Hatsan PCP: AT 44, ВТ65 и т.н.

Дискусия в 'Компресионна Пневматика' започната от ivodoc, 6 Октомври 2008.

 1. luft9waffe

  luft9waffe Редовен Потребител

  Публикации:
  1,780
  от:
  русе
  +1.едва ли е проблем за фирма от калибъра на хатсан да напазарят 100-на валтерски цеви.в крайна сметка мач-грейд бланк на LW е не повече от 50-60$(на едро).а с такава цев ат44-ката става доста сериозна пушка.
   
 2. scandalo

  scandalo Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  1,631
  от:
  София
  Връщам се доста назад в темата,но явно хатсан с LW цев няма ето какво ми отговориха от фирмата.
  the barrels of AT44 are made by Hatsan and they are as good as LW barrels
  дефакто казват че цевите правени от катсан са също толкова добри колкото LW може и да са добри но колкото LW......
   
 3. luft9waffe

  luft9waffe Редовен Потребител

  Публикации:
  1,780
  от:
  русе
  защото без осмиците стреля доста по-точно(свободна цев),но след като я простреляш така,дори да обърнеш пушката да легне на ляво или дясно ,прострелката отива на вятъра.освен това без осмиците изглежда по-добре.но и без тях си е яко грозна.и не само това-синтетичният приклад(тъмхоул)е без надбузник-сравнително добре може да се стреля само на механични мерни прибори,прикладът е прекалено дълъг за хора с ръст под 1,75,пистолетният грип също не е удобен за хора с по-малки длани,пластмасата е с отвратителното качество на рециклирани стари легени.добрите новини са в ложата-първо е плоска отдолу,което я прави стабилна за бенчрест изпълнения,второ е доста висока в задната част непосредствено пред спусъка-това я прави удобна за фт-позиция седеж.трето-отвътре е на кухи сегменти,задните от които като се запълнят с подходяща тежест,чудесно се компенсира масата на саундмодератора.а ореховият спортен приклад си е копие на уебли рейдърския и не впечатлява с нищо

  разгледай истински добри пушки -daystate(airwolf,MK4,airranger),theoben(vanquish,rapid-цялата серия,MFR FAC),BSA(R-10,superten m3,scorpion t-10)falcon(beeman R),FX-royal и т.н. и търси осмици
   
  Последна промяна от модератор: 12 Декември 2016
 4. rashko

  rashko Редовен Потребител

  Да ви светна :lol:
  Осмицата може да стои,но трябва да се охлаби с 0,1-0,5мм около цевта,да се спадне пушката до края на платото, да се види дали опира някъде защото резервоара мърда НА ВСИЧКИ ПУШКИ ако трабва да се доохлаби там където опира,да се напомпа до началото на платото,да се види дали не опира и чак тогава мога да кажа,че от пушката става нещо
  Много да се станаха ама са все важни и се дължат на много тестове от мен и Вего
  Колкото по малко е луфта между цевта и осморката толкова по добре като се чукне мърда само колкото е луфта.
  Някой може да мине само с премахването на О пръстени :p
  След направените интервенций получихме душевна ч......я :p :yahoo:
   
 5. angelmr

  angelmr Потребител

  Публикации:
  2,378
  от:
  Пловдив
  Нещо подобно е и на моя валтер. Мисля че бях обяснил по-горе. Цевта оставена свободно губи абсолютно всякъква точност при мен. Пробвал съм да стрелям без кожуха. :) Но на върха на цевта е набит един полимерен цилиндър на който има два О-пръстена, които осигуряват едновременно стабилност на цевта и я оставят свободна да вибрира. Какъв е проблема тази идея да се приложи на стандартните осмици? :)
   
 6. Вячеслав

  Вячеслав Потребител

  Публикации:
  371
  от:
  Пловдив
  Не ми се пишеше вторипът в темата ,нокато чета хора ,които разбират какви щуротии пишат ,направо ме хваща яд. Пичове аз имам същия проблем с цевта на един Кросман. Не е закрепен резервоара към цевт ас осмица ,а чрез легл о,което изравнява хоризонтала. Това ли е спорният въпрос ? Дали начина на захващане на цевта към резервоара имаедна опорна точка ,ще има луфт. Ами ще има естествено. Съжалявам за колегите ,които наистина вярват ,че цевта е толкова мека ,че се огъва само при допир до стената под тежестта на пушката. Това да не ви е силикон бе хора. Мислете реално. Има промяна в хоризонта. Голяма работа . Нали сме техническа нация. :cool: РЕШЕНИЕТО Е ЯСНО И ПРОСТО !!! ВТОРА ОСМОРКА ОТ МАТЕРИАЛ ПО ИЗБОР. Точно този Хатсан сваля врабче на 40 метро през клони без опора. Не ми е работа да го хваля ,толкова безсмислени и недочетени мнения има само в ония стария Форум !
  А сравнението със Суматра и Кондор е просто безумие.
  С_ори за офтопика ,ама и без това пиша рядко. :rambo:
   
 7. Anonymous

  Anonymous Гост

  "безсмислениинедочетенимнения" е безумие, ако питаш мен ;) Няма такава дума :D
  А сравнението с кондора си е, точно на място защото някои колеги твърдят, че ако цевта не е свободно захваната то и точност няма да има, драги! Не знам точно кондора да има липса на точност. Нито цевта му да е хваната само в началото. При него няма осмици, но има два пръстена, които доста добре държат цевта в кожуха му и въпреки това целя яйца на 100 метра с него.
   
 8. luft9waffe

  luft9waffe Редовен Потребител

  Публикации:
  1,780
  от:
  русе
  писах ,ако искаш да разледаш малко картинки на пушки.ама разгледай пушката ,която реално имаш и си помисли,дали наистина не е със свободна цев.къде под цевта но AFвиждаш резервоар?независимо с какви кожуси,модератори и т.н. е накичена,тя си остава скрепена само в най-задния си край.а за яйцата:целя си и по -малки цели с 25J пружинка на 100м,но пренебрежимо рядко.пък от яйчица си правя омлет.
   
 9. cdman

  cdman Администратор Модераторски Екип

  Публикации:
  1,490
  от:
  София
  Поразчистих темата здраво , беше заприличала на Дъра Бъра че и по зле , ще помоля всички колеги не го обръщайте на чат и на караници най вече . Идеята на тоя форум е да обменяме идеи и информация както и да си говорим за какво ли не ( в съответните теми ) но смисъл от такива остри нападки аз не виждам - оставам с впечатление че има хора които спорят просто за спорта за да има заяждане. Изтрих повече от 15 поста надявам се никой не ми се сърди.
   
 10. praetorian

  praetorian Редовен Потребител

  Публикации:
  1,853
  от:
  Стара Загора
  Искам да споделя впечатленията, относно приликите и разликите при двата хатсана ат44, които имам(единия го продадох).Веднага ми направи впечатление при втория хатсан, който купих наскоро и е произведен с няколко месеца разлика от първия, че детайлите при него са изработени доста по - грижливо.При зареждане ясно се усеща, как съчмата като че ли влиза в нарезите и създава леко усилие.При първия това го нямаше.Мисля, че е + ;)Дотиквача няма луфтове и се движи някак мазно.Улея на цевта, където се движи той няма следи от фрезата.Ръчката за зареждане(така и викам, не използвам мн купешки изрази) :pardon: не хлопа нагоре - надолу.Това е.Дано скоро го видя и как стреля.
   
 11. luft9waffe

  luft9waffe Редовен Потребител

  Публикации:
  1,780
  от:
  русе
  ...и в резервоарите има разлики между първите произведени и по-скорошните.някой чисто козметични,други не съвсем.надписите на по-новите са на предния блок,където е зарядният клапан и манометърът,а на стария са директно върху цилиндъра.върху този блок на по-новите 44-ки има 4 надлъжни вдлъбнатини без ясно предназначение.новите са с хубава фаска на зарядния отвор,старите-с мн остри ръбове,които при припряни действия спокойно ще прецакат о-пръстените на фил-пробата.външната част на тялото на бойния клапан също има някои разлики.на по-новите пред отворите за въздуха(6 отвора)има изрязани срещуположни полета за захващане с гаечен ключ,при старите (8 отвора за въздуха)няма начин за подобно развиване.вътре и двата резервоара са идеално чисти,без следи от ръжда.бойните клапани не съм развивал и макар ,че външните параметри на клапанното тяло да са абсолютно еднакви скоростите са доста различни.при максимум 285мс за единия,максимумът на другия е 245 при същите настройки на ударната група.
   
 12. st_beer

  st_beer Редовен Потребител

  Публикации:
  2,934
  от:
  Ямбол
 13. praetorian

  praetorian Редовен Потребител

  Публикации:
  1,853
  от:
  Стара Загора
  Досег говорехме изключително за хатсан ат44 в калибър.177 и .22.Някой може ли да сподели впечатления за .25?Интересно ще ми е, как се държи пушката в този калибър с оригиналната пружина на бк - то(който предполагам е същия като и при .22.Май някой от форума продаде такава пушка и не беше доволен,но все пак...
  Моята пушка за съжаление, няма с какво да замеря скорост, но впечатленията са следните:след поставянето на ужасно дебела пружина на бойния клапан, изчезва всякакво трещене на пушката, или поне намалява до незначителна степен.Изстрелите от 200 до 110 бара са доволно много, над 50.Говоря за баракуда, понеже с еднограмови клапана затваря по - късно и има преразход.На 80 метра пушката се представя повече от добре.При липса на вятър групира отлично.Няма да споменавам каква група прави, за да няма недоверие.Само ще кажа, че е повече от добра.Първите изстрели са малко по - слаби, докато не падне налягането до 190 бара(аз затова вече само до толкоз я помпя).Следват около 30 изстрела без корекция по скалата.Смятам да не я пипам повече. ;)
  Интересно ми е, какво би станало, ако се премахне пружинката на вилката, за да се вдигне скоростта на ударника, а се остави дебелата пружина на БК?И в този ред на мисли, дали болтчето, в което опира ударника няма да се откъсне след 2-3 изстрела ???
   
 14. luft9waffe

  luft9waffe Редовен Потребител

  Публикации:
  1,780
  от:
  русе
  14mm,10 канала,съотношение между ширина на канали-полета е 1:1,шок в задния край :eek:,дължина около 15мм
   
 15. angelmr

  angelmr Потребител

  Публикации:
  2,378
  от:
  Пловдив
  А как се захваща, на резба или с о-пръстени? Идеята ми е за смяна на цевта, дали би си струвало?
   
 16. Termina4

  Termina4 Потребител

  Публикации:
  879
  от:
  Сопот
  захвата е с две болчета и се уплътнява с два о-пръстена Всеки стругат би трябвало да направи съответната операция
  Аз също ще смяням цевта на Хацана но малко по натам в времето
   
 17. luft9waffe

  luft9waffe Редовен Потребител

  Публикации:
  1,780
  от:
  русе
  дали си струва...?труден въпрос.зависи докъде би стигнал и от какъв клас пушка би искал да получиш в крайна сметка.една лв-мачова цев би подобрила точността,но доколко,като се има впредвид не особено прецизният клапан(плато),т.е.ще трябва нов,мачов.и така стигаш до спусъка-добър,но не мачов и т.н. и т.н.проблем с новата цев ще бъде канала за уплътняащия пръстен в задната част.захващането е описано точно от терминал4,но дали всеки стругар би се справил се съмнявам.първо за вътр канал ще трябва да се прави нож,второ-от задния край на цевта до предния край на отвора за въздуха(около 15мм)цевта трябва да се изглади да няма нарези
   
 18. niko

  niko Потребител

  Публикации:
  86
  И защо трябва да се сменя цевта на Хатсана ,опитайте първо с подобряване на фаската ,подбиране на подходяща скорост на проектила и изравняване на платото. Една LW цев при скокове в скоростта няма да ви даде нищо повече от това което имате в момента. [​IMG] 50м 12 изстрела с АТ44 след оправяне на фаската.
   
 19. luft9waffe

  luft9waffe Редовен Потребител

  Публикации:
  1,780
  от:
  русе
  +1,но с уговорката,че от хасан до хасан в цевите има балкан разлика.ако при лотар валтер има 2 класа-match и standart ,то при хатсан класовете са много според кефа и квалификацията на ефендито дето я е правил
   
 20. angelmr

  angelmr Потребител

  Публикации:
  2,378
  от:
  Пловдив
  Мачова пушка имам и ми е пределно ясно че тя е всичко което хатсана не е. Но ми се щеше да имам и нещо с по-голяма дулна енергия, а за момента пари за още една такава нямам. Това което ми се въртеше като идея в главата не е свързано с чак толкова вискок клас цеви като LW. Утре си взимам обратно байкала ( Мп512). Четох в цитатите от руските форуми които са пуснати в тази тема за ситуация в която дори отривите от платото изчезват с едно просто почистване на цевта. Следователно цевта е проблем на този хатсан. :) Та това което си мислех е дали си струва да инвестирам в един хатсан и да му сложа руската цев? Тези цеви бяха известни като най-качествените до преди да се започне вноса на истинските мачови цеви преди 2 години.
   

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена