде в закона не пише нищо конкретно, или забраняващо за въздушното оръжие, включително "Профилактика", "Обслужване", "Изпращане", "Преотстъпване" и т.н. Никой от нас не е нарушил никой закон, а действията срещу нас са прецедент за съдебната система в България. Прокурорът Емилиян Грънчаров е твърдо решен да излезе от това дело, като победител, аз да бъда осъден, а приятелите и колегите, на които съм помагал за пушките с профилактика и знания да бъдат ощетени. Мълчах умишлено, за да не обидя, въпросния амбициозен прокурор, разследващия полицай, или някой друг, облечен с власт. 1 година и половина слушах от тях, какви ли не лъжи, измислени истории, блъфове и всякакви глупости - няма да изпадам в детайли. Наскоро, неофициално ми беше предложено непримливо за мен споразумение и предпочетох да се опитам да се преборя с изфабрикуваното обвинение, което още не съм получил. Все пак по време на последната ми среща с разследващия полицай Петър Стойчев, попитах, защо и кому беше нужно всичко това. Отговорът беше, че били решили да "респектират" нашата общност, а аз съм бил най-удобният за това. Тъй като няма никакви следи от сериозни интервенции по иззетите пушки, всеки колега с иззета пушка, може да заяви, че пушката му е била при мен само и единствено за профилактика и подмяна на о-пръстени. А повечето пушки, които и изобщо не са били при мен е добре колегите да си ги поискат незабавно - няма абсолютно никакви доказателства, за тях, а единствената причина и връзката между колегите и мен е кореспонденцията ни по Еконт. Цялата полицейска акция е конструирана, чрез пратките между мен и колеги, в което няма нищо незаконно! НАПРОТИВ - всичко е абсолютно законно и на всичкото отгоре, много от пратките са били други вещи, А НЕ ПУШКИ!!! Тоест - далекомери, двуноги, модератори, чашки, слъгове, стойки, куфари, калъфи, оптики, бързомерци, фенери, мишени и други неща, свързани с хобито. ИМА ИЗЗЕТИ ПУШКИ НА КОЛЕГИ, С КОИТО СМЕ СИ ИЗПРАЩАЛИ ТЕЗИ ВЕЩИ, А ПУШКИТЕ ИМ НИКОГА НЕ СА БИЛИ ПРИ МЕН!!! И нищо не може да докаже обратното! Навсякъде при тези пратки, сме си ги писали "музикален инструмент", "геодезически инструменн", "авточасти" и т.н. за да изискваме по-внимателно отношение и повишено внимание от страна на спедиторската фирма, при товарене/разтоварване. Пушките, намерени и иззети от дома ми, даже не бяха и отваряни и естествено, бяха абсолютно без никакви интервенции по тях. Доказателство за това е и че в куфара на една от пушките, имаше оставени пари и бутилка уиски, които се надявам да бъдат върнати. Искрено се надявам, тези редове да бъдат прочетени, от уважаемите органи на реда, които решиха да мачкат едни напълно невинни хора, а на мен до този момент не ми е взето даже обяснение - все още не съм обвиняем, не съм писал обяснения и не съм разпитван от никой по случая.