wakafaka
Редовен Потребител
Тествал ли си колко идеално си работи? Съмнява ме защото се оказа трудно.Аз лично не намерих място където да тествам въздуха от моя компресор.Филтъра си е филтър, сепаратора си е сепаратор, и двете могат да си съществуват и работят едно без друго, защо ги бъркаш и мешаш двата щата незнам.Компресора ми си има вграден заводски сепаратор, и си работи идеално.
На база на физиката която се използва при читавите компресори сепаратора работи заедно с филтъра и в повечето случай са в един корпус.
Цялата идея е базирана на това как работи влажността.Знаем че в определено количество въздух може да се съдържа определено количество влага.Това също се определя от температурата на въздуха и корпуса.Колкото е по-висока температурата на въздуха то толкова повече влага може да съдържа.Съответно колкото по-ниска е температурата толкова по-малко влага може да се съдържа този въздух.Когато влагата достигне 100% разтворимост в въздуха започва да кондензира по стените на съда.Налягането също променя количеството влага което може да се съдържа в определен обем въздух.Затова и професионалните компресори имат охлаждане на сепаратора за да може влагата в въздуха да кондензира още там.
Разликата дали сепаратора ще е 20 или примерно 50 градуса по Целзий е огромна. Като гледам колко влага вадя аз със 2 огромни хладни сепаратора на всяка степен на компресиране сериозно ме съмняват тия вградените малки сепаратори, които вероятно на първата минута се нагряват.
Компресора ми си има вграден заводски сепаратор, и си работи идеално.