didarai
Редовен Потребител
Също овкусявам само със сол и черен пипер . Отстрани може да метнеш глава лук , морков , целина (после грейви за сос) .didarai , дай ми една рецепта за задно джоланче с кожа . Знам че си готвач ,искам нещо бързо и да не се натоварвам. Аз го приготвям като нацепя кожата на ромбчета/квадратчета/ , после го намазвам с сол и олио , и после в плика за печене . За 2-2,5 часа на 200 градуса имам готово нещо.
Пека също дълго под фолио .Около 2,5 часа на 180 гр , после запичам за 20 мин. за хрупкава кожичка . Пека върху скари , за да не се вари отдолу месото , а да става на пара . Ако свърши водата , може да залепне , а ако долееш и е прегоряло , да загорчи .
Напоследък обаче се изхитрих и го варя забързо почти до готовност в херметика (1-1,5 часа ) и после дозапичам , като гледам да не става цялата кожа хрупкава , че не всеки има зъби , а полузапечена , но мека също е вкусна . При първият вариянт обаче се стопява повече от мазнината и месото става печено-пържено в собствената си мазнина . Вторият вариант е по-лек за стомаха и върви много с горчица .