Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забележка: This feature may not be available in some browsers.
petkof написа:Проблема е в това с колко се променя скоростта на проектила при различни съотношения на газа в пушката,метан и въздух.Дали е предвидимо с колко ще се промени скоростта на проектила при различни процентни съотношения на метан и въздух в резервоара.
Точно така.Питам колеги имащи преки и конкретни наблюдения върху конкретни пушки с конкретни съотношения метан-въздух/доколкото е възможно/, за да се опитаме да премахнем пречката пред метана,ниското зарядно налягане и да подобрим бързодействието на въздуха с "малко" метан.От тази комбинация може да се спечели много в пари,време,помпене на ръка,мощност и др..lynx написа:petkof написа:Проблема е в това с колко се променя скоростта на проектила при различни съотношения на газа в пушката,метан и въздух.Дали е предвидимо с колко ще се промени скоростта на проектила при различни процентни съотношения на метан и въздух в резервоара.
Предполагам, че е предвидимо ако в уравнението има по-малко неизвестни.
Ти знаеш, че при всички пушки повишаването на мощноста при стрелба с метан спрямо въздух е различна.
При едни има повишение с 10% , при други 30% или повече.
Ако се знае каква са ти скоростите на въздух и на метан би било по-лесно да се сметне(приблизително) какво съотношение ти е необходимо, за да получиш търсената от теб скорост.
И когато се нацели приблизителното съотношение, при следващите зареждания ще се прецезира и ще се знае точно какво трябва да бъде.
Всички знаят, че метана доста се влияе от околната температура, което може да доведе до по-голяма грешка при сметките спрямо това което ще се получи на практика.
При въздуха също има вариации, но са доста по-приемливи.
Колеги стрелящи на метан са ми споделяли, че разликите в скороста лято/зима при някои са достигали 25м/сек.
lynx написа:....При едни има повишение с 10% , при други 30% или повече......
.....Всички знаят, че метана доста се влияе от околната температура, което може да доведе до по-голяма грешка при сметките спрямо това което ще се получи на практика.
При въздуха също има вариации, но са доста по-приемливи.
Колеги стрелящи на метан са ми споделяли, че разликите в скороста лято/зима при някои са достигали 25м/сек.
petkof написа:Проблем ли ще е, ако се зареди с метан до определено налягане,примерно 200 атм. и се дозареди до 230 атм. с въздух, дали от бутилка или с помпа?Аз съм смесвал метан и въздух и не съм имал техническси проблем.Въпроса ми е насочен към влиянието на скоростта на проектила от съответното съотношение на въздух в метана.
rashko написа:Другото интересно е,че при цев 605 мм скоростта се покачи с 30 м/с,а при цев 420 мм скоростта ми се покачи с 45 м/с има ли зависимост от дължината на цевта не знам,нека и други колеги споделят показанията и наблюденията си.
Нашето замерване беше и с цел различни по дължина цеви на една и съща мушкаanibis написа:И аз да споделя нещо, при големия вълк на въздух е 285-290м/с на метан 300-305м/с Но на малкия вълк там нещата вече бяха съвсем други,на въздух 245-250м/с на метан 280-285м/с. Двата вълка са МСТ!
пп. На Злати Свирепия при него беше съвсем друго и на големия вълк и сегашния му,при големия стигна около 70дж на метан, а малкия 20-21дж но неговите са МVT-та.