Закон за притежание, носене и употреба на Пневматично

Дискусия в 'Закони и Стандарти' започната от cdman, 14 Декември 2008.

 1. Sen

  Sen Редовен Потребител

  Публикации:
  969
  от:
  Варна
  Прав си, колега - важи за всички ловци "де юре", и те не спират да тиражират тази красива приказка ;) Де факто излизат точно за да убиват, и значи няма да остане място в психиатричните клиники :D
  Извини ме, не се заяждам, просто мнение на един човек.

  Какъв красив евфемизъм за модерни лигльовци :D Хареса ми, колега, браво.
   
 2. 7842

  7842 Редовен Потребител

  Публикации:
  1,137
  от:
  Русе-0876302261-Георги
  Сега вкарах данните на моя Ураган .25 във Стрелок про,който ползвам.Дулна енергия 89 джаула с Нокаут ва 300 метра има остатъчна енергия 34 джаула.На 400 метра носи 25 джаула.Ами по големите калибри с по тежките проектили.....
   
  batnan, llcoolj, Hidden and 3 others like this.
 3. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  2,120
  от:
  Русе 0897860296
  Накратко - винаги трябва, много да се внимава.
   
  D I M I T A R, astra, Sen and 6 others like this.
 4. qnko

  qnko Потребител

  Публикации:
  56
  Към госпожа адвокатката:
  Да се практикува спорт индивидуално в парка със сигурност не е забранено, стига да не пречи на околните. Настрани от алеите такива обезопасени места има и съм сигурен че гражданина е бил на такова място. Може да се играе футбол, голф или бейсбол, а там топката носи повече енергия от спортен въздушен пистолет, балистична експертиза ще го докаже. Деянието не е обществено опасно, а обществено полезно и развиващо народното здраве. Няма описани в юриспруденцията тежки телесни повреди или смъртни случаи нанесени със спортно пневматично оръжие, леките наранявания са крайно редки и се отнасят към казуистиката. Източници:
  Портнов,Устинов,Филипов "Криминално изследване на пневматичното оръжие"
  Karl Sellier "Wundballistik"
   
  Последна промяна: 20 Април 2021
  rivan and Hidden like this.
 5. llcoolj

  llcoolj Редовен Потребител

  Публикации:
  426
  от:
  Русе
  Аз не познавам ловец, който да излиза в гората за нещо друго освен да убива ;)
   
  Gadnqra, rivan and Sen like this.
 6. peko

  peko Редовен Потребител ФТКС

  Аз лично познавам поне 3-ма. Имат не повече от 20-на патрона изстреляни, само за да видят къде съм им прострелял пушките. 2-3 пъти се случва даже единият доктор да си забрави патроните в джипа и да стои с празна пушка на пусията.
  Преди доста години, 2000 г май беше, се запознах и с един австриец. Ловец, с много пушки, скъпи оптики. Млад беше, 3 г по-голям от мен само. С него редовно ходеше и тъст му, който беше професионален оператор.
  Снимаше нещо като филмчета за всеки излет. И Кристиан с пушката пускаше само по 1-2 изстрела на излет. Но какви... Гледаш на видеото разкошен елен, може би трофеен. Камерата го следи, и като спре и почне да се оглежда, чуваш изстрел. Попадение в клона на дърво 1 м над главата му. И така почти всеки път. Думите му бяха: Този елен мога да го "убия" така колкото си искам пъти, а не да го уцеля само веднъж. Нещо като риболовците, пускащи уловената риба.
  Познавам и човек, който ходи редовно по състезания, ама и една съчма не пуска по мишените. От кумова срама поне. А пушка има.;)
  Всичко е до човека......
   
  Последна промяна: 20 Април 2021
  pakfa, xpresident, Lidkin and 6 others like this.
 7. rivan

  rivan Редовен Потребител

  Публикации:
  803
  от:
  София
  На госпожа Адвокатката не знам доколко ще и свърши работа, но при търсене на труда, попаднах на много интересна дипломна работа за пневматичното оръжие, която със сигурност ще е интересна на много от съфорумците!
  http://ui.tsu.ru/wp-content/uploads/2016/06/Бодунов-С.И.-Криминалистическая-характеристика-пневматического-оружия-и-следов-его-применения.pdf
   
  gonzo-garage харесва това.
 8. Niki

  Niki Редовен Потребител

  Публикации:
  578
  от:
  София
  Тук пише нещо
   

  Прикачени Файлове:

  Djack харесва това.
 9. qnko

  qnko Потребител

  Публикации:
  56
  Жалко че господин Бодунов не е описал в дипломната си работа от къде тръгва ПЦП пневматиката в СССР. Огнехвъргачките са имали балон зареждан предварително с ръчна помпа. Същата помпа са ползвали и танкистите за зареждане на пневматични стартери- чудесна вещ когато ти се разреди акомулатора.
   
 10. Kameno Karp

  Kameno Karp Редовен Потребител

  Публикации:
  455
  от:
  На 20 км от Бургас
  Много локуми се разпънаха тука, ама са си само локуми. Във всяка община се издават наредби. Наредба номер 1 се отнася към обществения ред. Ако в наредба номер 1 на община Бургас е засегнато използването на ВО на територията на общината - да. Ако няма запис за ВО, то това е пропуск на общината, а стрелящия не е нарушил нищо. Ако няма такъв запис в наредба номер 1,стрелеца може да си наеме адвокат и да съди милицията за милиционерски произвол!
  Дали трябва да се стреля на такива и дали е безопасно е друг въпрос.
   
 11. astra

  astra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,291
  от:
  Пловдив
  И аз го познавам ;) Готин човек е и отличен приятел на нашия спорт. Никак не му пречи това, че не стреля, да принася съществена полза за състезанията на които присъства :)
   
  xpresident харесва това.

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена