Дигитални оптики и прицели с дневно и нощно виждане, далекомери, балистични калкулатори.

Аз се помъчих да пригодя бързи връзки от друг монтаж, към монтажа, който доиде с Парда, но не става.. :-) Скобата срещу винта е много малка и влиза в шлиц.. Та ще преживея винтовете...

Аз се помъчих да пригодя бързи връзки от друг монтаж, към монтажа, който доиде с Парда, но не става.. :) Скобата срещу винта е много малка и влиза в шлиц.. Та ще преживея винтовете...
Пард имат бързи монтажи

Мерси, да, с монтаж е, но реших да им вдъхна нов живот на врътките за бърз монтаж от един моноблок .. е не става. Иначе са сложили шимове да симулира 20 МОА, пичове са :-)

Мерси, да, с монтаж е, но реших да им вдъхна нов живот на врътките за бърз монтаж от един моноблок .. е не става. Иначе са сложили шимове да симулира 20 МОА, пичове са :)
Как е оптиката? Нищо не каза за качеството.

По планини и морета съм вече, не знам кога ще я пипна пак. Мислех да я взимам сега в Гърция, ама си рекох 'аман от воайори' .. ;-)

Наследника на Pard DS35:

Attachments

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    328.6 KB · Прегледи: 32
Наследника на Pard DS35:
За съжаление няма да е нищо повече от DS35.За мен NV008SP2 трябва да е по-добър избор.
Новото е че я има с оптично увеличение x8,малко по-голяма резолюция на сензора и същия дисплей(което ще се отрази в почти еднаква картина с DS35).
Лошото е че е само на 30 херца(опреснява 30 пъти картината в секунда).Конкуренцията прави доста по-чуствителни оптики особенно когато няма светлина.

За съжаление няма да е нищо повече от DS35.За мен NV008SP2 трябва да е по-добър избор.
Новото е че я има с оптично увеличение x8,малко по-голяма резолюция на сензора и същия дисплей(което ще се отрази в почти еднаква картина с DS35).
Лошото е че е само на 30 херца(опреснява 30 пъти картината в секунда).Конкуренцията прави доста по-чуствителни оптики особенно когато няма светлина.
за резолюцията не съм съгласен
Сравнена със ds35 има ли осезаема разлика?
разлика има ама чак осезаема не е. На нощно гледа доста по ясно и много по на далеч, през деня не е мога да хвана разлика единственото е че като зумнеш до х22,5 се вижда по ясно

вече го ползвам
Честито!
за резолюцията не съм съгласен

разлика има ама чак осезаема не е. На нощно гледа доста по ясно и много по на далеч, през деня не е мога да хвана разлика единственото е че като зумнеш до х22,5 се вижда по ясно
До колкото се сещам ти имаше и Arken Zulus. Може ли да споделиш мнение като собственик на двата дигитални прицела плюсове, минуси и коя е по добра през твойте очи.

Последна промяна:
Честито!

До колкото се сещам ти имаше и Arken Zulus. Може ли да споделиш мнение като собственик на двата дигитални прицела плюсове, минуси и коя е по добра през твойте очи.
С две думи и двете имат и плюсове и минуси зависи кой какво търси. И на двете калкулаторите работят перфектно. Парда е по голям, тежък за сметка на това гледа доста по добре особено на тъмно и може би и зума е малко по добър. Аркена е много компактен и удобен малко ме дразни врътката зума на аркена защото ако си с ръкавици зимата е трудно. И като се има в предвид че цената им е почти еднаква…. Абе най добре да ги имаш и двете

Здравейте,
Новини от последните дни. Arken разделиха класическите оптики и дигиталните оптики на две отделни части.
Бизнесът с класически прицели ще продължи да използва името Arken, а бизнесът с цифрови оптики вече ще се нарича DNT Optics (цифрови и нощни технологии)
Новото приложение съчетава функциите на приложението Arken Optics и приложението Arken Ballistics в едно приложение и премахва някои от по-малко подходящи менюта и въвеждане на данни, които съществуват в старото приложение Arken Ballistics
Заедно с приложението има основна актуализация на фърмуера, която подобрява NV производителността на оптиката и също така позволява директно въвеждане на балистични данни в оптиката, което позволява до 5 различни балистични профила да бъдат запазени в оптиката плюс всяка балистична таблица, която може да е вече качена.
Предвидена е функция чрез която няма да има нужда от телефон или друго мобилно устройство, за да може да се използва балистичния калкулатор - което ще улесни живота на някои хора, но за хора, които предпочитат да създават балистични профили с помощта на приложението и след това да изпращатдо оптиката, това също ще е възможно.
До пускането на тази актуализация трябва да се използва съществуващото балистично изчисление, използващо балистичната таблица, изпратена до оптиката чрез bluetooth.
Имайте предвид, че старите приложения все още са напълно функционални и новият фърмуер може да бъде изтеглен с помощта на старото приложение на Arken Optics
Новият фърмуер работи с всяка версия на далекомера на Zulus, но не и с моделите без LRF и оригиналния Hittac CP258.

Така. Хората пият ракия, аз групирам с дигитална оптика в тъмницата. На 50 метра, 30 грейновите ZAN-ове, са като JSB хевитата. В пълен мрак, кеф !!! Но не идвам за това ... ;)

Някой с ПАРД да каже дали в менюто на балистичния калкулатор може да променя дистанцията на която оптиката е нулирана ? Става на въпрос за това :

1722714618450.png

Променям го нагоре надолу, давам Save, връщам се - пак си е 41 метра.. Видях се принуден на 41 метра да ми е zero range-a :) Лошо няма, но е лееко дразнещо да не може да се променя. Някаква идея ?

Тъй де, променям и дълго ОК. После се връщам, и воала - пак 41 ... На бъг ми понамирисва. Ще взема да им пиша на Пард тези дни... Скрииншота е от менюъла на Пард, но и при мен дефолтното е 41 метра. Дриймлаина ми не може да мята 3грамови със 285м/с ;)

Трябва да може.Върни и фабричните настройки и пробвай пак.Обърни внимание на профилите.Балистичен профил А работи с настройка на кръст А,профил В със скала В и т.н.

Така. Хората пият ракия, аз групирам с дигитална оптика в тъмницата. На 50 метра, 30 грейновите ZAN-ове, са като JSB хевитата. В пълен мрак, кеф !!! Но не идвам за това ... ;)

Някой с ПАРД да каже дали в менюто на балистичния калкулатор може да променя дистанцията на която оптиката е нулирана ? Става на въпрос за това :

View attachment 118699

Променям го нагоре надолу, давам Save, връщам се - пак си е 41 метра.. Видях се принуден на 41 метра да ми е zero range-a :) Лошо няма, но е лееко дразнещо да не може да се променя. Някаква идея ?
Имам 2 парда и нямам проблем със това променям си го на 50м без проблем.
И се запазва на 50м.

Back
Нагоре