Пружинките на GАМО - Hunter -1250, Hunter - 440, CFX и др.

ПРедставлява П-образен профил с дебелина колкото да влезе стегнато в прореза на лоста за зареждане(където трие) и да осигури разстояние около 1 мм до цилиндъра.Опитай да го замениш със"свинска опашка",стегната в прореза,да стане като пръстен около лоста.
Шайбите 11310 при мен ги нямаше фабрично!

Здавейте!
От вчера съм горд собственик на GAMO SHADOW 1000 5.5 + Оптика на BARSKA мод. PLINKER-22, 4x32 IR. :yahoo:
Ще съм много благодарем за всеки ценен съвет или съдействие (новак съм още :)) относно разконсервиране, прострелване и евнтуален тунинг.

Благодаря предварително на всички отзовали се!

tzocho- Не се притеснявай да стреляш с GAMO-то, те са направени да стрелят направо от кутията. Аз имам Wisper X от около 2-3 месеца, не съм я пипал, стреля страхотно, доста точна е и не изисква никаква поддръжка. Аз лично ползвам с RWS съчми и съм доволен много от тях, пък и цената е добра кутия 500бр. за 12 лева. Gamo Pro Hunter и Pro Magnum също са добри за мен, но първо трябва да им махнеш мустачките дето са останали по тях (което отнема малко време). На RWS-а не трябва да пипаш нищо, само стреляш.
Желая ти много забавление с придобивката! (И не я мисли толкова тази пушка, нали си я взел да се забавляваш и да я носиш насам натам сред природата а не да стои в хола у дома! Тя е и за това направена.) :dance:

Колеги моля кажете какъв е хода на буталото на GAMO SHADOW 1000 . :sos:

Сърдечно благодаря на отзовалите се :yes: за полезната информация!
Братушка, твоите адаши ;) усърдно са се потрудили по темата и съветвам всички бъдещи притежатели на тази марка при желание да почерпят по-подробна информация от тях.
Не се стърпях и разглобих пушката, без да вадя буталото - нямаше излишна грес, стружки и луфтове. Лош замисъл на спусъковия механизъм, болта за реглаж на спусъка НЕ играе роля, така че не си губете времето с него :no:. Тук, ако някой има сменен кит като този от линка http://charliedatuna.com/GRT-III%20Trigger%20New.htm, да пише заслужава ли си инвестицията.
Все пак се оправдаха очакванията ми относно цена/качество в този клас и като цяло - за тези пари толкова! :goodbye:

Спусъкът на CFXа не е никак лош. Мек и предсказуем. Само дето е малко дълбочек, което изнервя. Ако сте чели внимателно, обаче, знаете, че се лекува за две бройки без пари:
file.php

http://www.airgun.org.ru/forum/viewtopi ... 8&start=60

Колегата петкоф има такъв спусък който аз му продадох понеже си продадох хънтера ден преди да дойде спусъка той ще сподели след като го монтира до колкото разбрах още не е понеже няма време.

Определено има ефект, моя също го "излекувах" ;) с пластмасова ролка - свободния ход изчезна, но пак нещо не се получава с регулиращия винт, дори и с 1 мм. по-дълъг. Явно е в много тесни граници или трябва с още 1 мм. по-дълъг, но пък вече има риск да изпусне ???
Да видим какво ще каже колегата с новия кит.

Регулиращият винт трябва да е доста по-дълъг от оригиналния,завиваш го да хване добре,но не прекалено,зареждаш,насочваш пушката в БЕЗОПАСНА ПОСОКА,постепенно затягаш,докато го докараш на "вкус".При прекалено натегнат винт пушката не се взвежда,т.е. шепталото(запъвача)не захапва.Добре е да не е прекалено къс хода,има опасност от самопроизволни изстрели(съжалявам ,ако повтарям казвани неща,но с тези работи шега не бива)
На моята пушка имаше остър ръб на буталото,където контактува със шепталото(запъвача)изпилването даде добър резултат!

здравейте искам да попитам колко е диаметърът на маншета от gamo 440 и дали ще пасне на иж 22 с диаметър на буталото 25мм

domminator написа:
здравейте искам да попитам колко е диаметърът на маншета от gamo 440 и дали ще пасне на иж 22 с диаметър на буталото 25мм

Външния диаметър на маншета на "440" е фи 25.8 мм.....
Между другото, вчера тук в тази тема имаше един интересен пост за "1250". Защо днес го няма???

Диаметъра на цилиндрите и на ЦФХ,и на 440,и на МП512,и на ИЖ38 е 25 мм +-,а маншета е малко по-широк ,за да уплътни,така че проблем е само захващането :).Дерзай!

Дано съм в правилната тема.
Моля за съвети за тунинг на моята цфх-5.5-роял. От milen.m разбирам, че не е много желателно да си слагам газова пружина ,че разбивала приклада, но ще съм много благодарен за малко съвети за пушката.
Например каква оптика да си търся, с какъв моноблок. Също така бих желал да знам дали има онлайн магазин от където мога да си купя 1 резервна пружина и маншон.

Честита придобивка, да си я ползваш със здраве!
За колегите притежатели на GAMO, маншет и пружина, а предполагам и други рез. части се намират във VIP-a, но се продават от оръжейника на комплекса - намира се долу в ресторанта, непосредствено до стрелбището на комплекса.
Относно оптимизирането, братушките са предоставили изобилие от информация по техните сайтове, стига да имаш време за четене.

@akraba1
Казват,че бил не лош оръжейник,но аз не съм го ползувал.
Единственото ми впечатление е,че с него трудно се контактува.

едит
това,което е в повече е труда.Пружината и пръстените и маншета са поне толкова

akraba1 До преди месец, когато се регистрирах във форума и аз бях в подобно положение ;). След дълго викане на неволята и съветите, които получих тук и особено от руските сайтове, реших един реален казус с филосовски извод: Пушката е като жената - ако искаш да е както трябва, трябва да си я оправиш сам ;D. При все че моето SHADOW беше напълно ново - 208 м/с, реших да запретна ръкави и я разчастих до последно. Освен при оръжейник (само за маншет и уплътнение), бях и при стругар и сам си станах начално ниво шлосер. Всичко което приложих ще опиша в отделен пост, ако разбира се хронографа покаже реално подобрение. Междувременно установих, че това си е вид релакс и инвестицията във време и търпение се възвръща, така че давай смело :dance:

akraba1
въпроса е , че за да я разглобиш
трябва да извадиш буталото
и допълнително ще нараниш маншона, както и О пръстена на затвора
който вече е наранен фабрично при поставяне на буталото
понеже не са обрани от вътрешната страна на отворите на цилиндъра
изкривените навътре "косъмчета" от метал
това е добре да се направи на ръка с пила преди да се извади буталото
особенно в началото на цилиндъра където има три отвора
за оста на тапата и спусъка, както и по дължината на отвора за зареждане
това се съмнявам, че ще има оръжейник който да направи
затова по добре сам