Hatsan PCP: AT 44, ВТ65 и т.н.

akraba1 написа:
Това е втора промоция с цев LW. Може да направиш разлика в цената.
Да не мислиш, че само тук е БГ разбираме от пушки и цеви. А в турция пасат трева. Трябва да ти кажа, че там /Истанбул/ има цели квартали с оръжейни магазини. И имат такива традиции в тази търговия, че ум да ти зайде...... Хасаня се продава по цял свят и то с успех! В Нова Зенландия е марка по-реномирана от ГАМО колкото и да не ви се вярва. Имат по-добри продажби и по-голямо търсене. Проверено!
Ние понеже много си се кефихме на нашите "Вазовски Машиностроителни Заводи", че сега един модел въздухарка не правим :( А хората от тъй наречената "масова продукция" за свободна продажба станаха фирми мастодонти с оборот за милиарди.
...Топлата вода не е измислена от нас! :P.....Както и бизнеса, те поне са доказани търговци сравнение с нас :crazy:
+1.едва ли е проблем за фирма от калибъра на хатсан да напазарят 100-на валтерски цеви.в крайна сметка мач-грейд бланк на LW е не повече от 50-60$(на едро).а с такава цев ат44-ката става доста сериозна пушка.

Връщам се доста назад в темата,но явно хатсан с LW цев няма ето какво ми отговориха от фирмата.
the barrels of AT44 are made by Hatsan and they are as good as LW barrels
дефакто казват че цевите правени от катсан са също толкова добри колкото LW може и да са добри но колкото LW......

rank10 написа:
Не разбирам защо трябва да се гледа, колко е без осмиците. Да не очаквате от въздухарката да има конструкция на Калашников? Ако ще се стреля без осмицо то тогава те за какво са сложени?

П.С. Новия Хатсан е краасив!
защото без осмиците стреля доста по-точно(свободна цев),но след като я простреляш така,дори да обърнеш пушката да легне на ляво или дясно ,прострелката отива на вятъра.освен това без осмиците изглежда по-добре.но и без тях си е яко грозна.и не само това-синтетичният приклад(тъмхоул)е без надбузник-сравнително добре може да се стреля само на механични мерни прибори,прикладът е прекалено дълъг за хора с ръст под 1,75,пистолетният грип също не е удобен за хора с по-малки длани,пластмасата е с отвратителното качество на рециклирани стари легени.добрите новини са в ложата-първо е плоска отдолу,което я прави стабилна за бенчрест изпълнения,второ е доста висока в задната част непосредствено пред спусъка-това я прави удобна за фт-позиция седеж.трето-отвътре е на кухи сегменти,задните от които като се запълнят с подходяща тежест,чудесно се компенсира масата на саундмодератора.а ореховият спортен приклад си е копие на уебли рейдърския и не впечатлява с нищо

разгледай истински добри пушки -daystate(airwolf,MK4,airranger),theoben(vanquish,rapid-цялата серия,MFR FAC),BSA(R-10,superten m3,scorpion t-10)falcon(beeman R),FX-royal и т.н. и търси осмици

Последна промяна от модератор:
Да ви светна :lol:
Осмицата може да стои,но трябва да се охлаби с 0,1-0,5мм около цевта,да се спадне пушката до края на платото, да се види дали опира някъде защото резервоара мърда НА ВСИЧКИ ПУШКИ ако трабва да се доохлаби там където опира,да се напомпа до началото на платото,да се види дали не опира и чак тогава мога да кажа,че от пушката става нещо
Много да се станаха ама са все важни и се дължат на много тестове от мен и Вего
Колкото по малко е луфта между цевта и осморката толкова по добре като се чукне мърда само колкото е луфта.
Някой може да мине само с премахването на О пръстени :P
След направените интервенций получихме душевна ч......я :P :yahoo:

akraba1 написа:
И ако ме питаш за истината тя е тук в пушките на Щайер
http://forum.airguns.bg/http://forum.ai ... ic.php?t=7
Ако се загледш ще видиш, че при тях ложата , цевната кутия и нещо което се явява като осмица са едно цяло. При тези пушки няма провисване. Всичко е една цяла алуминиева отливка. И бутилката никога няма да окаже влиание на цевта при пренадуване, което се коментира в темата за осмиците

Нещо подобно е и на моя валтер. Мисля че бях обяснил по-горе. Цевта оставена свободно губи абсолютно всякъква точност при мен. Пробвал съм да стрелям без кожуха. :) Но на върха на цевта е набит един полимерен цилиндър на който има два О-пръстена, които осигуряват едновременно стабилност на цевта и я оставят свободна да вибрира. Какъв е проблема тази идея да се приложи на стандартните осмици? :)

Не ми се пишеше вторипът в темата ,нокато чета хора ,които разбират какви щуротии пишат ,направо ме хваща яд. Пичове аз имам същия проблем с цевта на един Кросман. Не е закрепен резервоара към цевт ас осмица ,а чрез легл о,което изравнява хоризонтала. Това ли е спорният въпрос ? Дали начина на захващане на цевта към резервоара имаедна опорна точка ,ще има луфт. Ами ще има естествено. Съжалявам за колегите ,които наистина вярват ,че цевта е толкова мека ,че се огъва само при допир до стената под тежестта на пушката. Това да не ви е силикон бе хора. Мислете реално. Има промяна в хоризонта. Голяма работа . Нали сме техническа нация. 8) РЕШЕНИЕТО Е ЯСНО И ПРОСТО !!! ВТОРА ОСМОРКА ОТ МАТЕРИАЛ ПО ИЗБОР. Точно този Хатсан сваля врабче на 40 метро през клони без опора. Не ми е работа да го хваля ,толкова безсмислени и недочетени мнения има само в ония стария Форум !
А сравнението със Суматра и Кондор е просто безумие.
С_ори за офтопика ,ама и без това пиша рядко. :rambo:

Вячеслав написа:

"безсмислениинедочетенимнения" е безумие, ако питаш мен ;) Няма такава дума :D
А сравнението с кондора си е, точно на място защото някои колеги твърдят, че ако цевта не е свободно захваната то и точност няма да има, драги! Не знам точно кондора да има липса на точност. Нито цевта му да е хваната само в началото. При него няма осмици, но има два пръстена, които доста добре държат цевта в кожуха му и въпреки това целя яйца на 100 метра с него.

rank10 написа:
Вячеслав написа:

"безсмислениинедочетенимнения" е безумие, ако питаш мен ;) Няма такава дума :D
А сравнението с кондора си е, точно на място защото някои колеги твърдят, че ако цевта не е свободно захваната то и точност няма да има, драги! Не знам точно кондора да има липса на точност. Нито цевта му да е хваната само в началото. При него няма осмици, но има два пръстена, които доста добре държат цевта в кожуха му и въпреки това целя яйца на 100 метра с него.
писах ,ако искаш да разледаш малко картинки на пушки.ама разгледай пушката ,която реално имаш и си помисли,дали наистина не е със свободна цев.къде под цевта но AFвиждаш резервоар?независимо с какви кожуси,модератори и т.н. е накичена,тя си остава скрепена само в най-задния си край.а за яйцата:целя си и по -малки цели с 25J пружинка на 100м,но пренебрежимо рядко.пък от яйчица си правя омлет.

Поразчистих темата здраво , беше заприличала на Дъра Бъра че и по зле , ще помоля всички колеги не го обръщайте на чат и на караници най вече . Идеята на тоя форум е да обменяме идеи и информация както и да си говорим за какво ли не ( в съответните теми ) но смисъл от такива остри нападки аз не виждам - оставам с впечатление че има хора които спорят просто за спорта за да има заяждане. Изтрих повече от 15 поста надявам се никой не ми се сърди.

Искам да споделя впечатленията, относно приликите и разликите при двата хатсана ат44, които имам(единия го продадох).Веднага ми направи впечатление при втория хатсан, който купих наскоро и е произведен с няколко месеца разлика от първия, че детайлите при него са изработени доста по - грижливо.При зареждане ясно се усеща, как съчмата като че ли влиза в нарезите и създава леко усилие.При първия това го нямаше.Мисля, че е + ;)Дотиквача няма луфтове и се движи някак мазно.Улея на цевта, където се движи той няма следи от фрезата.Ръчката за зареждане(така и викам, не използвам мн купешки изрази) :pardon: не хлопа нагоре - надолу.Това е.Дано скоро го видя и как стреля.

...и в резервоарите има разлики между първите произведени и по-скорошните.някой чисто козметични,други не съвсем.надписите на по-новите са на предния блок,където е зарядният клапан и манометърът,а на стария са директно върху цилиндъра.върху този блок на по-новите 44-ки има 4 надлъжни вдлъбнатини без ясно предназначение.новите са с хубава фаска на зарядния отвор,старите-с мн остри ръбове,които при припряни действия спокойно ще прецакат о-пръстените на фил-пробата.външната част на тялото на бойния клапан също има някои разлики.на по-новите пред отворите за въздуха(6 отвора)има изрязани срещуположни полета за захващане с гаечен ключ,при старите (8 отвора за въздуха)няма начин за подобно развиване.вътре и двата резервоара са идеално чисти,без следи от ръжда.бойните клапани не съм развивал и макар ,че външните параметри на клапанното тяло да са абсолютно еднакви скоростите са доста различни.при максимум 285мс за единия,максимумът на другия е 245 при същите настройки на ударната група.

Досег говорехме изключително за хатсан ат44 в калибър.177 и .22.Някой може ли да сподели впечатления за .25?Интересно ще ми е, как се държи пушката в този калибър с оригиналната пружина на бк - то(който предполагам е същия като и при .22.Май някой от форума продаде такава пушка и не беше доволен,но все пак...
Моята пушка за съжаление, няма с какво да замеря скорост, но впечатленията са следните:след поставянето на ужасно дебела пружина на бойния клапан, изчезва всякакво трещене на пушката, или поне намалява до незначителна степен.Изстрелите от 200 до 110 бара са доволно много, над 50.Говоря за баракуда, понеже с еднограмови клапана затваря по - късно и има преразход.На 80 метра пушката се представя повече от добре.При липса на вятър групира отлично.Няма да споменавам каква група прави, за да няма недоверие.Само ще кажа, че е повече от добра.Първите изстрели са малко по - слаби, докато не падне налягането до 190 бара(аз затова вече само до толкоз я помпя).Следват около 30 изстрела без корекция по скалата.Смятам да не я пипам повече. ;)
Интересно ми е, какво би станало, ако се премахне пружинката на вилката, за да се вдигне скоростта на ударника, а се остави дебелата пружина на БК?И в този ред на мисли, дали болтчето, в което опира ударника няма да се откъсне след 2-3 изстрела ???

angelmr написа:
Някой знае ли какъв е диаметъра на цевта на хатсана? Че ми се въртят едни идеи в главата. ;D
14mm,10 канала,съотношение между ширина на канали-полета е 1:1,шок в задния край :o,дължина около 15мм

А как се захваща, на резба или с о-пръстени? Идеята ми е за смяна на цевта, дали би си струвало?

захвата е с две болчета и се уплътнява с два о-пръстена Всеки стругат би трябвало да направи съответната операция
Аз също ще смяням цевта на Хацана но малко по натам в времето

angelmr написа:
А как се захваща, на резба или с о-пръстени? Идеята ми е за смяна на цевта, дали би си струвало?
дали си струва...?труден въпрос.зависи докъде би стигнал и от какъв клас пушка би искал да получиш в крайна сметка.една лв-мачова цев би подобрила точността,но доколко,като се има впредвид не особено прецизният клапан(плато),т.е.ще трябва нов,мачов.и така стигаш до спусъка-добър,но не мачов и т.н. и т.н.проблем с новата цев ще бъде канала за уплътняащия пръстен в задната част.захващането е описано точно от терминал4,но дали всеки стругар би се справил се съмнявам.първо за вътр канал ще трябва да се прави нож,второ-от задния край на цевта до предния край на отвора за въздуха(около 15мм)цевта трябва да се изглади да няма нарези

И защо трябва да се сменя цевта на Хатсана ,опитайте първо с подобряване на фаската ,подбиране на подходяща скорост на проектила и изравняване на платото. Една LW цев при скокове в скоростта няма да ви даде нищо повече от това което имате в момента.
DSC00319.jpg
50м 12 изстрела с АТ44 след оправяне на фаската.

niko написа:
И защо трябва да се сменя цевта на Хатсана ,опитайте първо с подобряване на фаската ,подбиране на подходяща скорост на проектила и изравняване на платото. Една LW цев при скокове в скоростта няма да ви даде нищо повече от това което имате в момента.
DSC00319.jpg
50м 12 изстрела с АТ44 след оправяне на фаската.
+1,но с уговорката,че от хасан до хасан в цевите има балкан разлика.ако при лотар валтер има 2 класа-match и standart ,то при хатсан класовете са много според кефа и квалификацията на ефендито дето я е правил

Мачова пушка имам и ми е пределно ясно че тя е всичко което хатсана не е. Но ми се щеше да имам и нещо с по-голяма дулна енергия, а за момента пари за още една такава нямам. Това което ми се въртеше като идея в главата не е свързано с чак толкова вискок клас цеви като LW. Утре си взимам обратно байкала ( Мп512). Четох в цитатите от руските форуми които са пуснати в тази тема за ситуация в която дори отривите от платото изчезват с едно просто почистване на цевта. Следователно цевта е проблем на този хатсан. :) Та това което си мислех е дали си струва да инвестирам в един хатсан и да му сложа руската цев? Тези цеви бяха известни като най-качествените до преди да се започне вноса на истинските мачови цеви преди 2 години.

Back
Нагоре