Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забележка: This feature may not be available in some browsers.
Да , но праховите не стават за целта !Нещо за пожарогасители пишат,те с СО2 ли са напълнени![]()
Можеш, но когато пълниш патрона трябва да е с главата на долу бутилката за да изпуска течна фаза.Е,в тая бутилка мога ли да пълня СО2?
Като химик ми стана любопитно какво имаш предвид.Някои опитвал ли е да запълни бутилка с газ от химическа реакция ?
Чувал съм за хора,които окисляват кордит в малки бутилки(гилзи) и отделените CO,CO2,NO,NO2 и други газове дават няколко хиляди атмосфери наблягане.Но само съм чувал.Като химик ми стана любопитно какво имаш предвид.
Иначе един колега мислеше някакви такива работи преди години ...
Бутилките за СО2 се зареждат на 50-60 бара при t около 20 градуса течна фаза. При повишаване на температурата се повишава и налягането мисля , че беше до около120 бара. Писал съм в началото на темата.CO2- то можеш да го сипваш, докато стигне течна фаза, някъде към 80 бара, в зависимост от околната температура, не е както въздуха. Бутилките с CO2 са на 175 бара работно, но реално са на около 80 бара заредени. Има презареждаеми патрончета с винт, които се пълнят с бърза връзка.
За пълненето си прав - бутилката трябва да е обърната с крана надолу , манометър не трябва . Пожарогасителите с СО2 нямат сонда до дъното , поне аз не съм виждал такъв . Сонда имат праховите. Когато се използват за гасене , не се обръщат и се използва газовата фаза СО2. Колегата PEKO e прав, няма как да препълниш , когато се изравни налягането на двата съда , пълненето спира. Niki , прочети темата отначало , ще ти се изяснят доста неща относно работата с СО2.Можеш, но когато пълниш патрона трябва да е с главата на долу бутилката за да изпуска течна фаза.
Иначе за течна фаза манометър не ти трябва. Докато е течна фаза налягането е почни еднакво.
Пожарогасителите за с0 са със сонда до дъното и смучат течна фаза.
Това ми звучи адски опасно ако се прави от любител.Чувал съм за хора,които окисляват кордит в малки бутилки(гилзи) и отделените CO,CO2,NO,NO2 и други газове дават няколко хиляди атмосфери наблягане.Но само съм чувал.
Майтапиш се.Това го правят почти всички огнестрелни.Това ми звучи адски опасно