Hatsan PCP: AT 44, ВТ65 и т.н.

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип

Attachments

• BT65-SB- exploded view-October 2011.pdf
    BT65-SB- exploded view-October 2011.pdf
    741 KB · Прегледи: 5,201
  • BT65-SB- exploded view-October 2011_1.jpg
    BT65-SB- exploded view-October 2011_1.jpg
    864.1 KB · Прегледи: 1,964
  • BT65-SB- exploded view-October 2011_2.jpg
    BT65-SB- exploded view-October 2011_2.jpg
    300.2 KB · Прегледи: 1,082
  • BT65-SB- exploded view-October 2011_3.jpg
    BT65-SB- exploded view-October 2011_3.jpg
    268.3 KB · Прегледи: 909
  • 8675034.jpg
    8675034.jpg
    231.3 KB · Прегледи: 482
  • 8675047.jpg
    8675047.jpg
    106 KB · Прегледи: 504
Най-вероятно никой още няма цени.
Сега дори да ги изкопаме от някъде , като дойдат тук ще са други.
Предполагам помпата ще е около цената на китайските .
Около 200лв.
Саунд-мода около 100тина. Много зависи какво са сложили вътре.
Тялото е от дурал. Ако вътре са две прости камери от малко пластмасови прегради и вата, ще се съберат в 100 лева.
Това са само предположения обаче.
Може да се окаже че се движат само в комплект с определен модел пушка.

Така се работи.
Колкото и да ги плюем , те са си добре.
Ама ние сме за брадата ,че нищо не правим.
Строим МОЛове само.
Ще сме на първо място в света по брой МОЛове на глава от населението.
Русе ще е на първо място в България.

Ето един комшийски магазин,ако някой има път или се оправя с езика да пробва.
http://www.hilalav.com.tr/default.asp?g ... egori1=253
Има хубави и не-скъпи нещица:
Обикновен Хатсан 310 т.лири
10заряден 500 лири,10заряден със заглушител 550.
помпа Хилл 330,съчми и други неща който се очакват.

Курса на лирата е почти 1.1---->1 Dolar ( $ )-->>1,4130 YTL
1 Euro ( € )-->>1,9300 YTL

Вчера накрая изпробвах хасана с новите допълнения, демек, по - силни пружини на цилиндрите.Ами - изненада, получи се една перфектна пушка, със скорост от 290мс при 180 бара със прохънтър и добро плато, мн добра точност, просто няма пропуск.Заглушителя и той си върши перфекно работата, нищо абсолютно не се чува, освен цъкането на бк - то.

Към ivodoc
Имам питане - при разглабяне на цилиндрите на хатсана, пустите му комшии в едниния бяха натъпкали някаква ръждива гняс, от която всичко беше се омазало, не знам как е стреляла таз пушка :o.Стената на цилиндъра има лека ръждица.Та питането ми е, дали да се притеснявам, че един ден може да тресне докато го пълня?Другия цилиндър беше идеално лъскав и чист :o.А, и друго - стената на цилиндрите е дебела само около 1 - 1,5мм.И да държат 200 бара :-\Дали чудото, наречено умора на метала няма да стане причина да ме събират по къра някой ден...
Поздрави и благодаря предварително.

До сега съм надничал в цилиндрите на 4 такива пушки.
Всички са били идеално чисти вътре.
Щом обаче си забелязал ръжда , почисти добре цилиндъра.
Запуши го от едната страна, закрепи го на нещо да стои прав.
Напълни го с нафта или какъвто и да е петролен продукт,
( аз обикновенно ползвам керосин - газ за осветление )
и го остави да престои една нощ.
После търкай интензивно с вълнен парцал или кече,
напоено с малко машинно масло, докато спре да пуска ръжда.
За да стане това по-лесно, можеш да залепиш кечето
( аз ползвам велтър -подова настилка) за обла дълга дървена дръжка.
Това най-лесно става с лепилата за гума , дунапрен, кожи.
Хелметекс, хелмевект и др.
После смажи много тънко с масло за финна механика.
Важното в случая е да не се е образувала язва под ръждата.
Ако язва няма , (а аз мисля , че няма да има) , опасенията ти са неоснователни.
Колкото за дебелината на стената, лично не съм я мерил, но със сигурност, който трябва я е измерил.
Успех.

ivodoc написа:
До сега съм надничал в цилиндрите на 4 такива пушки.
Всички са били идеално чисти вътре.
Щом обаче си забелязал ръжда , почисти добре цилиндъра.
Запуши го от едната страна, закрепи го на нещо да стои прав.
Напълни го с нафта или какъвто и да е петролен продукт,
( аз обикновенно ползвам керосин - газ за осветление )
и го остави да престои една нощ.
После търкай интензивно с вълнен парцал или кече,
напоено с малко машинно масло, докато спре да пуска ръжда.
За да стане това по-лесно, можеш да залепиш кечето
( аз ползвам велтър -подова настилка) за обла дълга дървена дръжка.
Това най-лесно става с лепилата за гума , дунапрен, кожи.
Хелметекс, хелмевект и др.
После смажи много тънко с масло за финна механика.
Важното в случая е да не се е образувала язва под ръждата.
Ако язва няма , (а аз мисля , че няма да има) , опасенията ти са неоснователни.
Колкото за дебелината на стената, лично не съм я мерил, но със сигурност, който трябва я е измерил.
Успех.
Колега, понеже си виждал и БАМ-50/51 и Хатсан 44 отвътре, а и отвън, какво мислиш като ги сравняваш? Ще ми е много интересно да споделиш плюсовете и минусите на тези два модела, от един и същи ценови клас пушки. Твоето мнение за тях ще е супер интересно и обективно, коя е по добрата в крайна сметка?

Наблюденията ми върху АТ 44 са повърхностни,
поради това не мога да дам обективно мнение, коя от двете пушки е по-добра.
Мисля, че някъде бях споменал първите си впечатления.
Добре е направена . Детайлите са чисто обработени.
Има си като всички пушки в ниския ценови клас трески за дялане , които според мен ще са отстраними.
Както казах и преди , на прима виста , остави добро впечатление.

На хатсана поне се стига мн лесно до пружината на бк - то, лесно се разглабя и обслужва, другия + е пластмасовия приклад( поне за мен де, не се притеснявам мн за него).Досега по моя само дето съм му сменил пружината на клапана и стана чудо - днес направих на 60 метра група от 5 изстрела колкото 50 ст.Седи си там още мишената, ще я снимам скоро, че сега нямах батерии на фотото.Дава 296 мс на 160 бара с прохънтър.Лесно сменям цилиндрите - става за секунди.Като го извадих от кутията, само го забърсах от маслото и на стрелби ;DКакво повече да искам от таз въздухарка? Евтина е, лесно се обслужва, долу - горе вади вид, удобен регулируем приклад....

praetorian написа:
На хатсана поне се стига мн лесно до пружината на бк - то, лесно се разглабя и обслужва, другия + е пластмасовия приклад( поне за мен де, не се притеснявам мн за него).Досега по моя само дето съм му сменил пружината на клапана и стана чудо - днес направих на 60 метра група от 5 изстрела колкото 50 ст.Седи си там още мишената, ще я снимам скоро, че сега нямах батерии на фотото.Дава 296 мс на 160 бара с прохънтър.Лесно сменям цилиндрите - става за секунди.Като го извадих от кутията, само го забърсах от маслото и на стрелби ;DКакво повече да искам от таз въздухарка? Евтина е, лесно се обслужва, долу - горе вади вид, удобен регулируем приклад....
А с баракуда замервал ли си скороста как е ?

Искам да споделя, че при Hatsan AT 44 може да се регулира мощността на пушката.
Вътре в ударника има болт завършващ с дупка шестограм размер 4. Върху болта лежи метална шайба, която играе ролята на лагер над нея е пружината на ударника.
При развиване на болта пружината се натяга и силата на удар върху клапана нараства - клапана пропуска повече въздух.

Hatsan AT 44 може да има невероятна мощ без промяна на конструкцията.
Над ударника в цевната кутия има малък детайл имащ форма на вилка с пружина в задния край. Този детайл притиска ударника при изстрел. Когато се махне пружината на въпросния детайл и вече не притиска ударника силата на пушката става страшна. С пружината правех 20 изстрела от 200 до 160 бара. Без пружината станаха 10 изстрела от 200 до 160 бара. Нямам хронограф, но скоростта е поне 300 м/с с баракуда в 6.35 . При такъв разход на въздух и такъв силен звук може и повече.

С натягане на пружината бойният клапан удря по-силно и от там по-голямата скорост е на лице ОК Ама от къде идва огромната скорост без пружина, че и изобщо стреля не мог да разбера :-\

Над ударника в цевната кутия има малък детайл имащ форма на вилка с пружина в задния край. Този детайл притиска ударника при изстрел. Когато се махне пружината на въпросния детайл и вече не притиска ударника силата на пушката става страшна.

Над ударника, а не зад него вероятно това те е объркало. Този детайл забавя ударника като увеличава сцеплението му при движение напред, това е като да тичаш с раница на гърба... :)

Дайте съвет как и при кого мога да си сложа цев Валтер 6.35 на АТ44.

Много повече ме интересува кой може да обработи евентуалната цев? Трябва да се намали диаметъра откъм цевната кутия, да се направят два улея за о-пръстени, дупка за преминаване на въздуха между улейте и всичко това с точност до десета от мм.

Вчера замервах Хатсана даде следните резултати:
Gamo ProHunter - 285m/s 160atm.
Diablo Baracuda - 255-260m/s 160atm.
Silver Point - 307m/s 160atm.
За плато стрелях само с Гамо /другите не ми се хабят :P/ и то варира от 160атм. до 120атм. (30 изстрела) първи изстрел 285м/с, последен изстрел 275м/с.После рязко по1ва да пада скоростта.
Забелязах обаче, че има отриви в порядъка на 15-20м/с на 30 изстрела 5 отрива.
Всичко това само с Гамо с други чашки не ми се занимава поне за сега :wall:

За плато стрелях само с Гамо /другите не ми се хабят / и то варира от 160атм. до 120атм. (30 изстрела) първи изстрел 285м/с, последен изстрел 275м/с.После рязко по1ва да пада скоростта.
Забелязах обаче, че има отриви в порядъка на 15-20м/с на 30 изстрела 5 отрива.
Всичко това само с Гамо с други чашки не ми се занимава поне за сега

Po= 160 Начальное давление, атм
P1= 120 Конечное давление,атм
V= 180 Объем резервуара, см^3
E= 40 Энергия пули, Дж
n= 30 кол-во выстрелов
Разход см/3 в Дж. 5.7 - 6.0

Сметнал съм с 1 грам чашка и средна скорост 280 м/сек.
Просто по тая пушка повече не бива да се прави нищо.
Резултатите са повече от идеални.

Back
Нагоре