Дигитални оптики и прицели с дневно и нощно виждане, далекомери, балистични калкулатори.

Изчакайте 20 до 30 дни, вътрешна информация че цените ще имат корекция надолу.

Колеги имам Pard nv008lrf и далекомера не мери коректно дистанцията до малки обекти.Подпрян на автомобил меря разстояние до кашон 50/30см.Кашона е на 75м а Парда го отчита 55м.Отивам до кашона и като меря до колата го показва 75м.С друг далекомер е измерено че е 75м.Терена е асвалт и няма препятствия по пътя.В чудо се виждам.

Колеги имам Pard nv008lrf и далекомера не мери коректно дистанцията до малки обекти.Подпрян на автомобил меря разстояние до кашон 50/30см.Кашона е на 75м а Парда го отчита 55м.Отивам до кашона и като меря до колата го показва 75м.С друг далекомер е измерено че е 75м.Терена е асвалт и няма препятствия по пътя.В чудо се виждам.
Най-вероятно маркера не съвпада с лъча . Доста срещано . В интернет може да намериш как да го настроиш. Гледай поне да около 80 до 100 метра дистанцията когато пасваш маркера с лъча . Трябва да е вечер и да си на нощен режим .

Да, важно е да знаеш къде му е точката на лазера и да коригираш прицела като мериш. Аз съм със NV008sp2/lrf и нямам проблеми. Има инструкции из нета, а и клипчета как да местиш прицела на лазера (да е по-близо до кръста) , ако не можеш да се оправиш - кажи..
Пс. Колегата преди мен тъкмо е писал...

По-точно казано: да преместиш прицела на лазера върху лъча на далекомера. В ръководството трябва да го има.
За NV008 S LRF е така:
IMG_20250610_233237.jpg
Руснаците имат клипчета как да преместиш ЛЪЧА на далекомера.

Последна промяна:
Някой имал ли е допир с дигиталните прибори на марката Falcon?

Колеги, някой от Вас да има лични впечатления от OneLeaf Commander NV500? Гледам доста го хвалят по ютуб каналите и ме интересува дали е чист маркетинг или наистина е добър прицел. С доставка от Щатите би трябвало да излезе около 1300лв с далекомер и балистичен калкулатор, което си е много добра цена.1000004722.jpg

Колеги ,старият и новият DNT ZULUS 2 идват с 20 моа монтаж.Всички нови пушки вече си го имат от завода и общо стават 40 моа.Закупуването отделно на 0 моа монтажи ли е единствен вариант или има и други възможности?

Моите ги поръчвам с 0 моа и така пристигат. Отделно имам монтажи от другите разновидности.

Колеги добра новина.Pard да изкарали нова оптика с много по-добър кръгъл OLED дисплей с резолюция 2560х2560.
И цената е добра 1300€

Screenshot_20250726_164116_DuckDuckGo.jpg
Ще чакам да изкарат 60 Hz в night mode и ще се замисля за обновяване на оборудването.

Новия pard с тая резолюция 2560х2560х на кръглия дисплей наистина води пред другите дигитални оптики които са макс със 800х800 дисплей. Тя резолюцията на запис на клипчето може да е 4к но ти като гледаш през тоя дисплей на пикселчета след като zoom повече от 10х файда няма. Тука се вижда запис на 300 метра по едни сръндаци не е нещо свръх качество ама за дигитална оптика си е почти като истинска. Сърнетата обаче много виждат гледат право в него.

Back
Нагоре