Пружинките на GАМО - Hunter -1250, Hunter - 440, CFX и др.

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
На теория - възможно, ама на практика - току що го разглобих целия надулник, здрав си е. Просто прещраква по шлиците. Ще се лепи, няма как.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Нищо от пластмаса не може да бъде силно място на каквато и да била техника! В това отношение съм абсолютен русофил - руснака /ама от СССР/ никога нямаше да сътвори такъв детайл. Щеше да изпраска една стомана - ум да ти зайде!
PS. Това си беше жив "оф топик", или как там му викате, ама като го гледам че и лоста за зареждане се държи от този надулник, направо им се "възхищавам" на контрукторите ;) и не се сдържах?
 

DANNY

Редовен Потребител
Когато свалиш надулника на цевта /малко след фаската/ ина едно изтъняване. Аз намерих една гума /на сит ми от количките/ пасни идиално за да нанижа дураловият надулник. Така се и фиксира без да се върти. Иначе правените надулници са без жлебове и при тях има същият проблем. Пробвай да сложиш нещо /гума/ там така, че да го наденеш със сила и завъртане, тогава няма мърдане.

За залепване мисли като последен вариант!
 

mitaka101

Потребител
akraba1 написа:
Когато свалиш надулника на цевта /малко след фаската/ ина едно изтъняване. Аз намерих една гума /на сит ми от количките/ пасни идиално за да нанижа дураловият надулник. Така се и фиксира без да се върти. Иначе правените надулници са без жлебове и при тях има същият проблем. Пробвай да сложиш нещо /гума/ там така, че да го наденеш със сила и завъртане, тогава няма мърдане.

За залепване мисли като последен вариант!
Тази гума май е причината за разсейките при стрелбата. Защото ако мръдне наддулника десета или дори няколко стотни ти няма да го видиш, нито има начин да го усетиш, но сачмите ще се отклоняват и то осезаемо при дистанция над 10 метра.
По мое мнение трябва да намериш друг начин на фиксиране.
:)
 

DANNY

Редовен Потребител
Може и да си прав ???. С тази гума обаче се фиксира много по-здраво отколкото без нея. Надулника ми е без шлици и се върти и малко хлопа. Винтчето непрекъснато се развива. Ще върна старият оригинален надулник и ще си каже най-добре дали в него е проблема.
А бе от къде да си намеря още няколко винтчета с вътрешен шестограм без глава? Като това за фиксирането.
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
http://www.ilchevi.com/ Тия тук ги имат определено, защото съм купувал от тях, но са в Пловдив.
Вероятно има и специализиран магазин в София, но дори и в такива магазини трудно се намират такива. Обикновено става със заявка.

http://euroboltbg.com/index.php?o=produ ... group_id=2
 

rivan

Редовен Потребител
Има магазин на евроболт в София на Сливница и Раковски
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Колеги, имам въпрос към някой изпатил от цепене на дървенията на CFX-royal при стрелба след поставяне на ГП: Къде точно и в коя посока се цепи? Предполагам че е при двата предни винта.
 
A

Anonymous

Гост
пак питам за винтчето на надулника на 1250 лепено ли е една шестограма я навих на спирала и нищо как :sos: :sos: :sos:
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Ето още нещо за бъдещите собственици на нова Гамо, които ще се колебаят дали да разконсервират пушката си: преди месец купих от колегата vsemionof /поздрави от мен!/ Gamo CFX royal - в перфектен външен вид. Колегата коректно беше посочил в обявата, че пушката не е отваряна. Още на първия изстрел се разбра, че ще се отваря. Едва завчера се сдобих с карантии и пушката вече наистина е като нова. Но ето какво видях вътре - едвам намерих пружината от грес :)! Маншета беше заминал. Оплютия си хасанчо го отворих едва след 800 изстрела, щото тогава влязох във форума, но нямаше грам мазнотия по буталната група и маншета си беше като нов. Така че - не се колебайте. Потрайте един ден със стрелбата, разглобете и почистете!
 

dilom08

Редовен Потребител
Здравейте колеги,
Някой има ли гамо whisper x? Или някой знае ли нещо за нея. Добра ли е? Трябва ли да се разглобява и почиства преди първия изстрел? Изобщо ако някой знае нещоотносно тази пошка моля да пише. Благодаря предварително
 
A

Anonymous

Гост
Доколкото познавам продукцията на "Гамо" и тази пушка няма да е с по-различни карантии от "440", "ЦФХ", "Вайпър макс" и другите, които по каталог са около 220м/с. ( за 5.5 мм). По моето скромно мнение трябва да я разконсервираш и особено да провериш за осенъци по фрезованите отвори на цилиндъра за монтаж на спусъка и там, където се движи лоста за зареждане. Те са основната причина за повечето проблеми с този клас пушки. Разгледай внимателно цялата тема и ще намериш отговор на всички въпроси.
 

dilom08

Редовен Потребител
Акогато на сайта я дават, че стреля с 220 м/с можелида се вярва или в действителност скоростта е по-ниска с 1гр. чашка.
 

dilom08

Редовен Потребител
някой знае ли случайно, къде в Пловдив има пружина за гамо хънтър 1250?
 
A

Anonymous

Гост
"Проблемът" с моя ЦФХ е следният мисля че прекалено много пръска групата независимо от дистанцията била тя 30-35м или 50м трудно се събират попаденията на 3.5-4см. (това е в наи добрите случай) 1-2 пати нагоре 2-3 надоло малко в средата с две думи голямо хварляне на боб пада :rambo:

Пушката е на 2-3 кутиики чашки (Гамо Прохънтър) Не съм я отварял поради няколко причини не разбирам нямам условия и не ми се рискува(само веднъж съм почиствал цевта)
Също така да кажа че взимам под внимание факта че не съм от най добрите стрелци но мисля че ЦФХ-а трябва да се представя поне малко по добре :eek: . Та ако някой може да "предположи" или да подскаже малко откъде може да е ще :cheers:

Мерси предварително.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Проблема ти според мен е в чашките тъй като са с различно тегло и по различен начин влизат в цевта ( едни влизат лесно други по стегнато) оказва влияние а за грамажа и оглед на формата няма да говорим пробвай с някой по скъпи чашки ( по-добри) и ще си покаже какъв е проблема и възможностите на пушката , но ако искаш на 50 метра да правиш група 3,5 -4 см (постоянно) повечко тренировки трябват ,че не е лесно с пружинка такива постижения :) въпреки че за някои във форума не е проблем, нека и колегите се изкажат това е от мен, Успех ;)
 

ininia

Потребител
ФТКС
Според моя опит с CFX (5,5 мм),да се чисти пушката само веднъж на 2-3 кутийки чашки е много малко.При мен след около 150 изстрела групата почва да се разваля - най напред по един,а по късно и по два флаера за група от 5 изстрела.След почистване на цефта положението се нормализира.Както казва Милен - на 30 м групата е 2-2,5 мм.
Разбира се зависи и от чашките - хубаво е да се контролира теглото.Последните доставки на про-хънтър са по-некачествини.Най добре да се стреля с FTT или RWS - Hobby.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
1. Михаил Абрамов - ЦФХ - 1.581 МОА
2. Ангел Манолов - Бай Ачо - Диана 54 - 2.283 МОА
3. Иван Стоев - ininia - ЦФХ - 2.351 МОА

това мисля са най-добрите групи от последната национална среща на 25м бенч. или бъркам 1 МОА = ?? мм и какво се получава, не успоравам постиженията и възможностите ви но нека говорим реално, аз също не съм много добър стрелец и стрелям само от ФТ поза ,а колегата няма вашия опит (аз също)и затова съм написал така горния пост и верно не съм стрелял с ЦФХ но гледм и се ориентирам по тези резултати. Без лоши чуства ви пиша това. Моля поправете ме ако бъркам, поздрави :cheers: :)
 

bor1968

Потребител
soundmax, хем си прав, хем не си.
Прав си че прохънтъра в последно време е с отвратително качество/подкалибрени глави/ и хвърчи както си иска. За това наистина е добре да смени чашките и пак да види как са нещата.
Не си прав за цитираните ЦФХ-ве. Те имат ГП и някои други доработки, което ги прави доста по-различни и прецизни от една закупена от магазина пушка.
 
Нагоре