Re: КАКВО ЯДЕМ И ПИЕМ ? Или за качеството на хранителните продукти.
За себе си мога да твърдя, че по-голямата част от това което ям е произведено в България.
Понеже живеем в абсурдистан на млекарите е позволено да правят БЪЛГАРСКО КИСЕЛО МЛЯКО с лиофилизирана холандска закваска и сухо мляко от Украйна. За този продукт е характерно, че се използваха с ЖИВИ БЪЛГАРСКИ МИКРООРГАНИЗМИ. Млякотто направено по този начин не е по евтино за потребителя, но печалбата на млекопреработвателя е много по-голяма.
В месарската индустрия положението е подобно. От вън се вкарват отпада от тяхното производство - различни изрезки и МОМ /машинно обезкостено месо/ Няма да ви обяснявам какво представлява, но тенденцията е в Европа да се спре влагането на МОМ.
Най-гадното е че тези, които влагат най-много боклуци, си позволяват да заблуждават потребителя с реклами. Някои фирми се пръкнаха след 90-те години и въпреки влаганите нискокачествени суровини правят продукти с ,,вкус и качество от онова време"
Или правят месни продукти от ,,първокачествено месо", но цената им е доста под това на месото.
Нека си правят боклуците, но защо им позволиха да ги кръщават с имена от БДС-то?
Тези имена би трябвало да ползва само този, чиято технология и влагани суровини са в съответствие на старото БДС