Дигитални оптики и прицели с дневно и нощно виждане, далекомери, балистични калкулатори.

До колкото съм запознат 850nm VCSEL свети най-добре.Но това е заради подсветката която може да е LED и VCSEL(някакъв лазер).Китаеца ми препоръча VCSEL 850nm и аз съм доволен и от Pard DS-35 и от Pard NV-S470CL. За 5W подсветка с лупа свети повече от прилично особенно на NV-S4 където може да се пипа и фокуса на лупата. До около 300м съм го тествал(NV-S4) в пълна тъмнина и осветява добре.

До колкото съм запознат 850nm VCSEL свети най-добре.Но това е заради подсветката която може да е LED и VCSEL(някакъв лазер).Китаеца ми препоръча VCSEL 850nm и аз съм доволен и от Pard DS-35 и от Pard NV-S470CL. За 5W подсветка с лупа свети повече от прилично особенно на NV-S4 където може да се пипа и фокуса на лупата. До около 300м съм го тествал(NV-S4) в пълна тъмнина и осветява добре.
На DS-а също има фокус на VCSEL-а, Stalker-a, и на него. Други модели на Pard не съм ползвал.

На DS-а също има фокус на VCSEL-а, Stalker-a, и на него. Други модели на Pard не съм ползвал.
Под фокус имам предвид че се настройва разстоянието от емитера(LED/VCSEL) до лупата. На моя DS-35 70RF се настройваше само ъгъла на лупата но не и фокуса.Ако може да се настройва и фокуса някой да сподели как става.

Под фокус имам предвид че се настройва разстоянието от емитера(LED/VCSEL) до лупата. На моя DS-35 70RF се настройваше само ъгъла на лупата но не и фокуса.Ако може да се настройва и фокуса някой да сподели как става.
Както споделиха, движи се. Първия път иска повечко усилие, след това няма проблем DS 35-70 ползвах повече от две години.

Колеги , намирам ARKEN ZULUS 5×20 с бал.калкулатор в Али -експрес за около 1500лв.Бихте ли ме информирали ,Screenshot_20250329-163633_Gallery.jpgдали върху тази цена ще плащам и мито?

Колеги , намирам ARKEN ZULUS 5×20 с бал.калкулатор в Али -експрес за около 1500лв.Бихте ли ме информирали ,View attachment 123720дали върху тази цена ще плащам и мито?
Да мито и ддс.Като тръгнеш да плащаш и пише.Ама защо вземаш аркен като има Pard NV-SC който е 4к и е наистина добър прицел.На мен ми излезе около 1200 лева с таксите.

Да мито и ддс.Като тръгнеш да плащаш и пише.Ама защо вземаш аркен като има Pard NV-SC който е 4к и е наистина добър прицел.На мен ми излезе около 1200 лева с таксите.
Пард пак от Алито ли на тази цена и то след мито и ддс?
Линк може ли?

Има ли балистичен калкулатор ?
Pard NV-S470CL
Има ама китаеца ми каза да я поръчам от китай защото тия бройки които имали на склад в европа нямали балистичен калкулатор.Колко е вярно това незнам.
На промоция от алиекспрес е най-евтино.В алибаба и сайта на пард същия продукт е по-скъп.

Pard NV-SC с далекомер е един и същ , дали има или няма балистичен калкулатор зависи с коя версия на софтуера ще дойде. Моят също нямаше Б.К. и след ъпдейт до последната версия всичко си дойде на мястото. Калкулатора работи коректно и зуума стана не 5,6-11,2 а 5.6x/7.8/11.2/16.8/22.4
Сега обаче гледам,че китайците са премахнали от сайта файла за ъпдейт което е кофти. Аз обаче съм го свалил на компа и ако някой проявява интерес мога да му го изпратя да си свърши работа.

Attachments

• IMG_4634.jpeg
    IMG_4634.jpeg
    715.6 KB · Прегледи: 4
Последна промяна:
Колеги,това ли е последната версия , която трябва да се търси?View attachment 123825
Някой е объркал нещо какво е тва DS5...
Моделите ги разглеждайте ги в сайта на Pard. Търси Pard NV-S470CL.Разновидностите са S450/S470(разликата е оптичното увеличение 4х или 5.6х) L значи че има далекомер.И вече 850/940nm е дължината на вълната на подсветката.

Някой е объркал нещо какво е тва DS5...
Моделите ги разглеждайте ги в сайта на Pard. Търси Pard NV-S470CL.Разновидностите са S450/S470(разликата е оптичното увеличение 4х или 5.6х) L значи че има далекомер.И вече 850/940nm е дължината на вълната на подсветката.
И като отидеш долу да прочетеш спецификациите и шах с пешката DS5. Много оскъдна и объркана информация за тия пардове. Иначе си прав.

Attachments

• Screenshot_2025-04-02-20-09-17-262_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2025-04-02-20-09-17-262_com.android.chrome-edit.jpg
    65.2 KB · Прегледи: 21
И последно,този с бал.калкулатор ли е?Някой да помага,моля,че яко се запалих.View attachment 123835
Ако има далекомер значи има и балистичен калкулатор. Обаче точно ТОЗИ модел не ти го препоръчвам, трърде е малко очното разстояние 35мм. Гледал съм през такъв, направо си е наказание, дето казват навираш си лицето в прицела. На другите модели очното разстояние е 100 мм. Вземай една NV-SC470 и си свиркай.

Back
Нагоре