СО2 Балончета за многократна употреба.

A

Anonymous

Гост
Нямаше подобна тема и затова реших да пусна тази.
На снимките : Повторена е така наречената Чешка схема.Правих я за приятел и забравих да снимам "зареждачката" някой ако има питане да пита :)

CO_12_GR.jpg

CO_KLAPAN.jpg
 

jordannik

Потребител
Колега, гледам, че си използвал термосвиваем шлаух, който след известен брой цикли изпуска.
 
A

Anonymous

Гост
Е ,то вечни неща няма :pardon: и затова констукцията е разглобяема смяната на шлауха отнема 5 минути.
 
A

Anonymous

Гост
Здравейте! Това с 12 гр работи ли за кросман 2240?

На 88 гр презареждането отзат ли е?
 
A

Anonymous

Гост
По добре късно отколкото никога. На 88 гр бутилка се разпробива дъното, прави се резба и се навива или автомобилен вентил , или бърза връзка със тефлонова лента по резбата. Пълни се от пожарогасител СО2. Работи - ползвам такава и в момента.
 

serjy

Новодошъл
Здравейте!

Днес се сдобих с пожарогасител СО2 - 3кг. и съм си наумил да си приспособя 88гр. бутилка за пълнене. Взех автомобилен вентил, но не съм сигурен подходящ ли е.
v1.JPG

v2.JPG

v3.JPG


Това ли трябва да се завинти на дъното на 88гр. бутилка?
 

kvn

Потребител
Автомобилният винтил не е подходящ за тази цел. Разтапят му се уплатненията от СО2-то.
Отиди в магазин за резервни части на климатици и хладилници и си вземи винтили от там.Идентични са на външен вид като автомобилните ,но са издържливи.Струват по 2,50 лв/брой.
Успех.
 

serjy

Новодошъл
Благодаря! Реших да попитам, че по-горе се споменаваше автомобилен вентил, а и на мен не ми се вижда много надежден за целта.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
В тоя ред на мисли купих един Косман 1077 за племенниците ми. Някаква идея за повече изстрели ? Адаптор и голяма бутилка или самоделка и пожарогасител ? Адаптори да знае някой дали има в БГ ?
 
A

Anonymous

Гост
Да , автомобилния вентил е подходящ за тази работа . Едната ми бутилка е с такъв и няма проблем . Адаптор не знам дали има някъде в България , но спокойно може да се направи голяма бутилка , да речем от хромникелова тръба . Изпробвано на Кросман 2260 . Правеше около 80 - 100 изстрела с една зарядка . Не сме смятали точния обем , но предполагам около 80-90 гр , тъй като моята е с 88 гр и прави долу горе същия брой изстрели . :)
 

братушка

Редовен Потребител
CaMyPau написа:
В тоя ред на мисли купих един Косман 1077 за племенниците ми. Някаква идея за повече изстрели ? Адаптор и голяма бутилка или самоделка и пожарогасител ? Адаптори да знае някой дали има в БГ ?
Оги, огледай тук:
http://www.paintball-shop.eu/co2-air/co2-bottles/

Например:


Има и адаптори за 88г СО2 бутилчици с клапан:


СО2 ПБ бутилки имат същия стандарт за врузка след бутилката като и въздушни ПБ редуктори.
Ако направиш на самата пушка фиксирано женско гнездо по ПБ стандарт ще можеш да завиваш към пушката стандартни 88г СО2 балончета с адаптера за него или по-големи именно СО2 ПБ бутилчици.
А също така може да направиш следващия трик: на ПБ СО2 бутилка да сложиш стандартен ПБ редуктор (застават, щото стандарта за резба е същия), да помпаш самата бутилка до 150бар и да имаш след редуктора стандартните пейнтболски ~50бар.
Накрая ще имаш универсален апарат: каквото и да сложиш (СО2 или въздух - все е около 50бар) все ще стреля.
Дори специално на теб ще подаря един ПБ редуктор, работещ.

Сайта е немски, пращат и до БГ.

ПС: за СО2 по-добре да избираш бутилки с ON/OFF вентил за да може да сваляш и да слагаш самата бутилка без претисняния
 
A

Anonymous

Гост
Струва ми се бутилката с такъв вентил няма да може да се навива в гнездото . Мястото е малко . А за такъв редуктор и въздух и аз се замислям отдавна .
 

serjy

Новодошъл
Днес се сдобих с вентили за климатик:
vn1.JPG

vn3.JPG


Реших да пробвам да го монтирам отпред и с един приятел - стругар, се хванахме в работа.
Наложи се преправяне на резбата в метрична и сваляне малко от размера на вентила.
vn4.JPG

vn5.JPG


Навива се резба и на гърлото.
vn6.JPG


Ето е цялата сглобка.
vn7.JPG

vn8.JPG


Още не съм го сглобил окончателно и не е пробвано дали ще работи.
Ще са ми полезни мнения на хора с опит при такива конструкции. Би ли работило това?
 
A

Anonymous

Гост
Не виждам уплътнение между клапана и гърлото на бутилката. Какво е предвидено за там?
 

serjy

Новодошъл
Още не е сложено. Ще го нося на майстора с пожарогасителите да ми го уплътни както трябва, с тефлонова лента или там каквото слагат.

Ако намеря метчик 11х1,25 няма да има нужда от преправяне на резбата на вентила, а само ще трябва да се свали от размера след резбата.
 
A

Anonymous

Гост
Приятелю , измерихте ли дебелината на стената , след като направихте вътрешната резба в шийката на бутилката ? Защо ли ми се струва , че си си изработил самоделна бомба със евентуален закъснител . Дано да греша , но на 90 % съм прав . Точно по тая причина направих зареждането на дъното на бутилката . Помисли си добре преди да я заредиш ! Успех . :)
 

serjy

Новодошъл
Май-малкият външен диаметър е 14,5мм. а вътрешната резба, така както я меря, е 9,5мм. тоест, дебелината на гърлото на бутилката е 2,5мм. някъде... дали е добре, не знам ???

Реших да монтирам вентила отпред, защото опасността от някакъв дефект остава само в момента на свалянето на бутилката от зареждачката и завинтването й в пушката. С вентил отзад, ако вземе да дефектира, ще ме "простреля" право в рамото.
 

TeXHo

Потребител
Преди да си играеш с тази потенциална бомба, бих предложил да я изтестваш, като напълниш бутилката догоре с вода и тогава вдигнеш налягането. Така ако нещо се скъса ще има "пльок" вместо "бум".
 
Нагоре