Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забележка: This feature may not be available in some browsers.
Пробвай тук :Колеги от къде може да се купи 1-2кг молекулярно сито подходящо за нашите компресори?
Валериус -нямаПитай в магазини за химикали Теоком или Валерус.
www.aluax.com -нямат и жената ме прехвърли към фирмата която го предлага- Нести про но за съжаление не намирам никакви контакти за въпросната фирма.Пробвай тук :
Еднакви по големина са. Отиди при стъкларите и ги помоли да ти продадат малко....Ако не ще се взима 25кг и ще отбера по-едрите гранули.
Не е лесно.1кг 3А/4А там е 90 лева... Гледах ги и са доста скъпи.Тука за тия пари взимам 3А 25кг.Не е ли по лесно да си купиш от алито мулеколярни гранулки за филтъра даже ги подаряват безплатно с филтирте за 60-80лв. Телефони ,разправии па ходиш лично
Има и някакви черни въгленчета
сега отворих един стъклопакет и са около ф1.5-2ммЕднакви по големина са. Отиди при стъкларите и ги помоли да ти продадат малко.
Всички филтри за компресори с които се пълнят бутилки са с молекулярно сито.Не е случайно.Силикагел ще ползвам за да знам кога да сменям/суша молекулярното сито.Колеги а защо не ползвате индикаторен силикагел?
Заради САФЕТУ
Болтовете задължително се сменят с болт от неръждавейка по максимум 2 лева е на брой.Трябва задължително да се измерят за да може резбата да хваща поне 10мм.Като се вкарват новите болтове от горния край на главата аз ги мажа с силикон да не изтърва течност от там.Дайте идея от къде да намеря читави болтове както и връзките за серпертината/маркучите на снимката по-долу?
От къде мога да си купя тези връзки и как се наръчаха ,че не помня. Трябват ми гайката за медната тръба,пъпката за нея,връзката и шайбата за уплътнение с гумата?
Ето размерите на болтовете,сменете си ги превантивно за да избегнете топи пробмлем. Аз я правя тая процедура твори път.Първия път ме домързя да обикалям да търся болтове и ги накиснах в преобразувател на ръжда,станаха като нови,но ето че пак ръждясаха.
Мерси за инфоро!Болтовете задължително се сменят с болт от неръждавейка по максимум 2 лева е на брой.Трябва задължително да се измерят за да може резбата да хваща поне 10мм.Като се вкарват новите болтове от горния край на главата аз ги мажа с силикон да не изтърва течност от там.
Отделно използвам антифриз 1:4 вода.Колкото да не замръзва зимата.
Тези нипели който си ги снимал ги поръчвам от китай от неръждавейка.В по-горните постове намери съм писал кои да се поръчват.Около 7 лева мисля че бяха.Всички мои нипели съм ги сменил със такива.Резбата е 10х1 от едната страна и 12х1.5 от страната на тръбата.Тръбата е Ф6мм
Шайбите с гумата се купуват от магазините за хидравлика/пневматика.Струват стотинки.