Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забележка: This feature may not be available in some browsers.
Ако решиш да го разкарваш, имам интерес да го взема, че експериментирам с едно AT-P2 и искам да пробвам как ще се представи с дългия цилиндър.Здравейте колеги,
бих искал да попитам, някой знае ли кога започва производството на цилиндрите на АТ44 с малката дупчица от към манометъра?
Притеснява ме, че пушката е навъртяла доста годинки, и ми се ще да зная дали е време да сменям цилиндъра...
Доколко мислиш, че може разумно да се засили? На стария модел това беше мощността след тунинг и не си заслужаваше нагоре, заради малкия цилиндър и ограничения брой изстрели.Вчера подържах в магазина на Павката, новия Hatsan Flash-401. Много удобна, лека и компактна пушка, за развлекателна стрелба. Моделът е с мощност, около 52 - 56 джаула, затова, подходящият калибър си остава 5,5 мм.
Цилиндъра не е чак толкова малък. 400ссДоколко мислиш, че може разумно да се засили? На стария модел това беше мощността след тунинг и не си заслужаваше нагоре, заради малкия цилиндър и ограничения брой изстрели.
Имам предвид стария модел, който беше със 165сс. Сегашния вариант с бутилка, е много по-добър и откъм изстрели и откъм подмяна с по-голяма или по-яка бутилка. Единствено не ми харесва липсата на осмица, тъй като цевната кутия е изключително тънка и си мисля, че там където влиза цевта, ще е слаба част в конструкцията, като при изпускане може да се счупи.Цилиндъра не е чак толкова малък. 400сс
Въздушна пушка Hatsan Flash 401 кал. 5.5
danubeairguns.com
Аз,мисля,че Ники ако я барне ще стане перфектна първа пушка.Имам предвид стария модел, който беше със 165сс. Сегашния вариант с бутилка, е много по-добър и откъм изстрели и откъм подмяна с по-голяма или по-яка бутилка. Единствено не ми харесва липсата на осмица, тъй като цевната кутия е изключително тънка и си мисля, че там където влиза цевта, ще е слаба част в конструкцията, като при изпускане може да се счупи.
Колега ще един въпрос кой е болта който законтря ударникаТунинг на Hatsan Galatian - 5,5 мм:
Разширен трансферпорт от 4 на 6 мм, конусен отвор на цевта - 6 > 4 мм, полиран вход на цевта, полиран ударник, нова, корава пружина на клапана, премахнат е недомисленият редуктор, който всъщност осираше платото и душеше пушката, изтънена игла на дотиквача, завършваща на конус, болтът, който затваря трансферпорта е сменен с такъв, с периферия и по-голям, премахнат е болтът, който законтря ударника и ограничава силата му. Направи ми впечатление, огромният и тежък ударник - по-голям от на Херкулес.
Така нагласена, пушката направи 28 изстрела - 2 пълнитела, с 260 кубиков резервоар, със JSB 1,175 гр. Скорост: 290 - 295 - 290 м/с. Начално налягане - 190 бара. Крайно налягане - 150 бара.
Аха мерси много колега мисля че при Hatsan Galatian 4 това го нямаЕто го:
Благодаря на Ники Габровски ,че е описал детайлно тунинга.Реших сам да направя частичен тунинг на моята Hatsan Galatian IV kal 6,35 mm с цев 585 мм.който се различава в някои детайли от гореописаният от Ники.Разглобих цялата пушка на детайли.Тунинг на Hatsan Galatian - 5,5 мм:
Павка,така изглежда на снимката ,че е много остър ,но отпред има чело около 2 мм,обаче е с R и така лъже окото .Дължината на избутвача не е намалявана .За здравината не се притеснявам ,защото чашките влизат лесно без усилия ,а при изстрела въздушното налягане сеСупер е дядо Ваньо !
Само ме притеснява, че си подострил прекалено много дотиквача![]()