Пистолетите на Feinwerkbau

Пожелавам ти в най -скоро време да се похвалиш така и с пушката-ветеран !

Единичната пружина я дават като втора версия, което ще рече по-добра? Ама дали? Схемата с две пружини една в друга с противоположни по посока навивки я има във въздушна пушка Диана 75 и е с цел противооткатен ефект. При Фанито, протвоткатния ефект се осъществява от релсов механизъм, както при пушката, така и при пистолета! Ще ми е много интересно какъв резултат ще обади колегата bleu81 при съчетанието на единична пружина с добавка от двойната?
Предстои ми реновиране на FWB 65 и търся преки впечатления!
Колега!
Пистолета оригинално си е с две пружини!Ако ще сменяш сменяй и двете.Ако ще сменяш сегмента ,има други с по добър ключ.:cheers:

Да се похваля сам, то няма как, два дена епична борба с едно Фани 80! Мечка страх, мен не страх, разглобих го до последния семеринг и пружина! Това беше лесно :-[. Снимки на всеки етап, документация да има, един вид упътване :mad:! Имаше си нужда от всякъде, всичко си му беше за смяна, ама и аз си имах подготвен резервен кит и се почна една...!!! В "Тубата" има видео за Фани 65, но 80-тката е друга бира, и видео по въпроса Йок! Опит, грешка опит , грешка и за има няма час го сглобих, Да ама Не! пропуснал съм да наглася предпазната шина за самострел при зареждането и буталото се изсипа обратно, семерингата се отвори естествено и хайде отначало...! Ама 11 ч. вечерта - утре ме чака тежък ден- беж в леглото и цяла нощ сънувам пружини и бутала! Днес, нов ден нов късмет от 17ч на "ремонтната площадка"! С малко Ох, ах и "мамата" и с помощ от жената при завиване на болта за фиксиране на пружината докато аз юнашки натсках железата към масата, то взе, че стана! Бегом скришом в спалнята, две три чашки в руло тоалетна хартия да не повредим нещо, Стреля бе, Чудо! Утре ще стрелям за скорост и група? И най важно - и противоотката си работи!
:cheers::rambo:1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG 6.JPG 7.JPG 8.JPG

Браво. Имам Фани 80 ревизирано и много му се кефя. не бях стрелял с него много време и скоро мислех д аго продам, но като отворих кутищта и пуснах няколко чашки и желаниетп за продажба се изпари. пркеарсен пистолет, макар и доста възрастен, птодължава да носи само положителни емоции.

До Облака:Христо, и друг път да не си помисляш за продажба!

Да се похваля сам, то няма как, два дена епична борба с едно Фани 80! Мечка страх, мен не страх, разглобих го до последния семеринг и пружина! Това беше лесно :-[. Снимки на всеки етап, документация да има, един вид упътване :mad:! Имаше си нужда от всякъде, всичко си му беше за смяна, ама и аз си имах подготвен резервен кит и се почна една...!!! В "Тубата" има видео за Фани 65, но 80-тката е друга бира, и видео по въпроса Йок! Опит, грешка опит , грешка и за има няма час го сглобих, Да ама Не! пропуснал съм да наглася предпазната шина за самострел при зареждането и буталото се изсипа обратно, семерингата се отвори естествено и хайде отначало...! Ама 11 ч. вечерта - утре ме чака тежък ден- беж в леглото и цяла нощ сънувам пружини и бутала! Днес, нов ден нов късмет от 17ч на "ремонтната площадка"! С малко Ох, ах и "мамата" и с помощ от жената при завиване на болта за фиксиране на пружината докато аз юнашки натсках железата към масата, то взе, че стана! Бегом скришом в спалнята, две три чашки в руло тоалетна хартия да не повредим нещо, Стреля бе, Чудо! Утре ще стрелям за скорост и група? И най важно - и противоотката си работи!
:cheers::rambo:View attachment 75723 View attachment 75724 View attachment 75725 View attachment 75726 View attachment 75727 View attachment 75728 View attachment 75729 View attachment 75730
Браво докторе!

Имам и Зораки НР01-2 в 4,5 мм,но това" бижу"ми е по-скъпо и не бих го заменил за никакви компресионни.

Наложи се да подменя уплътненията на FWB 102 защото "изгуби" компресията си.Сега пак е като нов!Направих и една прострелка,десетина изстрела на 10 метра със много стари плоскоглави чашки Diabolo basic 0,45 гр. Скороста 154 м (стредно)IMG_20200125_161122.jpg Прострелях и "дядото" FWB 80,По него нищо не съм правил 5 изстрела също на 10 метра IMG_20200125_161036.jpg И двете мишени са простреляни с ПОДПРЯНА китка.Защото минава за прострелка!Това което не е в едната дупка е от мен, а не от пистолетите!Налагаше се да стрелям с ляво око защото дясното (водещо),вече не бива!

Ей...стария занаят ръжда не хваща. Въпреки, че от упора все едно от състезание мишени гледам.
Браво! Удоволствие е да види човек такива групи на това място в мишените.
Стар хищник си ти, колега. Опасен!

Никсън, недей да „лъжеш”. Това са не повече от пет изстрела! Другите не можеш да ги „докажеш”. Абе като дойда при тебе ще проверя.:cheers:!!!!
Така е Добри,голям лъжец съм.И други са ми го казвали.Преди време и колегата 6tangata не ми вярваше за скоростите с които стреля 80десятка,но като си намери читава бройка си промени мнението.
А ти пак ела! :cheers:

Добър вечер, честит Петък, Наздраве и прочие...
Имам терзание по въпроса: Нормално ли е на Фани от типа 65/80 при зареждане да сработва противооткатната с-ма? Т.е. - затвора да се хлъзга назад по рамата?
Става дума за зареждане, както е описано в мануала. Демек - силната ръка на дръжката, другата дърпа лоста. Я да приложа снимка.
И обратното забелязвам, след изстрел понякога остава назад, но след навеждане на цевта към пода се връща в нормално положение.

Attachments

• Screenshot_20200522-182051.png
    Screenshot_20200522-182051.png
    812.3 KB · Прегледи: 52
Каква е разликата между 65 и 80? Само по-дългата цев на 80 ли? Ако може някой да направи някакво сравнение между двата модела. Благодаря!

Добър вечер, честит Петък, Наздраве и прочие...
Имам терзание по въпроса: Нормално ли е на Фани от типа 65/80 при зареждане да сработва противооткатната с-ма? Т.е. - затвора да се хлъзга назад по рамата?
Става дума за зареждане, както е описано в мануала. Демек - силната ръка на дръжката, другата дърпа лоста. Я да приложа снимка.
И обратното забелязвам, след изстрел понякога остава назад, но след навеждане на цевта към пода се връща в нормално положение.
Нормално е колега!

Каква е разликата между 65 и 80? Само по-дългата цев на 80 ли? Ако може някой да направи някакво сравнение между двата модела. Благодаря!

Мога само теоретично да ти отговоря, уточнявам.

1. Имат различни дръжки и форма на спусковата скоба, също има тежести при 80 - това са очевидните разлики.
2. Механично в горната част са еднакви. Ремонтните комплекти им ги дават универсални 65/80.
3. Отдолу обаче, видно от диаграмата, имат разлика в спусъците. Гледал съм в тубата, че 65 има допълнителна настройка чрез завъртане на един детайл отдолу, където са двата болта при 80. Но пък 80 е развитие на 65 - "фейслифт" така да се каже, та надали е с по-прост спусък. Също има 65 със спортни дръжки като на 80, така че.....все тая, бих казал аз.

Attachments

• Screenshot_20200522-195605.png
    Screenshot_20200522-195605.png
    750.5 KB · Прегледи: 83
Не знам дали някой във форума има ФВБ 80 с тежести отпред?

Някой знае ли от какъв материал е направен корпуса на Фани 80? Гледам, че цевта леко я лови ръжда, а на корпуса на места боята е олющена, но няма и помен от ръжда. И с какво евентуално да се махне боята и да се пребоядиса (може и така да го оставя, както е сега).
За цевта:със ситна шкурка ли да се премахнат точиците ръжда или да използвам приставка на дремела - имам от кожа, която почти полира; или да използвам преобразувател на ръжда, но той ще я оцвети в друг цвят?

Back
Нагоре