Big Bore , Caliber -0.450, 0.50

Дискусия в 'Компресионна Пневматика' започната от ivodoc, 11 Октомври 2008.

 1. kiborga

  kiborga Потребител

  Публикации:
  100
  от:
  plovdiv
  Пиледрайвъра не отскача ли много при изтрел и не губи ли точност .... ? За тез джаули доста подскоци трябва да прави ...
   
  Gadnqra харесва това.
 2. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,952
  от:
  Русе 0897860296
  Ще дойде той, да измерим малко скорости и да я понагласим.
   
  YzF, kiborga, lynx and 6 others like this.
 3. Ivanov81

  Ivanov81 Потребител

  Публикации:
  19
  от:
  Добрич
  Май,май на там отиват нещата!
   
  Gadnqra харесва това.
 4. Plamen Ilchev

  Plamen Ilchev Потребител

  Публикации:
  41
  От къде мога да взема проектили, които тежат 20 или над 20 грама. Май в Бг няма такива. Тук намирам за 45 cal само 10,12 грамови и това е. От чужбина ли да се поръчва не знам какво да правя. Вие от къде вземате?Пушката за, която трябват е hatsan piledriver 45 cal.
   
 5. LOKY

  LOKY Новодошъл

  Публикации:
  8
  Здравейте някой има ли Big Bore 9mm. с 2 цилиндъра? Мисля да купя такава защото разгледах доста по нета и много ми хареса. Като точност и мощност ме устройва и има JSB Predator за нея. Понеже е корейска ме притеснява единствено от към качество и издръжливост. Да не стане така да изкарам 1к изтрели и да се прецака. Видях че има хора с подобни на тази която съм харесал така че събирам мнения и съвети.
   
  оги-пз харесва това.
 6. оги-пз

  оги-пз Редовен Потребител

  Публикации:
  1,221
  от:
  Пазарджик
  Хубава и точна пушка, държи на тунинг, а с метан полудява.
  Слабо място е лоста за зареждане, но и да се счупи стругар и малко фантазия и става по хубав от оригинала.
   
 7. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,952
  от:
  Русе 0897860296
  Проект Hatsan Piledriver - 45cal. - завършен. Пушката от кутията прави 3 изстрела от 300 бара, след което, на четвъртия изстрел изпуска всичкия въздух. При всеки изстрел изхабяваше около 50 бара. Първият изстрел с 12 грамовите проектили на Наско е 325 м/с. Следващите са: 305, 279, 250. За мен, производител така да остави пушка да отива при потребителите си, е свинщина и осранщина до безобразие. Декларираната мощност от 950 джаула е абсолютна и откровена лъжа, тъй като, за да постигне тази мощност, пушката трябва да стреля с 12 гр. проектил с 400 м/с., което аз видях, че не може. Реалната мощност на пушката от кутията, е около 480 - 650 джаула, което по принцип никак не е малко и е напълно достатъчно, за да се доработи оръжието в една добра пушка. Разликата между първия и втория изстрел е почти 100 джаула. 650 джаула е първият изстрел, а след него, джаулите падат драстично, защото няма плато. Не знам защо и как са си съчинили тези джаули, но пушката беше в мен около месец и нещо и направих безброй опити, настройки и експерименти и вече и знам кътните зъби. В интернет има достатъчно клипове с хронографиране, включително и с 16 грамови проектили. Коментарът ми е, че Хатсан наистина вече трябва да спрат да лъжат за параметрите на пушките си и да спрат да си мислят, че хората не могат да ги проверяват. Ако ще и гъзовете да си съдерат, 950 джаула няма вариант, как да изкарат, освен, ако не стрелят с хелий, или да намалят клапана на 12 мм и да хвърля всичкия въздух с 1 изстрел. Както и да е - това наистина не е толкова важно. И тези джаули са достатъчни. Поглед отвътре: ударник - огромен и тежък около 120 грама; газово бутало, задвижващо ударника, пренапомпено естествено - колко ще е надеждно не ми се мисли, като им знам вортексите, как изпускат; клапан - ф15 мм, щок - 6 мм; пружина на клапана - конусна, дебелина на тела - 1 мм, мека и лигава, като от химикалка; единичен отвор на клапанното тяло - 10 мм; трансферпорт - 8 мм ?!@?! и т.н. На газовото бутало пише, че максималното налягане, до което може да се помпи е 50 бара. Това беше на 55. Зареждането при тези барове е тегаво. Проблемът е, че при тези барове, буталото натиска с голяма сила щока на клапана, забавя го и му пречи да затваря, предизвиквайки огромен преразход. За трясъка и отката няма да казвам нищо. Това явно не е било достатъчно и затова нашите братя са навили газовото бутало докрай в цевната кутия и не са оставили възможност да се развива за реглаж. Така е изработен и прикладът - подпира буталото и не позволява никакво развиване. Ако се развие буталото - не можеш да сложиш приклада?!#@?!

  Решенията: клапанът затваряше челно и губеше много въздух - направих го да затваря на конус; изравнен трансферпорт с отвора на клапанното тяло; разширен отвор на гърловината на клапанното тяло на конус навътре, където ляга клапанът - от 8 мм на 10 мм; сменена пружина на клапана с конусна, много корава - 2 мм; газовото бутало е коригирано, с налягане 40 бара и е развито с 8 мм навън от цевната кутия; прикладът е обработен отвътре, така че да не пречи на буталото да се движи в него при нужда; ударникът е полиран, премахната е и ламарината, която обичат да закрепват към ударника.

  При така зададените нови параметри, пушката дойде на себе си и направи 8 изстрела в 8 метров коридор - 272/280 м/с от 240 до 150 бара, което мен напълно ме удовлетвори. Това с 12 грамовите проектили. Интересното е, че тези скорости са при t 3°С. При 25°С, скоростите се качват с 10-12 м/с, понеже налягането в газовото бутало се повишава, вероятно с 2 - 3 бара. Оставих пушката на около 480 - 510 джаула, като има възможност да се усилва, но намалява броят на изстрелите, а платото се измества във много високите налягания - 300 бара, което според мен затруднява и ограничава потребителите. Максимумът за плато, при тези настройки е 3 изстрела с 298- 312 м/с от 300 до 200 бара. При по-големи скорости, платото напълно изчезва, а след третия изстрел, клапанът не успява да затвори. Реални джаули след тунинга: 480 - 584.

  С нетърпение ще чакам колегата, на когото е пушката да каже, как е като точност и да видим групи на 50 и 100 метра.
   

  Прикачени Файлове:

  Последна промяна: 15 Декември 2020
 8. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,952
  от:
  Русе 0897860296
  Още снимки:
   

  Прикачени Файлове:

 9. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,952
  от:
  Русе 0897860296
  Пружината на клапана. Отляво е оригиналната - 1 мм, отдясно е новата - 2 мм.
   

  Прикачени Файлове:

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена