llcoolj
Редовен Потребител
Кой вариант е по-добре 850 или 940 nm
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забележка: This feature may not be available in some browsers.
Кой вариант е по-добре 850 или 940 nm
Не мога да кажа, т.к. не съм сравнявал двата модела. Моя е 850Кой вариант е по-добре 850 или 940 nm
На DS-а също има фокус на VCSEL-а, Stalker-a, и на него. Други модели на Pard не съм ползвал.До колкото съм запознат 850nm VCSEL свети най-добре.Но това е заради подсветката която може да е LED и VCSEL(някакъв лазер).Китаеца ми препоръча VCSEL 850nm и аз съм доволен и от Pard DS-35 и от Pard NV-S470CL. За 5W подсветка с лупа свети повече от прилично особенно на NV-S4 където може да се пипа и фокуса на лупата. До около 300м съм го тествал(NV-S4) в пълна тъмнина и осветява добре.
Под фокус имам предвид че се настройва разстоянието от емитера(LED/VCSEL) до лупата. На моя DS-35 70RF се настройваше само ъгъла на лупата но не и фокуса.Ако може да се настройва и фокуса някой да сподели как става.На DS-а също има фокус на VCSEL-а, Stalker-a, и на него. Други модели на Pard не съм ползвал.
Както споделиха, движи се. Първия път иска повечко усилие, след това няма проблем DS 35-70 ползвах повече от две години.Под фокус имам предвид че се настройва разстоянието от емитера(LED/VCSEL) до лупата. На моя DS-35 70RF се настройваше само ъгъла на лупата но не и фокуса.Ако може да се настройва и фокуса някой да сподели как става.
Да мито и ддс.Като тръгнеш да плащаш и пише.Ама защо вземаш аркен като има Pard NV-SC който е 4к и е наистина добър прицел.На мен ми излезе около 1200 лева с таксите.Колеги , намирам ARKEN ZULUS 5×20 с бал.калкулатор в Али -експрес за около 1500лв.Бихте ли ме информирали ,View attachment 123720дали върху тази цена ще плащам и мито?
Пард пак от Алито ли на тази цена и то след мито и ддс?Да мито и ддс.Като тръгнеш да плащаш и пише.Ама защо вземаш аркен като има Pard NV-SC който е 4к и е наистина добър прицел.На мен ми излезе около 1200 лева с таксите.
Има ли балистичен калкулатор ?Да мито и ддс.Като тръгнеш да плащаш и пише.Ама защо вземаш аркен като има Pard NV-SC който е 4к и е наистина добър прицел.На мен ми излезе около 1200 лева с таксите.
Pard NV-S470CLИма ли балистичен калкулатор ?
Да, DS5 и NV-SC4 са един продукт. Моя е същия. Даже е на обява във друг сайт. Това е последния подел на Пард за сегаКолеги,това ли е последната версия , която трябва да се търси?View attachment 123825⁹
Някой е объркал нещо какво е тва DS5...Колеги,това ли е последната версия , която трябва да се търси?View attachment 123825⁹
И като отидеш долу да прочетеш спецификациите и шах с пешката DS5. Много оскъдна и объркана информация за тия пардове. Иначе си прав.Някой е объркал нещо какво е тва DS5...
Моделите ги разглеждайте ги в сайта на Pard. Търси Pard NV-S470CL.Разновидностите са S450/S470(разликата е оптичното увеличение 4х или 5.6х) L значи че има далекомер.И вече 850/940nm е дължината на вълната на подсветката.
Ако има далекомер значи има и балистичен калкулатор. Обаче точно ТОЗИ модел не ти го препоръчвам, трърде е малко очното разстояние 35мм. Гледал съм през такъв, направо си е наказание, дето казват навираш си лицето в прицела. На другите модели очното разстояние е 100 мм. Вземай една NV-SC470 и си свиркай.И последно,този с бал.калкулатор ли е?Някой да помага,моля,че яко се запалих.View attachment 123835