Така и направих вдигнах втория на 150 бара скороста се качи на 290м.с. на 1. с максимално развъртян болт на ударника! И пак на 1ва степен е най силна. Не мога да си обясня как е възможно като там колелото е най издълбано ? Има някакъв друг проблем защото на 135 бар. си стреляше с 294м.с. на 5.Ако не намериш кой да ти я погледне, аз бих увеличил баровете на втория регулатор (5-10), докато стигна желаната скорост и да следя дали ще продължи да пада скоростта с времето.
Колега, 3 степени разлика и само 3 м/сек разлика между тях не е много обичайно, но това е друго нещо. Може би трябва да си поиграеш с втория регулатор, виж с 15 бара налягане в повече и в по-малко дали ще има осезаем ефект. Може манометъра след втори регулатор да се е сговнясъл. Пробвай, за друго се не сещам.Да пробвах и изключих проблем с пружина , чук и рег. болт ! Сетих се също че със заводските настройки на регулаторите и тежкия чук и пружина на Хума N1 на колелото беше най високата скорост. Когато направих регулаторите на 170/135бар. всичко се оправи и стрелях 35грейна със 305м.с. на 7степен и го оставих на 302 м.с.на 5та. После свърших слъговете и я настроих на 37гр. на 297м.с./7ма и 294/5та.
До вчера![]()
Да вдигнах втория регулатор на 150 бара смених чука с по лекия на Хума 13,20г. И успях да вдигна скороста на 290м.с. с 37гр. което май ме устройва ,стреля прилично!! Благодаря на всички за съпорта и особено на колегата - Ivan888Колега, 3 степени разлика и само 3 м/сек разлика между тях не е много обичайно, но това е друго нещо. Може би трябва да си поиграеш с втория регулатор, виж с 15 бара налягане в повече и в по-малко дали ще има осезаем ефект. Може манометъра след втори регулатор да се е сговнясъл. Пробвай, за друго се не сещам.
Според мен разхода ти е като моя . Аз съм със 5.5 но използвам 1.94 грама. Скоростта която успях да постигна е 287 м/с . С цев 600 мм съм . Цевта вдига с около 15 м/с , има клипове относно това . Имам същото хроно и смея да твърдя, че не може да му се вярва. Когато беше ново замерваше що годе добре . Сега сравнено с друго на което може да се вярва , определено не става за прецизна настройки . Определено трябва да се разбере ,че тези пушки веднъж докарани на ниво ,което удовлетворява ,спираш да буташ и стреляш . И аз като тебе сега мисля да мина на 25грейна уж да ми падне разхода. Но наистина са страхотни пушки . Както казва жена ми : - Твърде скучно , никога не пропускам и винаги уцелвам. Много съм добра .Днес след поредната разправия с настройки и тестове не стигнах до никъде с моя Maverick VP и power kit-a му.
С фабричаната карантия маскималната скорос с 2.14 грама (6.35) беше 280м/с и разхода на въздих беше към 1.6 бара на изтрел.
View attachment 106379
С така наречения power kit за 100лв докарах 2.14 грама адвам до 293-296м/с ama с разход 3 бара на изтрел.
Значи пробвах с по лекия чук на хума,пробвах с тежкия,пробвах с налягане 150,160 бара,слагах даже и оригиналния дотиквач за проба,никаси не успях да докарам 300+м/с със слъговете от снимката. не знам аз ли бъркам нещо или 93J е макса на VP 6.35?
И с тоя разход на въздух от 250 до 150 бара правя 2 пълнителя само. Почвам да се замислям дали да не го махна тоя кит и да си оставя оригиналната карантия.... Някакви съвети относно преразхода и защо подяволите не мога да стигна 300м/с?
Последно оставих регулатора на 144-145 бара,стегната пружина,дотиквача на хума и малкия хумов чук. Завъртях микро болта за натягане на пружината така че да не мога да заредя и върнах малко назад докато зареди.Така намерих макс скороста за 140 бара. После почнах да връщам болта по малко докато видя че почва да пада скороста и го оставих така,уж да намали преразхода,ама не намаля
View attachment 106380
Утре може и да пробвам да слож аоригиналната пружина с лекия чук на хума и дотиквача. Ама нещо мн почна да ми омръзва с тези разглобяваници вече...Защо не пробваш с по слаба пружина на клапана?
Имам го същият, и не е верен.Кажи,някой евтин читав хронограф? И мен ме съмнява,че се вкравам в филм заради хронито.
Имах предвид малката пружинка на клапана, не ударната. Има хора които даже я махат и стрелят на по високо наляганеУтре може и да пробвам да слож аоригиналната пружина с лекия чук на хума и дотиквача. Ама нещо мн почна да ми омръзва с тези разглобяваници вече...
@Amfo Кажи,някой евтин читав хронограф? И мен ме съмнява,че се вкравам в филм заради хронито.
Като се замисля , евтино хубаво няма . И то не само хроно. Сега и аз съм на тази вълна . И мисля да купя такова на ФХ . Макар ,че се оплакват относно високите скорости и консумацията на батерии.Утре може и да пробвам да слож аоригиналната пружина с лекия чук на хума и дотиквача. Ама нещо мн почна да ми омръзва с тези разглобяваници вече...
@Amfo Кажи,някой евтин читав хронограф? И мен ме съмнява,че се вкравам в филм заради хронито.