Пролетна Национална Среща - Русе 17-18.04.2010

• Автор на темата Автор на темата shooter
  • Начална Дата Начална Дата
Часове за провеждане на мероприятията? Нощния ХФТ преди или след :cheers: ще е? Палатков лагер предвижда ли се?

Хубаво е да се напишат местата на който може да се отседне, напишете някакви ориентировъчни цени че да можем да си направим сметката, както и таксите за участие в състезанията :cheers:

Нощния ХФТ се провежда, като се стъмни - 20,30 ч.
така че :cheers: е след това - време има :)
Палатков лагер се предвижда по принцип
руснаците го дават с температури 7 - 18 градуса с леки превалявания
http://gismeteo.ru/city/weekly/3418/
но за сега прогнозата е далечна и може леко да се промени
Миналата година преваляванията бяха по сериозни, но се справихме.
Цени относно хижа Приста и близките хотели ще напиша утре.

,, По време на състезанието се допускат следните положения за стрелба: "легнал", "от коляно", "прав", "само прав" "

Това е от регламента за ХФТ. Искам да попитам:
1.Каква е разликата между "прав" и "само прав"?
2. При позицията "от коляно" седалището може ли да докосва земята? Т.е. може ли стрелеца да е седнал и да стреля от коляно? Спомням си, че е коментирано, че не може да се седи при тази позиция, но за всеки случай да попитам.
3. На позициите "от коляно" или "легнал" може ли да се стреля прав?

Янко,тълкувай нещата така:
на всяка позиция е указана позата за стрелба и вариантите са 4:
1.свободно-избираема(в Русе миналия месец я бях отбелязал с F).избираш си 1 от 3-те пози
2.легнал
3.от коляно(не може да се сяда директно на земята,глезенът не може да се извива,така че да опира в земята,може да се сяда на петата на задния крак,но при положение,че само предната част на ходилото опира в земята)
4.прав
основно правило е,че от каквато и поза да се стреля,задължително стрелецът трябва да докосва с поне една част от тялото си съответният за позицията маркер.ако за маркер е отбелязан стволът на дърво и на табелката пише"прав",може да използваш дървото за странична упора(задължително го докосваш).ако маркерът е диск,фиксиран върху земята и на него е лепната табелка "прав" ,единствено можеш да го настъпиш и да стреляш прав без упора.

Благодаря :rose:, попитах повече от любопитство. Позите, каквито са за всички, такива и за мен. Дори и да са ми ясни предварително файда няма. Няма да ръгна да се готвя за състезанието :no:. Стрелбата за мен е удоволствие и не гоня някакви високи постижения и не ме бърка как ще се представя. Уважавам тези, за които е повече от хоби и са си поставили някакви по-големи цели.
Независимо кой-как го разбира и прави - водещо е любовта към въздушното оръжие и кефа, освен ако няма мазохисти :D.
Ще се радвам да се видя с всички и да споделим хобито :rambo: :cheers:

"прав", "само прав"
Сигурно трябва да се доизбистри текста.
Предполагаше се при "прав" да може да се подпира на дървета и други подобни, а при "само прав" е класическа поза прав без допълнителни опори.

Оставете някакви ГПС кординати или гугъл мап. Не съм ходил на русенски срещи и не знам къде е мястото.

Срещата ще се проведе на орехите в местността "МОРГУЛЯ" това е мото полигона в кв. Средна кула, в дерето-източно от паркинга на гробищния парк по пътя към Басарбово.

43°47'40.47"С 25°57'12.84"И

Attachments

• Навигация до мястото на сбирките.JPG
    Навигация до мястото на сбирките.JPG
    54 KB · Прегледи: 100
  • Навигация подробна до мястото на сбирките.JPG
    Навигация подробна до мястото на сбирките.JPG
    100.9 KB · Прегледи: 104
@Shooter,
Беше обещал да публикуваш цени и условия за нощувка.Напомням ти.... :) :cheers:
Силно се надявам да бъда в Русе :goodbye:

Идеята е палатков лагер.
Вариант 1 - палатки! - без пари (на поляната)
Вариант 2 - х.Приста - символична сума (близо до поляната)
Вече малцина са хората, които не я знаят къде е.
стая с 2 легла и WC - 15лв. на легло
стая с 3,4,5,6,7 легла WC на етажа - 10лв на легло
Тел. резервации 082 820 272 ; 0896 688 550
Тел. в самата х.Приста - 082 820 276
Хотелчета и мотели на разстояние 4-5 км колкото искате.
Вариант 3 - (приличен лукс) - Хотел Люляка и Мотел Рай 60лв за двойна стая (близо до поляната)
Мотел '' Явор '' разполага с: атракцион Дунавско село и в хотелската част с:
2 стаи по 2 легла - 45лв.
2 стаи със спални / единично голямо легло / - 60 лв.
2 апартамента -80 лв.
Цените са за стая , а не за легло.
Тел. за резервация 082 872 479
Вариант 4 - малки хотелчета - Брани, Автогарата. (близо до поляната)
Вариант 5 - (лукс) - хотели Космополитън, Ана Палас, Сити Арт, Бистра и Галина, т.н.
Предварителни резервации, да си прави който иска.
Мисля, че няма смисъл, освен за Явор, защото Макси вероятно ще резервира там, а капацитета им е малък.
Информацията я събрах от съществуващи теми тук и колко е актуална към момента не зная.
Ако има още нещо, питайте.

Допълнение: Апартаменти под наем в Русе: http://www.ruse-apartments.com/pages/apartment2.html

Аз съм на палатка, преживяването е несравнимо.
Тъкмо тази вечер поработих малко по усъвършеснтване на походната си лампа. Засега се получава.

Часовете за състезанията ? В събота кога най-късно за 1ви кръг ХФТ и неделя кога най-рано за 2ри ?

s73r01d написа:
Часовете за състезанията ? В събота кога най-късно за 1ви кръг ХФТ и неделя кога най-рано за 2ри ?
събота до 12:30 е добре да сме свършили със записването и жребия за състезателните групи от по 3-ма.
ХФТ 1-ви кръг започва в 13:00.(до към 18:30)
ХФТ 2-ри кръг - в 10:00 в неделя(до към 13:30) .14:00-15:00-обработване на резултати,награждаване,снимки
НХФТ-15или20 мишени от същото трасе. започва веднага след стъмване(участие в един клас-ппп или пцп)
в ХФТ се допуска участие на 1 състезател в 2 от 3-те класа(пцп,пцп-16 и ппп)на принципа "1състезател в 2 класа с 2 различни пушки",време ще има.
такса за участие-10лв
за членове на БАФТ с уредени чл права-3лв.

Благодаря за доверието!
Записването за желаещите да учавстват в дисциплината "Пистолет" ще бъде на 17.04. до 12.30 часа. Начало на дисциплината - 13.00 часа. Край - 18.30 или ако са преминали всички, които са се записали.
Регламента на дисциплината - в прикачения файл.
Ще има три коридора плюс един тренировъчен за прострелки. На всеки коридор ще има маса за състезателя и стол.
Пожелавам на всички успешна подготовка.

Attachments

:sos: :sos: :sos: Някой да минава покрай Казанлък и да има едно свободно място в колата, че със този скапан транспорт или трябва да пристигна в 6:50 сутринта(трябва дето се вика да не спя) или в 13:40 когато вече ще е почнало състезанието :'( Ще има ли някой в Хижа Приста да не се окажа че само аз ще съм там ако реша да ходя там? Нямам за съжаление палатка ианк имах мерак да да съм при повечето.

@soundmax: Виж за някой влак, който да те изсипе в петък вечерта или събота сутринта в Търново. Ще пренощуваш евентуално, сутринта те взимам с мен и след час сме на поляната в Русе :rambo:. На връщане - пак ще е по-добре от Търново да се прехвърлиш на влак. Ако не се намери кой да те вземе от Казанлък, разбира се :).

Back
Нагоре