Re: Sam Yang Big Bore 909S by Sam Yang , Caliber -0.450
Снощи правих спусъка на Суматрата, наложи се дори и намеса на струг за целта и после с полиране стана много различен .
Суматрата е гадничка за разглобяване.
Не , че е нещо особено , ама за съвсем дребни неща се налага да я разглобиш на всичките и съставни части.
На операционната в момента има един Career III 300.
Има проблем с движението на избутвача на чашките от барабана .
Луфта там е много голям, мисля е оставен умишлено , за да може при движението на сайд левъра да се само центрира дотиквача, но в определен момент , като се отклони малко повече и запира в страни от отвора, в който трябва да влезе.
Това е малко неприятно, но може да доведе до счупване на самия лост за зареждане.
Така като го гледах снощи , ме съмнява да може да се отстрани с малка интервенция.
Може да се наложи генерален подход с преработване на отвора , вставяне на бронзова втулка и изработване на нов малко по-дълъг дотиквач, ама няма да е лесно защото е недостъпно за нормална обработка, а и цялата кутия е изработена от ЦАМ - отливка е .
И при Суматрата е такава кутията и имаше много останали чаплъци, които снощи отстраних, но пък ъндър левъра, въпреки малко по-сложния си механизъм, работи много добре.
На Кариъра не ми хареса и затварянето на резервоарите в предния край.
Точно там имаме проблем в момента , ама днес след обяд ще се борим с теча там.
Малко гадно е решен въпроса с О-пръстените , ама не вярвам да не се преборим и с тях.
И двете пушки вчера млъкнаха.
Суматра .25 много трудно.
За сега това .
Като се сдобия с повече впечатления ще има още.