Предложения за Спортен Календар 2012г.

За тая година ще ви настаним някаде,за да няма скреж ;D вила голяма стаии бол. :cheers:
 
Тъжна новина... :'(

Де'факто нямаме нито едно предложение за Национални Срещи, нито календар въобще...
:'( :'( :'(
 
братушка написа:
Тъжна новина... :'(

Де'факто нямаме нито едно предложение за Национални Срещи, нито календар въобще...
:'( :'( :'(



Dejmos написа:
Досегашни срещи доказаха, че спането на палатки не плаши повечето участници. Не ни уплаши във Варна, когато като се измъкнахме последната сутрин от палатките, имаше скреж ... няма да ни уплаши и сега.



Въпроса с палатките сме го мислили и него.
Ако се спрем този вариант, първото най-важно нещо е да бъде през месец Май, а не през Април!
Не знаем още как ще седят нещата с новия собственик, дали можем да се срещнем с него, да говорим, дали ще ни допусне на негова територия, дали ще можем да подготвим поляната за палатките /косене, пускане на водата/, дали...... ....дали...
Като спасителен вариант може да го имаме предвид НО БЕЗ АНГАЖИМЕНТИ И ОБЕЩАНИЯ!

Когато говорихме със старите собственици те ни разрешиха да ходим и да стреляме. Т.Е. да ползваме техните гори. Но как ще реагира новия собственик, когато влезе във владение, не знам. Ние ще подържаме връзка с тях, и ако има нещо ще сигнализираме.
 
Досегашни срещи доказаха, че спането на палатки не плаши повечето участници.
Не и пролетно/есенните срещи в планината...
Нито си спомням, нито мога да си представя палатки на Узана или Врачански Балкан...
Витоша не е много по-различна.

То решение за палатки напролет в планината се взима лесно... По-важно е обаче колко души реално ще се навият само на палатки?
Лично аз може и да премисля за палатка, но само при условие, че има основно настаняване в хижа или хотел. И като видя на място, че на момента времето позволява, може и да премисля там на място в полза на палатка за по-весело.
Но ако е само на палатки... вероятно направо ще пропусна :(

Пък като помисля, колко хора няма и да мислят за палатки в студена непредсказуема планина, а направо ще пропуснат....
Уж трябва да има условия за масовост, а не само за шепа най-калените.

Нямаме си календар :'(
 
Все пак съвсем в началото на годината сме - да не се поддаваме на прибързан песимизъм. Ето, колегите от ФТКС вече обявиха цели 11 състезания за 2012 :) . Предлагам cdman /понеже Светльо може да коригира заключени постове/ да копира този списък в началото на настоящата тема като база на общ календар и да го актуализира с насрочването на нови инициативи от други организатори, като ги вписва в съответния месец. Така всеки от нас в течение на годината като отвори настоящата тема ще може да види къде, кога и какви мероприятия предстоят. Било за да ги посети, било за да вмъкне своя инициатива като организатор :yes: .
 
Какъв песимизъм бе Пламка, то жива трагедия.
Софияници една шепа хора, да ме извинят колегите, че ги цитирам, имат календар за цяла година и то обявен съвсем навреме.
А една цяла организация регистрирана в съд, с членски внос и всички други необходими неща, която е нашето лице пред институциите у нас и в чужбина, неможа да насрочи две мероприятия за цялата година.
Като на всички е ясно, че голяма част от любителите на ВО, ще направят така, че да присъстват на тези мероприятия.
Щом има организация край с пожеланията и любителските изпълнения.
Нещата трябва да се прявят професионално и с голямо желание и нивото на срещите да се вдига всяка година.
Така мисля аз, не ангажиран никой с моето мнение.
Това е само отговор към Архитекта.
 
Пролетната във Варна имаше доста сериозни предложения от Пловдив??????????
Какво стана???????????
 
Все пак съвсем в началото на годината сме - да не се поддаваме на прибързан песимизъм.
Календарът за предстояща година обичайно се обявява преди началото на годината.

А темата е започната « -: септември 28, 2011, 08:52:18 am ». Достатъчно време си мисля.

Дотук има реално подтвърдени "Купа Ботев", "The River of DEATH" и календарът на Софийския Клуб (евала).
Нито Мускетарите, нито Пловдивския Клуб не предствиха никакви, дори приблизитрелни, планове.
Вероятно ще правят нещо, но какво, къде и кога може само да гадаем. Не може да се нарече Календар.
Нито вътре в БАФТ има някакви предложения за каквото и да било, дори регионално, нито Русе, нито Варна...

Положението наистина е направо трагично.

Досега всичките Национални Срещи на практика бяха планирани и организирани само от хората на УС на БАФТ. Имаше 2 изключения: последна Узана и Варна.
Сега оставихме да чакаме инициатива от регионите с обещание за пълна подкрепа.
Е, положението го виждате сами...
 
братушка написа:
Положението наистина е направо трагично.

Досега всичките Национални Срещи на практика бяха планирани и организирани само от хората на УС на БАФТ. Имаше 2 изключения: последна Узана и Варна.
Сега оставихме да чакаме инициатива от регионите с обещание за пълна подкрепа.
Е, положението го виждате сами...
Довечера на неформалната сБирка русенската група ще обсъдим въпроса и ще излезем с предложение.
 
От 18.01 до 22.01 съм в хотел Импулс на Узана.
Мога да се срещна с местните колеги и да обсъдим въпроса за една среща на тази територия. Все пак отдавна не сме ходили на Узана...
 
братушка написа:
Положението наистина е направо трагично.
Е кое точно му е трагичното - само ... 13 насрочени мероприятия до момента за 2012. Ако имаше насрочена една Национална среща без нито едно от останалите състезания по-добре ли щеше да бъде ?
Като член на мускетарската формация припомням, че по характерния за нас "безотговорен" маниер на организация без календар навъртяхме шест мероприятия през 2011. Предполага се, че и през тази година ще имаме немалко инициативи и просто ще ги съобразим с вече насрочените такива от други оррганизатори.
Националните срещи са хубава традиция, но считам, че не бива да допускаме някой да ги прави просто защото няма кой друг да ги направи. Личното желание на организатора е основната предпоставка за хубаво мероприятие :yes: .
 
big_dragon написа:
Мога да се срещна с местните колеги ...

То има ли такива останали? Аз само съм чувал за такива ... Иначе всички говорят за Узана с носталгия. Сигурно е било хубаво. А и мястото е идеално. На мен ми е на 70 км. От Стара Загора около 80 май.. На Търновци 45... От Пловдив е около 130... Ямбол 150 км. колкото е и на Русенци. На Софиянци е на около 200, от Козлодуй пак толкова. От Бургас е 230 км., а най-далече е за Варналии - 270 км, Ако има наистина кой да се заеме с организацията ще се съберат доста хора. Мисля че и ние, които сме близо ще можем да помогнем с подреждане на трасето и набавянето на мишени. Само мускетарите имаме в момента над 30 налични мишени плюс 4 от БАФТ. Ако се съживи традицията за Узана ще е супер !!
 
CaMyPau написа:
То има ли такива останали?
В периметър от 70 км - няма такива. Узана е "идеалната" комбинация от: капризни атмосферни условия, тежка администрация по уреждане на достъпа и липса на местна колегия :-\ .
 
Пламене,
Какво имаш предвид под:
Архитекта написа:
... тежка администрация по уреждане на достъпа ......
Все пак искам малко предварителна информация.
Атмосферните условия смятам да ги преборим в средата на Юни. Липсата на местна колегия може да се преодолее с 1...2 дни по ранно пристигане на част от организационния екип.

ПП За сега говоря само по принцип и не съм поел ангажимент. Който ме познава знае, че кажа ли да, ще стане...
 
Re: Предложения за Спортен Календар 2012.

Архитекта написа:
P.S: Така и така се отвори приказка за Узана - да допълня: Община Габрово, Природен парк "Българка" и РПУ Габрово - всичките подред лично, любезно и с усмивка им се връчват писъмца от юридическо лице-организатор и се чака със затаен дъх официалният отговор от Природен парк "Българка" :yes: .
При варненската среща в община Аксаково при устното уведомяване само се поинтересуваха дали имаме необходимост от помощ...
В РПУ[sup]-то[/sup] при споменаване на това, че ще се стреля с ВО, отпадна всякакъв интерес от тяхна страна.
Виж с природен парк "Българка", не знам как стават нещата?
 
... тежка администрация по уреждане на достъпа ......
Може да се стараем, аможе и да се престараваме...

Трябва само съгласие на управата на парка, че е на тяхна територия.
С РПУ въобще нямаме никаква работа. А кметството се уведомява устно от уважение само: ако рекат да включат нашта сбирка към местните културни прояви.
Врачански Балкан си е абсолютно на същото дередже беше: Природрн Парк.
Само едно уведомително писмо (именно УВЕДОМИТЕЛНО) занесохме в управата на Парка. При Кмета ходих именно с нагласа "да уведомя", че ще има еди к'во си. Щом разбра, че пари не му искаме и ще стреляме с въздухарки, каза "оправяйте се". С него уреждахме само право на ползване на общинската Вила. В Узана и това няма.
 
Просто цитирах стъпките които изминахме с колегата Стефан Станчев при съгласуването на последната среща на Узана. В дните избрани от нас в местността беше предвидено и колоездачно състезание. Затова се подсигурихме и по отношение на РПУ. Природните паркове не са населени места, но пък точно заради статута им се предполага, че там щъкат хора. Неоправдан е рискът да поканиш 50 колеги на среща и една патрулка /а там постоянно има такива/ да осуети стрелбите в деня на състезанието ??? .
 
Точно в Узана, на една от срещите, когато още нямахме съдебни регистрации и никого за нищо не уведомявахме, идва при нас една патрулка... Полицаите се поогледаха при нас, поприказваха, пипнаха някои пушкала... после предложиха да ни докарат мангали за мишени :)
 
Излизам с предложение към колегите, посещаващи и организиращи мероприятия:
Предлагам: ако до 1-ви март няма насрочена Национална среща да приемем, че такава няма да има. Втората половина на април и първата половина на май е най-атрактивният период за провеждане на състезания и имаме желание да вмъкнем в тези дни най-амбициозното мускетарско състезание - Купа "Балкантрейд". За да се насрочи и подготви успешно това мероприятие, обаче, е необходима яснота относно датата на евентуална Пролетна Национална среща ??? .
Който има аргументирани съображения относно датата 1-ви март - нека сподели. Ако няма такива - да считаме срока за закован :yes: .
 
Back
Нагоре