ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ, РЕЗЕРВОАРИ, КОМПРЕСОРИ, МАНОМЕТРИ - как, откъде и всичко за високо налягане.

Ами те всичките осигуряват еднопосочност(на различни етапи) на потока въздух при движението му в компресора. Като по-вероятни ми се струват този
Screenshot_2025-02-10-19-21-50-833_com.miui.gallery.jpgScreenshot_2025-02-10-19-22-03-495_com.miui.gallery.jpg
и този
Screenshot_2025-02-10-19-23-09-114_com.miui.gallery.jpg
Но това са само мои размисли!
А това е първия по ред клапан.
Screenshot_2025-02-10-19-29-55-771_com.miui.gallery.jpgScreenshot_2025-02-10-19-30-10-697_com.miui.gallery.jpg

Колеги от къде може да се купи 1-2кг молекулярно сито подходящо за нашите компресори?

Питай в магазини за химикали Теоком или Валерус.
Валериус -няма
Теоком-имат ЧЗА(чист за анализ) 250гр е 60лв
www.aluax.com -нямат и жената ме прехвърли към фирмата която го предлага- Нести про но за съжаление не намирам никакви контакти за въпросната фирма.

След сериозно търсене-НЯМА такова нещо в България.
Ситно молекулярното сито 3А се използва в стъклопакетите и е на минимални разфасовки от 25кг.(75лв)
Намерих тук 25кг но е с големина 1.4-2мм.

За нашите нужди трябва молекулярно сито 4А и предпочитам да е с по-едри гранули.Ама няма.Ще отворя някой стъклопакет да видя какво слагат вътре и дали ще ми върши работа.Ако не ще се взима 25кг и ще отбера по-едрите гранули.

Ако някой има за продаване да казва.

Не е ли по лесно да си купиш от алито мулеколярни гранулки за филтъра даже ги подаряват безплатно с филтирте за 60-80лв. Телефони ,разправии па ходиш лично
Има и някакви черни въгленчета

Не е ли по лесно да си купиш от алито мулеколярни гранулки за филтъра даже ги подаряват безплатно с филтирте за 60-80лв. Телефони ,разправии па ходиш лично
Има и някакви черни въгленчета
Не е лесно.1кг 3А/4А там е 90 лева... Гледах ги и са доста скъпи.Тука за тия пари взимам 3А 25кг.
Еднакви по големина са. Отиди при стъкларите и ги помоли да ти продадат малко.
сега отворих един стъклопакет и са около ф1.5-2мм
Колеги а защо не ползвате индикаторен силикагел?
Всички филтри за компресори с които се пълнят бутилки са с молекулярно сито.Не е случайно.Силикагел ще ползвам за да знам кога да сменям/суша молекулярното сито.

Благодаря за клипа.Полезен е.Казва важни работи с които не бях запознат.

Взех молекулярно сито 3А и ако на някой му трябва малко количество да пише/звънне(продавам молекулярно сито-линк).Ситото е с размер Ф1.5-2мм и е подходящо за филтър.На кутията пише че ако няма пряк достъп с течна вода ситото не отделя киселина но си е хубаво да си пакетирано в отделен съд в филтъра.

Ъпдейт за двуглавия компресор с 2 филтъра(1 сериозен филтър за вода/масло на 1-ва степен и 1 празна алуминиева бутилка 0.35л на 2-ра).
Работното налягане на 1-ва степен на компресора е от 10 до 16 бара(беше 20 бара при запушени тръби).Конденз на 1-ви филтър не забялязах но филтъра си е много голям а и компресора не е работил толкова много.Китайските нипели от неръждавейка държат много добре.
На втория филтър който в случая е празна алуминиева бутилка 0.35л имаше много малко течна вода по стените(забелязваше се като беше замръзнала).
Пълних празна бутилка 0.5л от 0 до 300 бара няколко пъти за тест.След като потвърдих че всичко по компресора работи добре сложих малко индикаторен силикагел в бутилката 0.5л и я напълних от 0 до 320 бара(на 0 градуса).След което бутилката беше оставена на 15-20°C на 300бара за 12часа.След което изпуснах въздуха от бутилката и изкарах силикагела.Нямаше промяна в цвета на гранулите което значи че няма влага в бутилката.Даже започнах да се съмнявам в гранулите и капнах вода на салфетката.Гранулите около капката зеленясаха за минути.Експеримента с филтър от 300барова алуминиева бутилка за пушка е успешен но филтъра за високото налягане ще трябва да се промени за да може да се вкарва пакетиран съд с гранули(което няма как да стане през 16мм дупка в момента).Варианта за който си мисля е да отрежа бутилката и да и навия резба в широкото място.
IMG_20250223_102754.jpg

Днеска се надъхах да ходя да пострелям малко и к*рец.
Водната камера за охлаждането на буталота хванала яко ръжда, чак на парцали се насъбрала.
Ако оставяте компресора за дълго време без да се ползва,задължително издухвайте водата от камерата. Това е резултата от 3+ месеца не ползване.
Причината са болтовете държащи камертата,те ръждясват. Ще трябва да ги сменя с неръждавейка или подцинковани.
Дайте идея от къде да намеря читави болтове както и връзките за серпертината/маркучите на снимката по-долу?

IMG_1635.jpeg
IMG_1636.jpeg

От къде мога да си купя тези връзки и как се наръчаха ,че не помня. Трябват ми гайката за медната тръба,пъпката за нея,връзката и шайбата за уплътнение с гумата?

IMG_1637.jpeg

Ето размерите на болтовете,сменете си ги превантивно за да избегнете топи пробмлем. Аз я правя тая процедура твори път.Първия път ме домързя да обикалям да търся болтове и ги накиснах в преобразувател на ръжда,станаха като нови,но ето че пак ръждясаха.

IMG_1641.jpeg
IMG_1642.jpeg
IMG_1643.jpeg
IMG_1639.jpeg
IMG_1640.jpeg

Последна промяна:
Аз кофата с вода ми е вода и антифриз и си е постоянно пълна системата,така съм решил проблема с ръждата и замръзването зимата,гумички ако не намериш имам някъде пиши на лс ще ти изпратя.

Дайте идея от къде да намеря читави болтове както и връзките за серпертината/маркучите на снимката по-долу?

От къде мога да си купя тези връзки и как се наръчаха ,че не помня. Трябват ми гайката за медната тръба,пъпката за нея,връзката и шайбата за уплътнение с гумата?
Ето размерите на болтовете,сменете си ги превантивно за да избегнете топи пробмлем. Аз я правя тая процедура твори път.Първия път ме домързя да обикалям да търся болтове и ги накиснах в преобразувател на ръжда,станаха като нови,но ето че пак ръждясаха.
Болтовете задължително се сменят с болт от неръждавейка по максимум 2 лева е на брой.Трябва задължително да се измерят за да може резбата да хваща поне 10мм.Като се вкарват новите болтове от горния край на главата аз ги мажа с силикон да не изтърва течност от там.

Отделно използвам антифриз 1:4 вода.Колкото да не замръзва зимата.

Тези нипели който си ги снимал ги поръчвам от китай от неръждавейка.В по-горните постове намери съм писал кои да се поръчват.Около 7 лева мисля че бяха.Всички мои нипели съм ги сменил със такива.Резбата е 10х1 от едната страна и 12х1.5 от страната на тръбата.Тръбата е Ф6мм

Шайбите с гумата се купуват от магазините за хидравлика/пневматика.Струват стотинки.

Има едни специализирани магазини за всякакъв вид болтове , гайки ,крепежни елементи там има голям избор на всякакви болтове включително и голям избор на неръждаеми ITT така се казват, провери в гугъла за тях. . Ако покрай тебе няма в Казанлък има такъв от там вземам много неща , Ако не намериш прати ми размерите ще проверя. Ама то много неграмотно направен този тухинг , болтовете да минават през водната риза. Вижте как е при самйонг и няма такива дертове , моя от години стои вързан към водата в избата. Болтовете не минават през водата. 20250308_174959.jpg20250308_175012.jpg20250308_175038.jpg20250308_175043.jpg20250308_175109.jpg20250308_175219.jpg

Колега с цялото ми уважение към теб , но туксинга, от този евтиния вариант, става само за контейнера. И да не съм голословен, прочети назад в темата ,не какви проблеми създава туксинга , а колко страници има изписани, какви карамболи трябва да правиш за да го накараш горе долу да работи и да палиш свещ преди да го стартираш дали ще тръгне , примерно случая с колегата който решил да ходи да стреля ,а му раждясали болтовете и машинката не тръгнала ," приятна изненада". За самйонг няма почти нищо, май и нищо писано няма. А става въпрос за някакви си 200 лв. Примера ти с трабанта и мерцедеса просто, меко казано е неправилен. Само за сравнение моя самйонг в момента е на 1200 мин. без никакъв проблем, ама никакъв. И много колеги са с такива , но то като няма проблем какво да ги коментираме , туксингите наскоро излязаха на мода Тези туксинги ви подлъгаха с едни 200-220 лв. и после влизаш във филма на изненадите . Безплатен обяд няма.

Болтовете задължително се сменят с болт от неръждавейка по максимум 2 лева е на брой.Трябва задължително да се измерят за да може резбата да хваща поне 10мм.Като се вкарват новите болтове от горния край на главата аз ги мажа с силикон да не изтърва течност от там.

Отделно използвам антифриз 1:4 вода.Колкото да не замръзва зимата.

Тези нипели който си ги снимал ги поръчвам от китай от неръждавейка.В по-горните постове намери съм писал кои да се поръчват.Около 7 лева мисля че бяха.Всички мои нипели съм ги сменил със такива.Резбата е 10х1 от едната страна и 12х1.5 от страната на тръбата.Тръбата е Ф6мм

Шайбите с гумата се купуват от магазините за хидравлика/пневматика.Струват стотинки.
Мерси за инфоро!
Болтовете в понедилник ще ги видя в един магазин близо до мен и ще ги сменя с неръждаема стомана и проблема ще се реши.
Шайбите ги намерих онлйан в БГ,водят се Дихтунга гума-метал 430 bar , М14 (14мм вътрешен диаметър)

Иначе и аз слагам малко антифриз във водата,но болтовете са боклук и им пада покриетието и ръждясват.
И вашите ще ръждясат със и без антифриз,въпрос на време е :D

Back
Нагоре