CO2 пистолети, револвери и пушки

Хайде и аз в отбора с една Diana Trailscout 5,5. Много лекичка и удобна. Малко ниска мерна линия, но пълно щастие няма. Днес за първи път стрелях на 10 м. на механични с H&N Field Target Trophy, нямам по-леки, задоволителни резултати. Групите бяха от 1.5-2 см. До 60-тия изстерл с трите бутилки нямаше пропадане. Мисля, че и трябват по-леки съчми. Поръчал съм JSB Exact RS, да видим какво ще излезе. Повече не съм стрелял, че започна да вали. Като цяло си е голяма и интересна занимавка, доволен съм.

Това ще ми е интересно с по-леки. И аз не съм стрелял с по леки.
Всъщност има и по леки от RS-а.

Но не съм пробвал. Иначе наистина е кеф и занимавка с СО2. пушлето

Тези новите не ги зная. Аз съм поръчал Express и RS за проба. С първите и Вайраух-а стреля много добре, с хубава група ако, че е 21.5 джаула по последно замерване.
Твоята .177 или .22 калибър е?

Това ще ми е интересно с по-леки. И аз не съм стрелял с по леки.
Всъщност има и по леки от RS-а.

Но не съм пробвал. Иначе наистина е кеф и занимавка с СО2. пушлето

На цена 48,50 лв. за 200 чашки надали много хора са ги пробвали. Та патроните .22 lr са по-евтини...

Ако сметките ми са верни в което малко се съмнявам, но с RS съчмите трябва да има скорост от окло 215 м/с, а с Express около 205 м/с, което е една не лоша скорост на изстрела. Нямам хронограф и не мога да измеря действителната скорост. Въпоса е, дали групата ще се свие или ...?

Насе, за групата при ниските мощности, не винаги скоростта е фактора който влияе най-много.
А и без хронографиране, не знаеш и тя как влияе. При китайските цеви не се знае как са изпълнени. Повечето слаби пушки са с подкалибрени цеви. Аз бих пробвал и 5,53 в 1,03 или даже и в 1,175. Може от там да изкочи "зайчето". Но трябва да се убедиш и в доброто изпълнение на входната и изходната фаски.
Опита ми с пистолета им в този калибър, показа, че след лека корекция на входната фаска и ползвайки 1,03 в 5,53, нещата стояха много добре, въпреки ниската скорост.

Последна промяна:
Съгласен съм Петко, напълно. За мен като за начало групата не беше лоша. Като се има предвид и това, че поради обстоятелства и време не съм стрелял половин година почти. При това и на механичен мерник, мисля, че не е лоша изработката, но ако искаш като си идваш, може да я погледнеш

Мога и хроното да взема, че и артък чашки каквито имам останали в 5,5 за проба.
Оня ден ходих до Домлян и Карлово, ама без координация не става.

Имаме си телефоните, ще се чуем предварително, разбира се.

Последна промяна:
Ровеки се из нета забелязах тази стабилизираща скоба на Stormrider. Най-после са сетили, че цевта е дълга и нестабилна. И аз с удоволствие бих си сложил такава скоба, ако има от къде да я купя.
1742405467915.jpeg

Аз съм виждал по западните сайтове, май в Шнайдер имаше.
Иначе съм купувал от колега, който трансформира СП2 в пцп.

Ровеки се из нета забелязах тази стабилизираща скоба на Stormrider. Най-после са сетили, че цевта е дълга и нестабилна. И аз с удоволствие бих си сложил такава скоба, ако има от къде да я купя.

View attachment 123555
Ето такава осмица/скоба/
Отвори 22мм и 12мм

Attachments

• IMG_20250319_200657.jpg
    IMG_20250319_200657.jpg
    83.4 KB · Прегледи: 28
Здравейте, какво лепило ползвате като подменяте пина на hdr50, loctite 243 става ли ?

Става, но по принцип няма нужда от лепило. Стегнат добре не се саморазвива. Ако ще го лепиш, ползвай нещо не много силно.

Гръмнах няколко пъти с това чудо...
.68 калибър е. Прави около 35-40J и звучи доста мощно за такъв тип пистолет.
Прави с една капсула около 5-6 добри изстрели.

Един познат си го е купил (не разбрах откъде), но не е евтино.
Здравейте, аз също съм се за гледал в този модел. В крайна сметка ще си го поръчам на преордър от сайта. Но бих бил благодарен на по-компетентно мнение. Какви алтернативи 40J+ за пистолети се предлагат налични в България?

Back
Нагоре