Поставяне на въпроси и дискусии, за които няма определена тема.

А за такъв малък размер има ли екстрактори, че и мен ме мъчи същия проблем напоследък?

Да не пропусна да оплюя FX (темата е за това разбрах ...:D)- дават ти винтче за "дължината" на първата степен на спусъка (най-предното, откъм цевта), ама му шибват и доволно количество Локтайт. Но да, господин потребител, разбира се, че имате възможност да си регулирате уърлд уининг супер-турбо-мега мачовския тригър....

Добре интересно ми стана и при другите производители ли слагат осигурител за резби или само при фх *масово* не могат да се отвият болтове винтчета? Много тъпа история така, давам не малка сума пари и тръгвам да отвивам нещо да сменя о- пръстен да речем и к.р започвам да се разправям с нещо което е трябвало да ми отнеме 2 минути, половин ден. Рано или късно ще си добавя някакво класно пцп в колекцията и някакви такива неща много ме дразнят.

Последна промяна:
В итерес на истината на моя ФХ съм видял осигурител само на резбата на трансферпорта. Ни на спусък,ни където и да било другаде е имало!

Къде съм имал проблеми (но не изобщо къде е имало Локтайт, вече съм забравил) - трансферпорта, дулния компенсатор (или там както му се вика, там ми бяха най-сериозните проблеми), имбуса за първа степен на спусъка...

Проблемите при тези болтове идват основно от некачествените китайски инструменти, които често се ползват. Или металът им е мек, или размерът им не е точен.

Проблема е че не се развива с отверка а с винтоверта , това на ръка не може да се направи.
Говоря за втората снимка.

Проблемите при тези болтове идват основно от некачествените китайски инструменти, които често се ползват. Или металът им е мек, или размерът им не е точен.
Гедоре от татьово време, хром-ванадии .. колко да са некачествени...

Проблема е че не се развива с отверка а с винтоверта , това на ръка не може да се направи.
Говоря за втората снимка.

Може, може.... Лично съм я закрълил с китайското шестограмче в комплекта. .....После с пилата стърчащия имбус, за да мога да зареждам и да си ползвам пушката.... и сега не мога да си сменям калибрите

Може, може.... Лично съм я закрълил с китайското шестограмче в комплекта. .....После с пилата стърчащия имбус, за да мога да зареждам и да си ползвам пушката.... и сега не мога да си сменям калибрите
Емо,много лесно се развива със еврейска звезда и на двато ми импакта ги бях загладил така,проблема е,че няма от къде да вземеш резервно болче,само по заявка от Сотис(цената няма да ти хареса)защото пробвах десет варианта на подобни и не става както трябва.

Дори и без добавен осигурител, резбово съединение стомана - алуминиева сплав може да държи здраво и при малките размери.
А при М5, М6 скрит винт дори леко да понатиснеш повечко с дългата страна на шестограма, после може и със същия да не успееш да го отвиеш.
Затова, аз ползвам само късата страна като лост при завиване, а отвивам само с камъни.

Емо,много лесно се развива със еврейска звезда и на двато ми импакта ги бях загладил така,проблема е,че няма от къде да вземеш резервно болче,само по заявка от Сотис(цената няма да ти хареса)защото пробвах десет варианта на подобни и не става както трябва.
Ицо, взел съм поне 10 от магазин за мебелен обков, ама и те са същия шит като оригиналните.
...Поне са по 10 ст :p !
Ще поръчам утре един комплект екстрактори, ей така да има, че явно ще трябват в бъдеще.

В магазин ИТТ съм намирал доста нестандартни крепежи за хобито, пробвайте там да потърсите.

Свредло 2 или 2,5 мм, дупчиш 2 мм, после набиваш вътре накрайник/камък звезда с подходящия размер. Ще кръцне и ще се развие.
Пробивам по- дълбочко, леко набивам шабър, натискам го отгоре колкото мога и въртя шабъра с "чираците".
...
...
@peko каза:
"...А при М5, М6 скрит винт дори леко да понатиснеш повечко с дългата страна на шестограма, после може и със същия да не успееш да го отвиеш..."

Аз след първото развиване намазвам болта и резбата с грес и нататък няма проблеми.
Добра идея, според мен, е да се заменя стоманения крепеж с хром-никелов.

Последна промяна:
Екстракторите и бургиите дойдоха тази сутрин. Не става като по клиповете, но опитите продължават... :wall: 20240820_135941.jpg

Back
Нагоре