Дигитални оптики и прицели с дневно и нощно виждане, далекомери, балистични калкулатори.

Другата разлика е според мен като ги сравня с аркена е дисплея, по малък е и по смотан от тоя на аркена.

Аз скоро си купих хикмикро аплекс 4к лрф.И съм много доволен от уреда
Като сензор те май имат най-добрия сензор и могат да гледат даже и без подсветка.50Hz са и са компактни.

И аз ги загледах но минусите за мен са много:
Тегло:версията с далекомера е 1176 гр +50гр батерия е 1226гр което е без монтажа.Толкова тежи и една огромна оптика 8-32.
Фокусното разстояние на лупата е само едно-50мм което ти прави оптичното увеличение 3.5.Нямаш друг избор.
Имат 2 вътрешни батерий,които със сигурност ще се скапят до няколко години и смяната им ще бъде кошмар в бъдеще.А пък едната да сгъне и може да направи целия уред неизползваем...Ужасия си е и предпочитам винаги сменяема батерия.

Добавям характеристиките(снимка) на NV-SC4 защото не ги пише никъде. NV-SC470L 850 Базата е NV-SC4.Това 70 е фокалното разстояние има ги от 50 и 70мм(със 100мм няма).850/940 са нанометрите на подсветката.А L присъства ако има далекомер.

Attachments

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    208.7 KB · Прегледи: 22
  • Untitled2.jpg
    Untitled2.jpg
    124.7 KB · Прегледи: 22
Дойде новия PARD NV-S470CL.Версията е с далекомер и балистичен калкулатор.Не съм пробвал дали всичко работи но на пръв поглед е ОК.Качеството е мноОго над DS-35 и предполагам че ще се виждат попаденията в мишените.Малко по-трудно се навигира из менюто с него в сравнение с DS-35 но има същото меню и функционалност.Лазера на далекомера може да се настройва с 4 болтчета като на DS-35.Инфрачервената подсветка е телескопична но не виждам опция за настойване.Дисплея е същия като на DS-35.Дигиталното увеличение е до x 22.4
Линк към видео запис с камерата на 400м Видеото в Youtube е с по-лошо качество от оригинала.На оригиналното видео спокойно се вижда че кучето е доберман на разстояние около 400м.Ако познавам човека ще мога да го разпозная.Номерата на колите се четат до около 350м.

Колеги някой с Pard NV008SP2 да сподели мнение дали е необходим допълнителен ir фенер
Аз. Зависи за какво го ползваш е отговора. Аз го ползвам на 60 метра със силно не-ловни цели, и на доста тъмно място (насочване от тъмна къща към гора, няма светлини по пътя). Черен (!) флипер с големина 1 МОА повтаряемо си го целя (може и до сутринта да го целя, но трябва и да спя).

Браво! Направи един клип вечерта да видим как е!
Само това успях да снимам вечерта.На около 80-90м при силен вятър и дъжд.Това проблясване е от дъжда.
Не съм сигурен подсветката от кой тип е но предполагам че е същата като по-добрата им подсветка на DS-35(тази която е с лазера 850 нм).Само че при този уред освен лазера може да се настройва и разстоянието от лазера до лупата(лупата се разтяга напред).Ефекта е че подсветката е по-фокусирана.НО при фокусирана подсветка се получават по-осветени и не толкова осветени зони(като форма приличат на пчелна пита.При най-фокусирана подсветка осветява в правоъгълник около 60-70% от видимото поле при базово увеличение х5.6.(не се сетих да го снимам).Силата на подсветката на първа степен е на около 30% на втора около 70% и на трета 100%(пo същия начин като на DS-35).Подсветката на клипа е фокусирана на около 50%.
Колеги някой с Pard NV008SP2 да сподели мнение дали е необходим допълнителен ir фенер
Базата на NV008SP2 е същата като на NV-04 и предполагам че и подсветката ще е същата.До 100м не е проблем като вероятно може и доста повече.

Само това успях да снимам вечерта.На около 80-90м при силен вятър и дъжд.Това проблясване е от дъжда.
Не съм сигурен подсветката от кой тип е но предполагам че е същата като по-добрата им подсветка на DS-35(тази която е с лазера 850 нм).Само че при този уред освен лазера може да се настройва и разстоянието от лазера до лупата(лупата се разтяга напред).Ефекта е че подсветката е по-фокусирана.НО при фокусирана подсветка се получават по-осветени и не толкова осветени зони(като форма приличат на пчелна пита.При най-фокусирана подсветка осветява в правоъгълник около 60-70% от видимото поле при базово увеличение х5.6.(не се сетих да го снимам).Силата на подсветката на първа степен е на около 30% на втора около 70% и на трета 100%(пo същия начин като на DS-35).Подсветката на клипа е фокусирана на около 50%.

Базата на NV008SP2 е същата като на NV-04 и предполагам че и подсветката ще е същата.До 100м не е проблем като вероятно може и доста повече.
Можеш ли да споделиш мнение как се справя през деня понеже ще го ползвам повече през деня

Можеш ли да споделиш мнение как се справя през деня понеже ще го ползвам повече през деня
Не знам как се спрявя Pard NV008SP2 защото не съм виждал през такова но NV-SC4 е супер през деня.По-горе(пост #246)
съм пуснал клип сниман с прицела на 400м как вижда през деня.За дигитален прицел е супер.

вече с голяма резолюция и доста по добър дисплей

вече с голяма резолюция и доста по добър дисплей
И по-голяма батерия! Супер изглежда!

И по-голяма батерия! Супер изглежда!
Далекомера гледам е по различен обаче в Европа ги няма още, бих пробвал един

Имам голяма поръчка към фабриката, включително и термо модела. Ето преведено от английски какво получих тази седмица като информация:
"
Исках да ви информирам за текущата ситуация с износа. Поради продължаващия строг експортен контрол от китайските митници, ние все още можем да изпращаме само чрез въздушен транспорт. За съжаление международните експресни колети не могат да бъдат изпратени с нашите продукти в момента.

Оценяваме вашето разбиране и ще ви държим в течение за всички промени."

Аз взех 225r от англия и дойде за 4 дни. Странно как за англия пращат а за нас не

Аз взех 225r от англия и дойде за 4 дни. Странно как за англия пращат а за нас не
Те ограниченията са сигурно от Европейския съюз, а Англия нали е извън тая благодат!

Исках да ви информирам за текущата ситуация с износа. Поради продължаващия строг експортен контрол от китайските митници, ние все още можем да изпращаме само чрез въздушен транспорт. За съжаление международните експресни колети не могат да бъдат изпратени с нашите продукти в момента.
Намираш си агент в китай.Поръчваш стоката до агента и агента ти я праща насам с описание което ти му даваш и не би трябвало да има проблем по митниците.

На мен Pard като ми пратиха NV-SC4 на кашона пишеше следните работи: "Digital camera for take pictures" което преведено е дигитална камера за снимки.Не е грешно но няма нищо общо с продукта.Отделно бяха сложили 260$ като цена а пък струва повече.
Но тук като го спря митницата си го описваш както си прецениш. Между другото аз съм много доволен от DHL Express(лесно се работи вече и става бързо).За 4 дена дойде от Хонг конг до София и тук за 2,3 дена го освободиха от митницата макар че го задържаха 2 пъти(втория защото писах че има литиево йонна батерия).Пратката не беше отваряна което ме навежда на мисълта че описанието им е било достатъчно.

Странно, но не си намирам коментара ....
За единични поръчки и малки кашони става. Аз получавам няколко големи кашона които се набиват на очи и явно не става без проверка. Като описание винаги ми пишат части за камера, но аз тука им сменям тарифния номер на дигитална оптика.
Мисля, че има общо и голямото търсене за Украйна. Аз лично съм отказвал няколко поръчки за над 100 броя оптики. И там явно има много любители на ВО...

Интересна джаджа от Алито:
Я только что нашел это на AliExpress:
BGN413.83 | Дополнительный баллистический умный лазерный дальномер с Bluetooth, умный баллистический калькулятор, пары с Smart HD

Back
Нагоре