ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ, РЕЗЕРВОАРИ, КОМПРЕСОРИ, МАНОМЕТРИ - как, откъде и всичко за високо налягане.

Абе неправилно съм го написал, тези китайски имена, за Yong Heng става въпрос , но има доста ментаци от тях , а само един модел е читавия View attachment 123248View attachment 123249View attachment 123250 това е, тази бутилка която се вижда е 15 л. с него съм я помпил , но е вързан към чешмата и повече от 45 градуса не вдига. Всеки подобен , но не точно така изглеждаш е ментак View attachment 123251 и да е с такава метална табела , а не с лепенка. Виж как изглежда един от ментаците View attachment 123252View attachment 123253
До къде стигнахме на този свят..да правят ментета на китайските ментета..:lol:

До къде стигнахме на този свят..да правят ментета на китайските ментета..:lol:
Така е , но е вярно , не всичко китайско е лошо. В нашето хоби, оптики има ВЕКТОР и вектор , дискавъритата изчезнаха , а за хронографите да не говорим имам 4 китайски и четерите са за контейнера , работят, но когато си поискат , близне ли ги слънце почиват , а когато е сянка понякога тръгват или не, особенно ако пушката е по мощна, поне при мене е така. Но така е с китайските стоки, ама има и читави. От 5 г. ползвам китайски далекомер и до сега не ме е предал , но струваше 100 лв. преди 5 г.

До Чоби:
Имам компресора от 2...3 години, но само веднъж напълних 6.9л бутилка от 0 до 300Bar и после я допълвах няколкo пъти от 200 до 300Bar.
Бутилката на входа е 0.5л, на дъното ѝ монтирах синтерован заглушител G1/4" тип "тапа" за пневматични разпределители, а на капачката- същата тапа и бърза връзка-коляно. Силикагелът в бутилката е добре уплътнен чрез стръскване и е притиснат с плътно топче памук.
Когато не работи, входът на шишето е запушен с тапичка.
По-рано ми се е случвало силикагелът в оставено дълго време с отворени вход и изход шише да се окаже овлажнен.
Скоро пак ще пускам компресора, че от есента "инструментите" ми са в бокса.
Помпичката е сменена с най-мощната помпа за фонтан, която намерих (60...70W).
В кофата с охлаждащата вода слагам според нуждата замразени охладители за хладилна чанта.

Колеги, малко страничен въпрос, сините компресори Вевор, на кой са копия, Туксинг или Йонг Хенг?
Ако някой има опит с тези едноцилиндрови, от синята серия, ще съм признателен да сподели.
Предполагам, че едва ли са много различни и ми е интересно, какви части са взаимнозаменяеми

Боклуци, като всички останали. Пратиха ми от Вевор нова глава и ми върнаха (по спомен) 20 евро.. Това е всичко позитивно за което се сещам. Виж има в темата - малко по-напред съм писал. Уж на Йонг Хенг по приличат, но са в същия клас на еквивалентност (разбирай боклучавост). Цената е такава просто, че няма как да е другояче..

Дойдоха нипелите около 5лв на парче(Линк).Нипелите са от неръждавейка и качеството е прилично.Мисля че ще вършат работа и над 20MPa(ще се пробва).Поръчвам по 2 нипела на поръчка защото ако добавя повече наведнъж оскъпява доставката.
View attachment 121359

Предстои ми да правя филтър който ще се слага след 2-рата степен на компресора и засега съм се спрял на нещо като филтъра изработен от @Kameno Karp но в по-голям размер.И ми дойде една идея.Дали не мога да използвам алуминиева бутилка с работно налягане от 300 бара за филтър пълен със силикагел?Някакви мнения по въпроса?
Огромния плюс ще е че като трябва да се проверява силикагела просто развиваш бутилката на ръка проверяваш,евентуално сменяш и пак я завиваш на преходника.Ще помисля как и ще се пробвам да направя дизайн на цилиндричен филтър на който тръбите за вход и изход да са само от едната страна с цел лесно разглабяне и проверка.
Кой размер са нипелите между първата и втората степен на туксинг-гюбре компресора хаха? :D
Pipe 6mm x M10.1 или pipe 6mm x M12x1.5 поръча?

Последна промяна:
Малко ъпдейт на китайчето.
Болтове и шайби неръждавейка и клингеритови шайби вместо недомислените гумени опръстени.
И нови гарнитурки на главата и цилиндъра.
@pioneer306c Колега,каква е разликата межди зеления и червения,клингерит и кой препоръчваш да взема?

дискавъритата изчезнаха , а за хронографите да не говорим имам 4 китайски и четерите са за контейнера , работят, но когато си поискат , близне ли ги слънце почиват , а когато е сянка понякога тръгват или не
Къде са изчезнали дискавъритата? Супер оптики имат за всеки ценови клас.
А относно хронографите с инфрачервена светлина естествено че няма да работят защото слънцето също излъчва инфрачервена светлина която е в пъти по-силна от диодчето на хроното.Даже е чудо че изобщо прави измерване на слънце!
Помпичката е сменена с най-мощната помпа за фонтан, която намерих (60...70W).
В кофата с охлаждащата вода слагам според нуждата замразени охладители за хладилна чанта.
На моя компресор ми направи впечатление че дупките на месинговите преходници са ф6мм което ми се вижда малко.Аз на 2-рата степен съм ги разпробил и сложих 1/2 нипели които имах останали от водно охлаждане на компютъра и потока е доста по-голям.Помпичката ми е 24V 800л/час.Освен това маркучите са сменени с вътрешен диаметър ф9мм.

А и един много ефикасен трик.Водния поток се разделя след помпата с тройник и отива поток към всяка глава.Връщат се и пак се събират с тройник(поне при мен защото е затворена водна система)при вас може да ходят директно в кофата.При компютрите тоя трик върши уникална работа заради съпротивленията на радиаторите.

А относно Yong Heng и всички подобно изглеждащи предполагам че се правят в една фабрика всичките.Просто качеството на другите е най-евтиното което може да съществува.А някой търсил ли е дали Yong Heng правят по-хубави компресори като двуглавите на Tuxing?

Последна промяна:
Здравейте колеги.
Някой знае ли къде в София се правят водни проби.
Имам 9л карбонка но ми стои от доста време и искам да я мина за да съм си сигурен в безопастността и.
Моля за прясна информация, че много неща са се променили.
Благодаря.

Мерси за инфоро!
Болтовете в понедилник ще ги видя в един магазин близо до мен и ще ги сменя с неръждаема стомана и проблема ще се реши.
Шайбите ги намерих онлйан в БГ,водят се Дихтунга гума-метал 430 bar , М14 (14мм вътрешен диаметър)

Иначе и аз слагам малко антифриз във водата,но болтовете са боклук и им пада покриетието и ръждясват.
И вашите ще ръждясат със и без антифриз,въпрос на време е :D
Колега, от къде си ? Имам болтове които мога да ти пратя. Подарък. Както виждам са М 6 х 65мм.

Back
Нагоре