ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ, РЕЗЕРВОАРИ, КОМПРЕСОРИ, МАНОМЕТРИ - как, откъде и всичко за високо налягане.

Аз пиша за Туксинг,защото имам такъв и го ползвам две години вече. Ти Туксинг имаш ли!? И като правих сравнението между Трабант и Мерцедес,да не остана с впечатлението,че Мецедеса е твоя компресор!? :lol:

Моят не е мерцедеса на компресорите , но е в пъти по добър от твоя и то само за + 200 лв. ,защото от както съм го извадил от кашона само помпя , без допълнителни доработки , БЕЗ НЕПРИЯТНИ ИЗНЕНАДИ и нищо друго, освен смяна на масло. Погледни снимките на колегата, ръждясалите болтове , и виж другите снимки на самйонг кой как е направен и си свери часовника . Поне не говори за туксинга че е супер да не подвеждаш повече колеги, защото ако ти имаш някакви умения и можеш да го побългариш , не всеки го може това. И за 200 лв. икономия да не стане златен.

Ти през ред ли четеш какво пиша!? Абе те и опелите гният,ама има хора дето ги карат по 30 години! Когато технически неграмотни хора пишат по технически въпроси става страшно. Айде малко да взема да ти светна лампата,че само алабализми пишеш. Имало много проблеми с тия компресори Туксинг. Ами ще има. Производитела изрично е писал,че това е компресор за пълнене на ПУШКИ!!! Сега,пиша съвсеееееем бавно специално за теб,та белким успееш да прочетеш и проумееш. Компресора е направен да помпи 3-4-5 минути. После го спираш и го заебаваш. Да ама не. Всеки иска с компресор направен да пълни 0.5л бутилка да пълни 6-7-9 литрови бутилки. Естествено,че това е възможно,НО!!! Но трябва малко акъл при ползването му за цели непредвидени от производитела!!! Не очаквам ти да разбереш нещо,но ще е полезно за други колеги ползващи този модел Туксинг.

И аз моя Туксинг го ползвам повече от две години и до сега никакви проблеми не е имало с него. Пълня само Бигмакса с двете му бутилки. Единственото нещо което съм пипал по него е, че му направих нова серпентина с повече навивки. За сега не мисля и да го сменявам.

Кой колко разбира не е много ясно , не мисля че много разбираш от тези неща щом си купил това дърво туксинга и по лошото е, че го препоръчваш . И за самйонг пише че е само за пълнене на 0.5л. бутилки за пушки . Така е написал и производителя. И с него както и туксинг се пълнят бутилки същия литраж който си написал , но самйонг не създава проблемите които създава туксинга. И не се мъчи да ми обясняваш неща, с които много преди тебе съм се занимавал . Не си ти най големия акъллия тук , че на черното казваш бяло , става дума кой е по добрия компресор, в този ценови диапазон и дали за 200 лв. си струват ядовете.

И аз моя Туксинг го ползвам повече от две години и до сега никакви проблеми не е имало с него. Пълня само Бигмакса с двете му бутилки. Единственото нещо което съм пипал по него е, че му направих нова серпентина с повече навивки. За сега не мисля и да го сменявам.
И защо му направи нова серпентина с повече навивки щом пълниш само пушката, без да пълниш бутилка? Би трябвало да работи без проблем и с заводската серпентина.

И защо му направи нова серпентина с повече навивки щом пълниш само пушката, без да пълниш бутилка? Би трябвало да работи без проблем и с заводската серпентина.
Ами работи по-принцип и без допълнителна серпертина,но с нея работи още по-добре. Твоя компресор също ще се подобри с такава серпертина. И стига спорихте за глупости :D Всеки да си ползва каквото си е купил и това е :D

С моя пълня 9 л. бутилка и имам 3 л. нея по рядко я пълня . Само да кажа че 9 л. от 260 бара до 310 я пълни за 10-12 мин. и така от няколко години без никакъв проблем, доработки и серпентини .

Ами работи по-принцип и без допълнителна серпертина,но с нея работи още по-добре. Твоя компресор също ще се подобри с такава серпертина. И стига спорихте за глупости :D Всеки да си ползва каквото си е купил и това е :D
Ок така е прав си .

И къде прочете,че препоръчвам каквото и да било!? Много са ми смешни жалки такива като теб. Сами си рисуват вятърни мелници и почват да се борят с тях! :lol:

Кой е жалък и кой не , най малко такъв палячо като тебе може да определи.

Забравяме за спора лека и приятна вечер колега.

Аз като собственик на все още неползван двухлав туксинг виждам много минуси откъм качество и производство но за тия пари(600лв) мисля че е добре.Вече вероятно ми струва двойно за да го направя качествен и надежден компресор с читав филтър с който да мога без проблем да пълня 9л бутилка.Иска пипане и е една идея по-читав от турските пушки.
Но пък съм сигурен че 99% от хората с компресори не ползват подходящото масло за компресора им.Сепараторите и филтрите изобщо хората не ги смятат а за мен това е най-важното в цялата система.Аз търсих и читав сепаратор с филтър ама не намерих.Тия филтри за 300лева на туксинг не стават.
Така че дали помпи самянг или туксинг същата боза(масло+вода)ще излезе.

Последна промяна:
Тя приказката беше за друго. Кой по малко проблеми създава, а това че и двата изкарват много влажен въздух е така. За това макар, че имам филтър на компресора доста голям , пълня само бутилката с него и от бутилката пълня пушката , като бутилката винаги е с крана нагоре. Спрях да пълня пушките от компресора вече. Само от бутилка. Дори мисля че е добре бутилката според експлоатацията на 2-3 год. да се отвори и да се остави да изсъхне отвътре или да се подсуши , но кой ли го прави и аз не го правя.

Тя приказката беше за друго. Кой по малко проблеми създава, а това че и двата изкарват много влажен въздух е така. За това макар, че имам филтър на компресора доста голям , пълня само бутилката с него и от бутилката пълня пушката , като бутилката винаги е с крана нагоре. Спрях да пълня пушките от компресора вече. Само от бутилка. Дори мисля че е добре бутилката според експлоатацията на 2-3 год. да се отвори и да се остави да изсъхне отвътре или да се подсуши , но кой ли го прави и аз не го правя.
Ако има влага след 2-3 години може и да не успееш да я развиеш бутилката:no:

Я дай линк за тия компресори самйонг.Това нещо като Yong Heng ли е? Щото е пълно с някакви ребрандирани компресори.Първия на който се спрях беше Yong Heng ама като видях каква е ситуацията с частите и реших да взема туксинг.Поне ги има навсякъде.

... а това че и двата изкарват много влажен въздух е така...
Аз използвам силикагелов влагоуловител на входа на компресора и по време на помпенето, при периодичните отваряния на кондензоотделителите, конденз от тях не изтича.

Какво имаш предвид под кондензоотделител,сепаратор ли? Нито молекулярното сито,нито силикагела са толкова бързи за да оберат влагата от преминаващия въздух. Но молекулярното сито веднага улавя попадналата в него вода. Демек,конденз изтърван от сепаратора,няма шанс да премине през молекулярното сито.

Последна промяна:
Довечера ща пусна снимки, че изпих кафето и пак излизам да режа овошките.

Абе неправилно съм го написал, тези китайски имена, за Yong Heng става въпрос , но има доста ментаци от тях , а само един модел е читавия IMG_20230401_172753 (2).jpgIMG_20230401_172918 (2).jpgIMG_20240328_225033.jpg това е, тази бутилка която се вижда е 15 л. с него съм я помпил , но е вързан към чешмата и повече от 45 градуса не вдига. Всеки подобен , но не точно така изглеждаш е ментак IMG_20240509_233128.jpg и да е с такава метална табела , а не с лепенка. Виж как изглежда един от ментаците IMG_20201031_155628.jpgIMG_20201031_155621.jpg

Обещаните снимки:
IMG_20250309_183039~2.jpg
По време на помпене, при разхлабване на двете черни ръкохватки, излизащият въздух не изкарва конденз.

IMG_20250309_185032~2.jpg
Помпа "БАМ": когато след напомпване изпускам налягането чрез винта, ако излезе конденз, означава че съм пропуснал да заменя изсушителя.

Ти да не живееш в пустинята!? Като извадя от буркана индикаторния силикагел за 1-2 минути и позеленява.

Ти да не живееш в пустинята!? Като извадя от буркана индикаторния силикагел за 1-2 минути и позеленява.
Това е щото си до морето. В София след 20 на цикъла имам няколко гранули позеленяли.
Компресора ми е gx и пълня директно пушката.

Колега О.К. твоят компресор е от истинските, сподели тук, от колко време го имаш, какви бутилки пълниш и до сега имал ли си някакъв проблем с него . Аз моят го ползвам без този влагоуловител на входа, имам допълнителен филтър на изхода и по време на помпене понякога отварям левия кран на ниското налягане и найстина изкарва доста конденз , понеже имам на изхода голям филтър не съм сложил такъв , но това което си направил ми харесва, с големия филтър на изхода е ок , но се пълни за 1 мин. и ако пълниш директно пушката на всяко пълнене чакаш по минута да напълни филтъра , а после за 2-3 мин да напълни пушката. Не че това го бърка. Какъв грамаж е тази бутилка на входа.

Back
Нагоре