Дигитални оптики и прицели с дневно и нощно виждане, далекомери, балистични калкулатори.

Всичко е точно със оптиката. Получих си я от сервиза на Пард в перфектно работещо състояние + рекламна шапка на Пард (хич не е лоша, не е с качество на 3 левова от Илиянци). В сервизния лист пише, че са сменили shutter-a (?!?). Това не е ли затвора на апарата, който пропуска светлината ? На старите апарати си мисля, че е диафрагмата, която отваря преди снимка и затваря след това (в зависимост от времето за експозиция). Не мога да разбера как точно дефект в shutter-a може да даде този червеникав образ, който имах.. но нейсе, важното е, че всичко е ОК..

ПС. Бях прав, че проблема е хардуерен. По софтуера абсолютно нищо не е пипано, абсолютно всички настройки са си там (бал. калкулатор и т.н.). А няма нужда да обяснявам, че нито съм я блъскал, нито е била на огнестрелно и т.н. Просто лош късмет с този компонент, явно.

Последна промяна:
Здравейте , някой да има впечатления от този далекомер с калкулатор ?
Има негативни мнения в нета и е спрян от производство. Но личното мнение и опит ще бъде интересно.

ATN Laser Ballistics 1500 Rangefinder w/ Bluetooth LBLRF1500B​

Последна промяна:
Има негативни мнения в нета и е спрян от производство. Но личното мнение и опит ще бъде интересно.

Atn е пълен боклук
Не си давай парите за него

Аз го имам може би от две години . Купих го от колега във форума . До сега не съм имал проблеми . Също така имам и термо MARS 4 + ABL 1000 далекомер . И те са безотказни вече две години . Та , колко ATN са боклук не знам , но си върши работата . При монтаж на огнестрелно вече , не знам , как стоят нещата .

Аз също го имах
Много тежък и има доста бъгове,постояно забива.
Поне при мен.
Сега ползвам пард дс35 и нв008сп2
Не са кои знае какво.
Също имам и хикмикро аплекс невероятен уред според мен.

Аз също го имах
Много тежък и има доста бъгове,постояно забива.
Поне при мен.
Сега ползвам пард дс35 и нв008сп2
Не са кои знае какво.
Също имам и хикмикро аплекс невероятен уред според мен.
Благодаря за полезната информация.

Atn е пълен боклук
Не си давай парите за него
:yes:

:yes:

Здравейте колеги, в последно време доста се чудя дали да не си взема пард nv008 или аркен зулус( има до колкото разбрах и някакъв нов пард nv450/470)На кратко иска ми се нещо леко с възможно най-голамо увеличение и балистичен калкулатор, за да го сложа на вулкана. Изчетох доста неща тук и там, изгледах и доста клипчета и в крайна сметка направо се обърках кое е най-добре в този ценови клас.
Та ако може някой да помогне с отзиви и по-сбита информация ще съм много благодарен.

Ако си ловец или практикуваш пестконтрол да, ако стреляш за кеф с въздушната пушка, единственото предимство е далекомера и балистичния калкулатор! Иначе лоша дума за Аркен-а не мога да кажа! Супер играчка е!

Аз казвам защо продадох моя Аркен. Оптиката е повече от добра. Купих я с идеята да я ползвам на пцп за спорт и на карабина за хищници когато реша. Да обаче закона забранява използването за лов на такива уреди. Всеки път излизайки с него на лов е личен риск и всеки взима това решение за себе си. В този ред на мисли за в дъдушно оръжие е повече от добра. За ловни цели каквито не са интерес за този форум мисля насадка е по-удачен вариант.

Да обаче закона забранява използването за лов на такива уреди. Всеки път излизайки с него на лов е личен риск и всеки взима това решение за себе си.
Колега, сега като се замислих, аз не се сещам за мой познат ловец (хищничар) , който да няма дигитален прицел или термо :)
Здравейте колеги, в последно време доста се чудя дали да не си взема пард nv008 или аркен зулус( има до колкото разбрах и някакъв нов пард nv450/470)На кратко иска ми се нещо леко с възможно най-голамо увеличение и балистичен калкулатор, за да го сложа на вулкана. Изчетох доста неща тук и там, изгледах и доста клипчета и в крайна сметка направо се обърках кое е най-добре в този ценови клас.
Та ако може някой да помогне с отзиви и по-сбита информация ще съм много благодарен.
Жоре, PARD DS5 (NV S450 / 470) мисля, че беше най новият им модел, който покрива всички параметри на PARD DS35 Night Stalker , но е много по компактен. Ориентирай се към него или последният Аркен Зулус. Който и от двата да избереш няма да сбъркаш.

Колега, сега като се замислих, аз не се сещам за мой познат ловец (хищничар) , който да няма дигитален прицел или термо :)

Жоре, PARD DS5 (NV S450 / 470) мисля, че беше най новият им модел, който покрива всички параметри на PARD DS35 Night Stalker , но е много по компактен. Ориентирай се към него или последният Аркен Зулус. Който и от двата да избереш няма да сбъркаш.
Това, че не се сещаш не означава, че е легално обаче. И в ловния форум са на на мода. Когато го купувах не се бях запознал със законодателство. Аз затова взех решение за себе си. Не съм човек, който обича да трепери в храстите.

Сега го гледах, то шантава работа- някъде го пишат ds 5, някъде nv450/470, някъде sc4 или поне аз до колкото разбирам е едно и също нещо. Или греша? Но доколкото видях няма балистичен калкулатор.?
Как им се смята максималния зоом- предполагам се умножава цифровия по оптичния или?
Нещо много са омотани тея пардове :D
….Или аз съм тъп… :D

И един съвет от мен.
Свържи се с някой колега който има подобен прицел. Погледай малко през негои тогава се хвърляй. Аз моя го продадох защото много се напрягам и ме уморява бързо. Нося очила и съм с астегматизъм.
Успех в търсенето

Сега го гледах, то шантава работа- някъде го пишат ds 5, някъде nv450/470, някъде sc4 или поне аз до колкото разбирам е едно и също нещо. Или греша? Но доколкото видях няма балистичен калкулатор.?
Как им се смята максималния зоом- предполагам се умножава цифровия по оптичния или?
Нещо много са омотани тея пардове :D
….Или аз съм тъп… :D
Няма за момента калкулатор :( ако говорим за SC4.

Оптичното увеличение е 4 или 5.6 в зависимост от модела (50 или 70мм) максималното увеличение (цифрово - 8 или 11.2) но при него картината става доста зърниста :(

Back
Нагоре