Предложения за Спортен Календар 2012г.

Дискусия в 'Архив Минали Мероприятия' започната от братушка, 28 Септември 2011.

 1. братушка

  братушка Редовен Потребител

  Публикации:
  2,326
  от:
  BG
  В Русе не се получи да поговорим за план на мероприятията за 2012г. достатъчно подробно. Затова отварям тази тема.

  Мисля, че вече е време да се помисли кой, къде и кога ще организира състезанията. Най-вече Националните Срещи.

  Чакаме предложения.
   
 2. soundmax

  soundmax Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  3,402
  от:
  Казанлък - Пловдив
  Re: Предложения за Спортен Календар 2012.

  И тъй като с някои колеги стана дума аз пак ще попитам (както и миналата година) защо не правим вече срещи на Узана при условие, че там има чудесни условия за срещи, дори и да е лошо времето можем да си стреляме от терасата на хижата, има топло и закрито място където можем да се съберем, хотели и хижи много и на всякакви цени и вкусове, и още много плюсове, като най-важния е, че е в Центъра на България и е на удобно място и не чак толкова на далеч от всички. Какво толкова има да се организира за там звънка се един телефон предварително че ще идваме - хората ни познават, въпроса със състезателната част остава само, но мисля че и с това хората с опит ще се справят ;)
   
 3. Архитекта

  Архитекта Редовен Потребител ФТДМ

  Публикации:
  2,032
  от:
  Велико Търново
  Re: Предложения за Спортен Календар 2012.

  Любо, от последната ни среща на Узана преди две години до днес нивото на състезателните трасета се вдигна и то много. Такива импровизации в деня на състезанието едва ли ще представляват интерес за участниците. Трябва си сериозна предварителна подготовка от местен екип. Това е моето виждане към днешна дата :yes:.
   
 4. luft9waffe

  luft9waffe Редовен Потребител

  Публикации:
  1,780
  от:
  русе
  Re: Предложения за Спортен Календар 2012.

  Любчо,няма лошо да се направи среща на Узана.Много хора ще дойдат да се повеселят,да пострелят и ще си тръгнат.
  НО!
  -някой трябва предварително да е поучил подробно къде и как ще се нощува
  -някой трябва около седмица по- рано да е избрал точното място на трасето(HFT или FT)и да е определил поне стрелковата линия,посоката на стрелбата и грубо стрелковите позиции
  -някой трябва да отиде поне ден по-рано с целия инвентар-поне 30 мишени,колчета,лента,инструменти и т.н.
  -и да се моли поне Янко и наколко като него да пристигнат по-рано,че да му разставят половината мишени.

  Организирането на национални срещи не е монопол на БАФТ.Говорили сме ,че сериозна състезателна част на тези срещи не е задължителна.Но просто с нея срещите стават по-интересни и съдържателни.
  Така че,ако някой реши да ни събере,моля да предложи и да организира.А ако реши да се посъстезаваме по правилата-моля,ние ще помогнем.
   
 5. братушка

  братушка Редовен Потребител

  Публикации:
  2,326
  от:
  BG
  Re: Предложения за Спортен Календар 2012.

  Подкрепям Пламен.
  Узана е прекрасно място, но се иска там да отиде екип 3-4 човека 3-4 дни предварително за да уреди всичко както трябва. И ето точно такъв екип и се търси.

  Всъщност се търсят подобни екипи от хора, които ще се ангажират с организацията на състезанията по принцип. Без тях нищо няма да има. А място за провеждане е въпрос номер 3.
  Първо - кой ще организира?
  После - какво ще организира?
  И чак накрая - къде и кога ще организира?

  Без първите 2 точки третата е безсмислена.


  ПС: Стефко ме изпревари за секунди :)
   
 6. братушка

  братушка Редовен Потребител

  Публикации:
  2,326
  от:
  BG
  Re: Предложения за Спортен Календар 2012.

  Просто разсъждения на глас...

  От проведените до тук мероприятия двете най-сполучливи места (по личното ми мнение) са Узана и Врачанския Балкан.
  Има избор спане на приемливи цени, подходящи терени за стрелба.
  Узана има определено предимство поради географското си положение и уникалната тераска за стрелбата.
  Но идвете имат един недостатък - наблизо няма "наши" хора за оперативна работа.

  Другата категория на мероприятия се организираха на малко по-различен принцип: група ентузиасти се навиват да организират нещо (евала), но го правят според възможностите в техния регион. А това са обикновено по-големите градове в "равнините", където възможностите за "туристическо" настаняване са оскъдни, липсват въобще или безбожно скъпи.
  И такива мероприятия са били мнозинство досега: хора с терен за стърелба без възможност за спане.


  През тази година ни бяха отправени 2 предложения за организация на мероприятия от категория "Национални". Но понеже предложенията подтъпиха прекалено късно, така и не бяха реализирани.
  Лично аз бих искал да чуя дали тези предложения ще имат сила и за догодина. Но да ги чуя сега, а не 1 месец преди дата на събитието.

  И още: продължавам да мисля, че за Национални Срещи с двудневни състезания е много по-правилно те да се провеждат 3 дни: петък, събота и неделя. Като за неделя да не се планува състезателна част. Състезанията да приключват събота след обяд и събота вечер на купона да става награждаването. Боли ме да гледам как в неделя на обяд на терена остава шепица хора (повечето от които са тези, които предполагат, че се класират за призово място) вече на "полусъеденител" и награждаването минава набегом, че и насухо :crazy:
   
 7. andi

  andi Редовен Потребител

  Публикации:
  2,796
  от:
  Пловдив 0878 916 789
  Re: Предложения за Спортен Календар 2012.

  Няколко пъти изразявам мнението , че национална среща е редно да е в средата на БГ . Някъде м\у Ст. Загора , Казанлък, Габрово , Троян , Сопот-Карлово , Пловдив -Асеновград . Или отвотете карта и вижте подбалканския път ( Е 773 ) , отсечката "КК" (м\у Карлово и Казанлък ) , и периметъра 50-60км север-юг от нея .

  И защо всички национални срещи се провеждат само в северна България ? ? ?
  Може би затова на последната нямаше никои от Пловдив ( примерно) ?

  пп. А за Узана : за лятото е ок , но пролет-есен да организираш на такава надморска височина си е хазартно ! И последния път е показателен !
   
 8. Архитекта

  Архитекта Редовен Потребител ФТДМ

  Публикации:
  2,032
  от:
  Велико Търново
  Re: Предложения за Спортен Календар 2012.

  Ами просто защото досега само в тези региони на България е имало ентусиасти да организират Национални срещи. То няма как русенската, или варненската групи да направят среща в Пловдив :). Нали тази пролет преди варненци да поемат домакинството имаше намерения и от пловдивчани ??? ?

  P.S: Така и така се отвори приказка за Узана - да допълня: Община Габрово, Природен парк "Българка" и РПУ Габрово - всичките подред лично, любезно и с усмивка им се връчват писъмца от юридическо лице-организатор и се чака със затаен дъх официалният отговор от Природен парк "Българка" :yes: .
   
 9. братушка

  братушка Редовен Потребител

  Публикации:
  2,326
  от:
  BG
  Re: Предложения за Спортен Календар 2012.

  Ами точно от Пловдив е едното от предложенията, които очаквам лично аз тази година....
  Но е добре от сега да има яснота по въпроса.

  Всъщност миналогодишното предложение от Пловдив беше първото, което не е от северна България. Имате прекрасен шанс да промените нещата.

  Те това не е вярно. Динка, кажи им :)  ПС: между другото - то май в наште редици няма никой по-наюг от линията София-Пловдив. Тъй че Узана и регионът "Някъде м\у Ст. Загора , Казанлък, Габрово , Троян , Сопот-Карлово , Пловдив -Асеновград" не се пада центърът на распределение на пневматиците в България :)

  Пламене, и във Врачанския Балкан сме носили писмата и до Общината и до уравата на парка. Не е проблем да напишем каквито трябва писма още отрано, то да има кой да ги занесе...
   
 10. andi

  andi Редовен Потребител

  Публикации:
  2,796
  от:
  Пловдив 0878 916 789
  Re: Предложения за Спортен Календар 2012.

  Динката е от Първомай ,но е талисмана на пловдивската група .Иначе и в сряда ще тръгне ,и в Москва и в Лондон ще иде , ако някой го закара и му даде пушка . И явно е кадемлия ( намек за следващото световно).

  А за тридневна среща - Колко колеги може в петък да не са на работа ? А ако иска да дойде с жена си и с деца ученици ?
  Има си достатъчно състезания през годината ( дори взеха да са по две на една дата ) , трябва ли и на нац. среща да има супер тежки и дълги трасета ( 2х 30 , 40, 50 ...) , че и с нощен кръг . Не е ли по добре да се съберат повече хора , да се видим в очи , да полафим , да похапнем заедно , който пие да се отпусне , а който му се стреля да постреля малко и да има повече време да се види с колегите от страната .
   
 11. братушка

  братушка Редовен Потребител

  Публикации:
  2,326
  от:
  BG
  Re: Предложения за Спортен Календар 2012.

  Петък...
  Говорим за 2 дни отпуска на година... 2 дни отсътствие на дете от училище с разрешение на родител (и аз съм родител - знам, че става без проблеми, желание да има).

  Пък който не иска да стреля "тежката програма" още от петък, а само да се види очи-в-очи не е ограничен да дойде в събота (дори и в неделя, ако ще).
  Спортната програма на Срещите не е задължителна за никого.
  Но вече сме на такова ниво, че спортната програма ТРЯБВА да има и тя ТРЯБВА да е на НИВО.

  Който има желание - търси начини...
   
 12. Архитекта

  Архитекта Редовен Потребител ФТДМ

  Публикации:
  2,032
  от:
  Велико Търново
  Re: Предложения за Спортен Календар 2012.

  Вероятно форматът "Национална среща" ще претърпи промени занапред в интерпретациите на бъдещите домакини. Та ако братушка като инициатор на настоящата тема счита, че ще бъде полезно в нея да се коментират и лични впечатления и предложения по принцип относно мероприятието "Национална среща" - нека потвърди с пост че можем да споделяме вижданията си. Не мисля, че темата ще се разводни, напротив - би се събрала полезна информация относно предпочитанията на колегите, посещаващи тези национални форуми :).
   
 13. братушка

  братушка Редовен Потребител

  Публикации:
  2,326
  от:
  BG
  Re: Предложения за Спортен Календар 2012.

  Направих една бърза справчица за състезанията тази година, без Националните и тези в София (те са ясни - всеки месец е имало и пак ще има):

  - ХФТ Тренировка 09.04.2011.г. гр. Велико Търново
  - Регионално 9-10 април.Пловдив."златната съчма"
  - Купа "Балкантрейд" /14.V.2011 г./ организирано от ФТ движение Мускетари
  - 18.06.2011 Бенчрест СТОМАНЕНИ ТРЪБИ
  - Тренировка ФТ "Ловешки поляни" (25 Юни)
  - Състезание по Фт в Асеновград 30.07
  - ХФТ/НХФТ - ,,The river of DEATH" - Монтана 13-14 август

  Общо 7, от които 5 са в рамките на 2 месеца лятото, а другите 2 са една седмица преди пролетна Национална на една дата.

  Харесва ли ви? 2 месеца густо и 10 месеца пусто?
  Пък това беше тази година, по-предните ги нямаше. Ще видим па догодина колко ще има... и точно за това е тази тема.
  ПС: ДА - темата е дискисионна, с предложения, коментари, виждания, мнения.... Пък като избистрим нещата (надявам се) ще ковнем друг чешит тема: "Спортен Календар", без "предложения" в заглавието.
   
 14. DANNY

  DANNY Редовен Потребител

  Публикации:
  3,817
  от:
  SOFIA
  Re: Предложения за Спортен Календар 2012.

  Доста хора от БАФТ са видяли нашето /на мен и Илияна/ предложение за Национална среща край София.
  Имам конкретно място предвид.
  Презентация със снимков материал /както аз си знам :)/ мога да направя довечера или утре.
  Мястото е много подходящо.
  Бих се ангажирал заедно с Илияна да го организираме като пролетна ФТ среща с много :cheers: :burger: :meat: :mcdonalds:.
  Датата ще е през месец май. Ще я уточниме когато правителството излезе с календара на почивните дни.
  На въпросното място има и територия подяща за палатков лагер и "хотелска" част с прилични цени като за нас.
  Има принципното съгласие на собствениците. Ще трябва да препотвърдя пак.
  Някои колеги вече са идвали и са го виждали.
  ...презентация -довечера :)


  ----------------------------ЕДИТ------------------------

  Имам идея как може да се организира едновремено и ХФТ и ФТ състезание.
  Бих направил всичко възможно да съвместя и двата вида стрелба за да има по-голяма посещаемуст и да е по-интересно състезанието.
  Но това ще го реша /ако се спрете на нашето предложени/ по-нататък във времето. :)
   
 15. братушка

  братушка Редовен Потребител

  Публикации:
  2,326
  от:
  BG
  Re: Предложения за Спортен Календар 2012.

  И така: едното тазгодишно предложение вече има преподтвърждение за догодина.

  Лично аз съм ЗА.
  Имам само 2 оговорчици, които подлежат на дискусия и коментар:
  - датата. Месец май обикновено е пренатоварен с праздници и непредсказуем от към разместване на почивни дни и работни съботи за отработване. Това беше една от причините повечето срещи досега да изтегляме за по-рано, към средата на април.
  - двата вида дисциплини на една среща. Ние започвахме така. Практика показа, че става "пренатоварено". Повечето хора все пак искат и едното и другото. Накрая в класирането за всяка дисциплина има по 5-7 човека, доста хора хващайки се и за двете по някое време усещат, че им идва много се отказват от едното на половината. А и на другото не успяват да се представят подобаващо от претоварване. Затова се отказахме от тази практика и аз продължавам да смятам, че правилно направих ме. Освен това Има и фактор "Награди". При 2 дисциплини трябват 2 пъти повече пари за тях, просто не се връщат расходите от символичните ни такси участие.
   
 16. Архитекта

  Архитекта Редовен Потребител ФТДМ

  Публикации:
  2,032
  от:
  Велико Търново
  Re: Предложения за Спортен Календар 2012.

  Виждал съм това място на снимки - наистина изглежда обещаващо :yes:. Успех с развитието на идеята, Дани :cheers: !

  От Узана 2009 до днес не съм пропускал Национална среща и споделям накратко своите приоритетни впечатления:
  - тридневна среща от петък бих посетил само като двудневна /събота и неделя/. Все ми е тая в колко кръга ще се включа.
  - 50 мишенни трасета са в повече за организаторите /а и за участниците/. Чарът на националните срещи е в това най-вече да се видим с приятели от цялата страна.
  - Началният час на откриване на срещата трябва да бъде съобразен с пътуването от отдалечени региони. Считам, че 12.30 - брифинг, 13.00 старт /реален/ както беше на последната среща в Русе е оптимален график. Имахме достатъчно време и за отдих след пътуване, и за прострелка, и за ФТ трасето, и за пистолетите,че и за събранието на колегите от БАФТ.
  - Икономия на време във втория състезателен ден може да се постигне само, ако се прекрати с практиката "участие в два класа".
  Като цяло съм за по-олекотена състезателна част и повече раздумка и почерпка с приятелите. Има си достатъчно състезателни състезания през годината. Нека Националните срещи да си останат повече за душата :cheers:.
   
 17. big_dragon

  big_dragon Редовен Потребител

  Публикации:
  1,379
  от:
  Варна
  Re: Предложения за Спортен Календар 2012.

  Приветствам идеята на Дани. :bravo:
  С най-голямо удоволствие ще присъствам на национална среща, организирана от софийски колеги, в района на София.

  При проведените от мен разговори с колеги от софийският клуб установих, че и те нямат нищо напротив да съчетаят едно от техните състезания с национална среща, като БАФТ може да помогне с организацията. Тук има един проблем (междуличностен конфликт), но сме хора и се надявам да се разберат колегите софиянци в полза на общата идея.

  Относно другото предложение:
  Може да ме броите в групата за подготовка предварително и на место.
   
 18. братушка

  братушка Редовен Потребител

  Публикации:
  2,326
  от:
  BG
  Re: Предложения за Спортен Календар 2012.

  То в такъв случай трябва да организираме отделни Национални Срещи и отделни Национални Състезания...
  Без развитие на състезателната част ние сме в застой...

  Аз дори си помислях за организиране на достойно 2-дневно състезание, на което да не ни е срам да поканим чужденци... Но изглежда пребързвам. Приказки за раздумки и разпивки по Срещи, а не Състезания са повече.
   
 19. Архитекта

  Архитекта Редовен Потребител ФТДМ

  Публикации:
  2,032
  от:
  Велико Търново
  Re: Предложения за Спортен Календар 2012.

  Ами че нали онзи ден имахме състезание, което си беше и достойно и двудневно. Имахме и гост-чужденец. Теб от какво те беше срам ??? ?

  P.S: Анди, не разбирам защо отделяш такова внимание на географския момент ???. Независимо дали е най-удобно за участниците - срещата ще се случи там, където се появят мераклии да я направят :).
   
 20. andi

  andi Редовен Потребител

  Публикации:
  2,796
  от:
  Пловдив 0878 916 789
  Re: Предложения за Спортен Календар 2012.

  Нац. среща за мен е повод да се съберем .
  За да отидеш някъде са нужни 3 неща : желание , време и пари !
  Първото не е предмет на дискусията , но другите две са в пряка зависимост от времето , мястото и продължителноста на срещата .
  - Семейство от София има желание да отиде на нац. среща , единия е в частна фирма , петък е закован до 17.30 ч , ако се налага инцидентно и в събота до обяд -

  Сценарии 1 : Срещата е м\у Казанлък и Ст. Загора , топъл месец (става за палатки) , обявена е за събота и неделя , но ще има хора на терена още от петък вечерта . Ако се окаже , че събота не е на работа и му се кара 2.5 ч - тръгват след работа , разпъват палатката на фенерче и събота след кафето се включват от сутринта . Ако събота е на работа - пътуват след това и пристигат следобед . Но деня е дълъг и пак имат достатъчно време за срещата . В неделя не бързат - имат само 2.5ч път - тръгват по късно , или се отбиват някъде да разгледат нещо семейно , прибират се спокойно и се приготвят за понеделник .
  Прекарали са приятен семеен уйкенд , шофирали са 5 часа , дали са за гориво 60 лв и още толкова за ядене на поляната - примерно са се събрали в 100-150 лв .

  Сценарии 2 : Срещата е в Бургас , студен месец ( няма избор за спане палатки , само хотел ) , обявен начален час събота 9ч (за двудневна ) или петък по обед ( за тридневна ) , тежка състезателна програма . Време за шофиране 10 часа , гориво 120лв ,ядене по заведения още толкова и спане мин 60лв . Излиза им мин 300лв , прекарват 1 ден в път и в понеделник си почиват на работа от "почивката " . А ако се окаже събота на работа - просто не тръгват , въпреки желанието , резервацийте и подготовката .

  Нека всеки напише кой сцанарий му харасва .........
   

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена