ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ, РЕЗЕРВОАРИ, КОМПРЕСОРИ, МАНОМЕТРИ - как, откъде и всичко за високо налягане.

Филтъра си е филтър, сепаратора си е сепаратор, и двете могат да си съществуват и работят едно без друго, защо ги бъркаш и мешаш двата щата незнам. ??? Компресора ми си има вграден заводски сепаратор, и си работи идеално.
Тествал ли си колко идеално си работи? Съмнява ме защото се оказа трудно.Аз лично не намерих място където да тествам въздуха от моя компресор.

На база на физиката която се използва при читавите компресори сепаратора работи заедно с филтъра и в повечето случай са в един корпус.
Цялата идея е базирана на това как работи влажността.Знаем че в определено количество въздух може да се съдържа определено количество влага.Това също се определя от температурата на въздуха и корпуса.Колкото е по-висока температурата на въздуха то толкова повече влага може да съдържа.Съответно колкото по-ниска е температурата толкова по-малко влага може да се съдържа този въздух.Когато влагата достигне 100% разтворимост в въздуха започва да кондензира по стените на съда.Налягането също променя количеството влага което може да се съдържа в определен обем въздух.Затова и професионалните компресори имат охлаждане на сепаратора за да може влагата в въздуха да кондензира още там.
Разликата дали сепаратора ще е 20 или примерно 50 градуса по Целзий е огромна. Като гледам колко влага вадя аз със 2 огромни хладни сепаратора на всяка степен на компресиране сериозно ме съмняват тия вградените малки сепаратори, които вероятно на първата минута се нагряват.

Колеги дайте съвет,начинаещ съм. Помпя хубенчето с помпа/за сега/, но ми се иска да взема някакъв филтър, че е доста влажно при нас. Гледам в алито има филтри, които ми изглеждат читави, но ми се струва, че обема им е доста голям за помпа по-скоро са за компресор. Самия филтър ми изглежда по-голям от резервоара на GK1. Може ли някой по запознат да ми препоръча филтър, който става и за помпа(може и да не е бюджетен), по принцип ще гледам да е качествен и да върши работа

Моля, дай снимки на сепараторите си.
Благодаря!
Този пост е за сепаратор и филтъра за високото налягане и по-долу е другия сепаратор в жълто.Жълтия разглобен не съм го снимал. Черния не го препоръчвам за изработка защото е трудно и скъпо(излезе ми поне едни 300лв с инструментите).Но пък си го направих както искам аз.Един колега беше качил линк за вертикален филтър със сепаратор на нормална цена.

Като гледам колко влага вадя аз със 2 огромни хладни сепаратора на всяка степен на компресиране сериозно ме съмняват тия вградените малки сепаратори, които вероятно на първата минута се нагряват.
Сигурен съм че се нагряват, няма спор, но моята пушка се допълва за 5 минути, и ми осигурява 70-80 изстрела, компресора едва вдига 37-38 градуса. Нямам нужда от по-сериозно обурудване. Всеки сам си преценява според нуждите му от какво се нуждае. Първоначално въпросът беше за филтъра, и според мен си е доста добро изделие. :cheers:

Но за да знае човек от какво се нуждае,първо трябва да знае,какво се случва при компресиране на въздуха. За второто,колегата е писал. И след това,според кой какво е разбрал,всеки преценя какво му е нужно! ;)

Колеги мисля да си поръчам един комплект електроника за контрола за компресор Yong Heng.Избрал съм техните защото там налягането се мери с електроника и няма механичен манометър.Което ми позволява настройка за налягането при което се изключва компресора. Чакам китаеца да ми даде цена за целия комплект след което ще я споделя тук.Ако някой има Yong Heng с електронна настройка да сподели доволен ли е от работата на електрониката.

Последна промяна:
Колеги,някой отварял ли е карбонова бутилка след определено време оксплоатация.Това на снимките е някакъв бял прах,който падна след като развих крана

Attachments

• 20250718_160133.jpg
    20250718_160133.jpg
    110.8 KB · Прегледи: 41
  • 20250718_160119.jpg
    20250718_160119.jpg
    180.9 KB · Прегледи: 42
От влага става така.Ползвай стоманена бутилка да изстине в нея топлия въздух..

6л в кофа с вода- охлаждам въздуха от компресора и конденза си остава в нея.Дъното на бутилката е 10-20мм по-дебело от стените,затова не се притеснявай

Здравейте, имам проблем с мобилен компресор, Tuxing txet063 мисля че е модела. След няколко пълнения на вулкана, полудя и започна да стига 300 бара за секунди, без да влиза нищо в бутилката на пушката. Отвих щуцера за зареждане от компресора, имаше нещо като пластмасов пръстен(уплътнител) зад него.. Стопен, и на практика нямаше как да излиза въздух. Махнах го, опитах да уплътня с о пръстен, но постоянно изпуска от там, и то сериозно. Възможно е да съм прецакал и резбата... Някой да знае дали може да се купи цялата плочка за подмяна, със щуцера за зареждане и обезвъшаване? Това е компресорчето...

Attachments

• Screenshot_20250721_183303_com.alibaba.aliexpresshd_edit_48435123698337.jpg
    Screenshot_20250721_183303_com.alibaba.aliexpresshd_edit_48435123698337.jpg
    104.1 KB · Прегледи: 29
  • Screenshot_20250721_183509_com.alibaba.aliexpresshd_edit_48457002964480.jpg
    Screenshot_20250721_183509_com.alibaba.aliexpresshd_edit_48457002964480.jpg
    60.1 KB · Прегледи: 29
6л в кофа с вода- охлаждам въздуха от компресора и конденза си остава в нея.Дъното на бутилката е 10-20мм по-дебело от стените,затова не се притеснявай
Там е работата,че не я зареждам със собствен компресор.Искам да разбера дали това е някакъв окис на алуминия и дали не се прецаква отвътре,понеже се появи на корпуса на карбона една шупла и започна да изпуска от там.Бутилката няма видима следа от удар(само една цепнатина колкото косъм,явно от разкъсания карбон).Накрая ще я отрежа за да видя в какво състояние е

Ако изпуска няма какво да и се чудиш.На моите бутилки не съм виждал,но редуктор побелял и с язви съм разглобявал..

Не знам,но много колеги две години даже не си разглобяват пушките :)

Ако правилно съм разбрал и карбоновата бутилка се е пробила и изпуска, веднага я махай.
Това е едно от предимствата им, че ако се пробие не гърми като стоманените, а просто изпуска въздуха.
Всяка "карбонова" бутилка е със сърцевина от алуминиева сплав.

Ще я отрежа за да видя какво се случва вътре,не ми се вярва за толкова малко време да се е прецакал алуминия...

Back
Нагоре