CO2 пистолети, револвери и пушки

Има и още една проблемна част, а именно дотиквачът. На моя екземпляр дотиквачът се връщаше назад при изстрел и от това губеше налягане за пълноценен изстрел. От това менеше скоростите на всеки един изстрел и ми сееше попаденията.
При мен със нови О-пръстени, стегнати, след изстрел, дотиквачът седеше полуотворен, което не е нормално.
Има начин как това да се коригира, но малко по-трудно ще се изтегля, за зареждане на нова чашка.
Пистолетът иначе е много семпла конструкция, особено със споените със месингов припой части и тръбички.
За възвеждането на ударника, просто нямам думи, но и ТАУ и те са така, а се водят няколко класи над ЛОВ.
Иначе е добро начало и добра основа за бъдещо развитие.
По отношение на балончетата също е малко нестандартен. В един период от време имах проблем с намирането на късите балончета, и ми се налагаше да ги внасям от чужбина.
Даже дадох за преработка няколко да станат за многократно презареждане, но не бях доволен от резултата. Зная, че има разни китайски за многократно зареждане, но не съм ги пробвал.
В комплекта на пистолета, би трябвало да има и специална тапа, която позволява да се презарежда от бутилка с цо2 и да не се използват балончета, но аз нямам такава и не мога да кажа дали е добре.

Последна промяна:
Твоя явно е от първите,на тях така им се е отварял "затвора",после заради повече мощност ги променят,но при зареждане се отваря още една операция.След навлизането на 12гр.бутилчици и в бившите соц.страни пистолета се пуска к-т с две тапи за 8 и 12гр .Тапите ги има и като резервна част.
Ако имаш добър стругар и ти се занимава ще ти дам моята да ти направи една по нея.
Ето малко снимки на карантията от нета:
6238232.jpg6238234.jpg
Ето и едно хронографиране от февруари 2022г.(теста е правен на вън),лятото е по добре.
Screenshot_20240908-081949-900.png

... една проблемна част, а именно дотиквачът...

Дотиквача засега работи много стегнато. Обаче съчмата (Ф 7⁄32in) която го фиксира е от много твърда лагерна стомана и с времето ще износи гнездото в дотиквача, който е от мек материал и ще се появи проблема, който ми описвате.
Това ще го излекувам като заменя твърдата лагерна съчма с месингова - поръчал съм 100 бр. Ф 5.5мм от алиекспрес (няма опция за по-малко) - ако някой колега му трябват към края на месеца мога да му изпратя. .
Така ще се износва съчмата, а не дотиквача. А тя се подменя лесно.
Моят екземпляр дойде с тапи за 8гр. и 12гр. СО2 балончета. За сега ползвам тези на Umarex. Също така съм поръчал още една тапа за 12гр. СО2 капсула. След стрелба О-пръстена раздува и ако не се изчака половин час - при следващото зареждане се протрива или къса. Това го научих по трудния начин. Подмяната му е достатъчно неприятна в полеви условия без тънки клещи за зегерката. Проблема с бързото презареждане ще го реша с две тапи.
Ударника също е от мек материал. Минава ми идеята да му направя някаква термообработка или да врежа още малко канала, но първо ще се сдобия с резервен и тогава ще му мисля.

Имате ли мнение за TAU 7 или техните PCP модели? Много сериозно се замислям за един такъв, а дават и дръжка за лява ръка.

Последна промяна:
Изпускаш ли остатъчния газ от резервоара,нямам никакъв проблем с развиването и навиването на тапата.

Последна промяна:
Изпускаш ли остатъчния газ от резервоара,нямам никакъв проблем с развиването на тапата.
Изпускам го и нямам проблем с развиването, ама при навиването без темпериране се повреди О-пръстена. То си го пишело и в упътването, ама кой да чете... Засега съм с О-пръстен Ф14х2,5мм. Върши работа, ама дали това е правилния размер не зная, че оригиналният се скъса.
Как сваляте зегерката на тапата, че не ми се купуват клещи само за нея...

Последна промяна:
Здравейте колеги,

1.Още малко за LOV 21. Вече имам над 300 изстрела, та сложих очилата и прегледах внимателно дотиквача. Там където трие неръждаемата съчма в гнездото има леко излъскване от страната, подложена на най-голямо триене. Което е предпоставка за възникване на по-късен етап (наистина мнооого по-късен - след поне още 2-2500 изстрела) на проблема, описан от колегата gonzo-garage. Спирам засега с него до момента с подмяната на съчмата с месингова. Гледах внимателно и за първи следи от износване на врязването за спусъка , където контактува в ударника, но засега няма.

2. 15м. е абсолютният му предел за стрелба по мишени, ако искаме прецизност - все пак е проектиран за 10м. После силно разваля групата, ама за кенчета и др. от този род се справя и на 20+.
С 12гр. капсули на Umarex дава 44-45 изстрела в група, после още 2-3 с пропадане надолу, но пак в група, а после съвсем отслабва. С капсули някакви за по 1,20 без надпис, закупени от първия попаднал ми оръжеен магазин - както дойде, ама по-малко от 30 точни изстрела няма.
Все още на всеки 5-6 капсули слагам и една със смазка за всеки случай.
Вече имам резервна тапа на резервоара с СО2 и реших проблема с бързата смяна на капсулите.

Мисля, че нямам какво повече да добавя към представянето на пистолета. За целите, които съм набелязал - това е един чудесен тренировъчен пистолет, нескъп, много точен, с лесно отстраними недосатъци.

Поздрави и успехи на всички!

За да не си търсиш месингова сачма, много по-лесно е да си направиш от месингова тел със диаметър като на сачмата едно месингово пинче, което се заобля в предния край. Става нещо като полусачма. Тъкмо и пружината ще натиска върху задната му равна/плоска част.
На моя, пружината на ударника беше някаква много корава, и се наложи да сложа по-мека. Мисля, че това беше последното което му правих.

За да не си търсиш месингова сачма...
Поръчани са вече от алиекспрес... 100 бр. за около 8 лв. Ще пристигнат всеки момент...
Вчера случайно ми дойе друга идея - видях сред играчките на дъщерята едно метално мънисто - вероятно помеднен никелиран ЦАМ, диаметъра почти съвпана. Сложих го - работи, дупката не пречи. Колко ще изкара - не зная, ама схемата е работеща. Във всеки случай няма да износва дотиквача.
Към пружината на ударника нямам забележки, ще видим след някое време.

Здравейте колеги,
LOV 21, още един коментар.

На тапите за 12гр. СО2 пинът, който дупчи капсулата е съвсем слабо залепен с някакъв херметик за дъното на тапата - при груба работа херметика се рони и херметизацията се нарушава. Проблема се отстранява лесно с епоксидна смола. Преди това се налага разглобяване, почистване и обезмасляване.
На тапата за 8гр. капсули пинът е неразделна част и такъв проблем няма.

Това не пречи да имам добро мнение за пистолета. Резултата от днешните тестове го потвърждава (HN econ II, 15м, от стойка - дупките извън цветните мишени са от стара прострелка).

Attachments

• 20240928_110028.jpg
    20240928_110028.jpg
    229 KB · Прегледи: 33
  • 20240928_104800.jpg
    20240928_104800.jpg
    212.5 KB · Прегледи: 33
  • 20240928_110054.jpg
    20240928_110054.jpg
    522.9 KB · Прегледи: 34
Back
Нагоре