Пружинките на GАМО - Hunter -1250, Hunter - 440, CFX и др.

rivan

Редовен Потребител
ПРедставлява П-образен профил с дебелина колкото да влезе стегнато в прореза на лоста за зареждане(където трие) и да осигури разстояние около 1 мм до цилиндъра.Опитай да го замениш със"свинска опашка",стегната в прореза,да стане като пръстен около лоста.
Шайбите 11310 при мен ги нямаше фабрично!
 

tzocho

Потребител
Здавейте!
От вчера съм горд собственик на GAMO SHADOW 1000 5.5 + Оптика на BARSKA мод. PLINKER-22, 4x32 IR. :yahoo:
Ще съм много благодарем за всеки ценен съвет или съдействие (новак съм още :)) относно разконсервиране, прострелване и евнтуален тунинг.

Благодаря предварително на всички отзовали се!
 
A

Anonymous

Гост
tzocho- Не се притеснявай да стреляш с GAMO-то, те са направени да стрелят направо от кутията. Аз имам Wisper X от около 2-3 месеца, не съм я пипал, стреля страхотно, доста точна е и не изисква никаква поддръжка. Аз лично ползвам с RWS съчми и съм доволен много от тях, пък и цената е добра кутия 500бр. за 12 лева. Gamo Pro Hunter и Pro Magnum също са добри за мен, но първо трябва да им махнеш мустачките дето са останали по тях (което отнема малко време). На RWS-а не трябва да пипаш нищо, само стреляш.
Желая ти много забавление с придобивката! (И не я мисли толкова тази пушка, нали си я взел да се забавляваш и да я носиш насам натам сред природата а не да стои в хола у дома! Тя е и за това направена.) ^-^
 
A

Anonymous

Гост
Колеги моля кажете какъв е хода на буталото на GAMO SHADOW 1000 . :sos:
 

tzocho

Потребител
Сърдечно благодаря на отзовалите се :yes: за полезната информация!
Братушка, твоите адаши ;) усърдно са се потрудили по темата и съветвам всички бъдещи притежатели на тази марка при желание да почерпят по-подробна информация от тях.
Не се стърпях и разглобих пушката, без да вадя буталото - нямаше излишна грес, стружки и луфтове. Лош замисъл на спусъковия механизъм, болта за реглаж на спусъка НЕ играе роля, така че не си губете времето с него :no:. Тук, ако някой има сменен кит като този от линка http://charliedatuna.com/GRT-III%20Trigger%20New.htm, да пише заслужава ли си инвестицията.
Все пак се оправдаха очакванията ми относно цена/качество в този клас и като цяло - за тези пари толкова! :goodbye:
 

братушка

Редовен Потребител
Спусъкът на CFXа не е никак лош. Мек и предсказуем. Само дето е малко дълбочек, което изнервя. Ако сте чели внимателно, обаче, знаете, че се лекува за две бройки без пари:
file.php

http://www.airgun.org.ru/forum/viewtopi ... 8&start=60
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Колегата петкоф има такъв спусък който аз му продадох понеже си продадох хънтера ден преди да дойде спусъка той ще сподели след като го монтира до колкото разбрах още не е понеже няма време.
 

tzocho

Потребител
Определено има ефект, моя също го "излекувах" ;) с пластмасова ролка - свободния ход изчезна, но пак нещо не се получава с регулиращия винт, дори и с 1 мм. по-дълъг. Явно е в много тесни граници или трябва с още 1 мм. по-дълъг, но пък вече има риск да изпусне ???
Да видим какво ще каже колегата с новия кит.
 

rivan

Редовен Потребител
Регулиращият винт трябва да е доста по-дълъг от оригиналния,завиваш го да хване добре,но не прекалено,зареждаш,насочваш пушката в БЕЗОПАСНА ПОСОКА,постепенно затягаш,докато го докараш на "вкус".При прекалено натегнат винт пушката не се взвежда,т.е. шепталото(запъвача)не захапва.Добре е да не е прекалено къс хода,има опасност от самопроизволни изстрели(съжалявам ,ако повтарям казвани неща,но с тези работи шега не бива)
На моята пушка имаше остър ръб на буталото,където контактува със шепталото(запъвача)изпилването даде добър резултат!
 

domminator

Потребител
здравейте искам да попитам колко е диаметърът на маншета от gamo 440 и дали ще пасне на иж 22 с диаметър на буталото 25мм
 
A

Anonymous

Гост
domminator написа:
здравейте искам да попитам колко е диаметърът на маншета от gamo 440 и дали ще пасне на иж 22 с диаметър на буталото 25мм

Външния диаметър на маншета на "440" е фи 25.8 мм.....
Между другото, вчера тук в тази тема имаше един интересен пост за "1250". Защо днес го няма???
 

rivan

Редовен Потребител
Диаметъра на цилиндрите и на ЦФХ,и на 440,и на МП512,и на ИЖ38 е 25 мм +-,а маншета е малко по-широк ,за да уплътни,така че проблем е само захващането :).Дерзай!
 
A

Anonymous

Гост
Дано съм в правилната тема.
Моля за съвети за тунинг на моята цфх-5.5-роял. От milen.m разбирам, че не е много желателно да си слагам газова пружина ,че разбивала приклада, но ще съм много благодарен за малко съвети за пушката.
Например каква оптика да си търся, с какъв моноблок. Също така бих желал да знам дали има онлайн магазин от където мога да си купя 1 резервна пружина и маншон.
 

tzocho

Потребител
Честита придобивка, да си я ползваш със здраве!
За колегите притежатели на GAMO, маншет и пружина, а предполагам и други рез. части се намират във VIP-a, но се продават от оръжейника на комплекса - намира се долу в ресторанта, непосредствено до стрелбището на комплекса.
Относно оптимизирането, братушките са предоставили изобилие от информация по техните сайтове, стига да имаш време за четене.
 

ininia

Потребител
ФТКС
@akraba1
Казват,че бил не лош оръжейник,но аз не съм го ползувал.
Единственото ми впечатление е,че с него трудно се контактува.

едит
това,което е в повече е труда.Пружината и пръстените и маншета са поне толкова
 

tzocho

Потребител
akraba1 До преди месец, когато се регистрирах във форума и аз бях в подобно положение ;). След дълго викане на неволята и съветите, които получих тук и особено от руските сайтове, реших един реален казус с филосовски извод: Пушката е като жената - ако искаш да е както трябва, трябва да си я оправиш сам ;). При все че моето SHADOW беше напълно ново - 208 м/с, реших да запретна ръкави и я разчастих до последно. Освен при оръжейник (само за маншет и уплътнение), бях и при стругар и сам си станах начално ниво шлосер. Всичко което приложих ще опиша в отделен пост, ако разбира се хронографа покаже реално подобрение. Междувременно установих, че това си е вид релакс и инвестицията във време и търпение се възвръща, така че давай смело ^-^
 

shooter

Потребител
akraba1
въпроса е , че за да я разглобиш
трябва да извадиш буталото
и допълнително ще нараниш маншона, както и О пръстена на затвора
който вече е наранен фабрично при поставяне на буталото
понеже не са обрани от вътрешната страна на отворите на цилиндъра
изкривените навътре "косъмчета" от метал
това е добре да се направи на ръка с пила преди да се извади буталото
особенно в началото на цилиндъра където има три отвора
за оста на тапата и спусъка, както и по дължината на отвора за зареждане
това се съмнявам, че ще има оръжейник който да направи
затова по добре сам
 
Нагоре