Неизбежна самоотбрана

Дискусия в 'Закони и Стандарти' започната от FreeMan, 18 Март 2012.

 1. lynx

  lynx Редовен Потребител

  Публикации:
  7,517
  от:
  Старата София
  Да, ограничения може и да има, но за пълна забрана и изземване може да забравите!
  Хамериканците са болни на тема "право на защита на неприкосновената лична собственост и дом".
  Пише го с главни букви в Конституцията им :yes:
  Тези политици, които се опитат да прокарат пълни забрани и прочие, ги чака шут от политическата сцена.
  И всичко това е напълно разбираемо, престъпноста там в много райони надминава всякакви граници.
  Единственото успокоение за гражданите е патлака под възглавницата и Закона за защита на частната собственост.
  А и огромната индустрия на Щатските производители на оръжие има доста силно лоби във всички политически сили.
  Пълна забрана на оръжието в Щатите е пълна утопия, не се лъжете че някога може и да стане :yes:
   
 2. didarai

  didarai Редовен Потребител

  Публикации:
  2,676
  +10 за Линкс ,че и още отгоре,но и това стига.
   
 3. Anonymous

  Anonymous Гост

  Не става дума за пълна забрана. Доколкото разбрах от разни публикации, планират да забранят автоматичното. За съжаление има две различни тълкувания за автоматично оръжие и не ми става ясно какво точно ще забраняват. Дали това, което презарежда автоматично, или това, което стреля на автоматичен/на редове. (Макар че ако не ме лъже паметта, автомати, картечници и т.н. и сега са забранени, но късоцевни автоматични може)
   
 4. ХолдОвъ

  ХолдОвъ Потребител

  Публикации:
  81
  Живея в щатите повече от 16 години. Такова нещо като демокрация тука няма. Не се лъжете по филмите които гледате. Съвсем отговорно мога да заявя че са една от най полицейската държава в света.Пълно медийно затъмнение и лъжи по радио и телевизия.Никакво спазване на конституция и останали закони от властта. Без значение кой е на власт. Ако не вярвате мога да ви докажа със стотици видеота и да прецените сами.
   
  svremeto харесва това.
 5. ХолдОвъ

  ХолдОвъ Потребител

  Публикации:
  81
  Не искам да те обиждам но това са пълни глупости. Да започнем от конфискацията. Вече го правиха и нямаше никакъв проблем. След урагана Катрина конфискуваха на всички от райна оръжието. И отгоре на всичко го направиха воените които по конституция нямат право да вършат нищо на територията при мирно време.....2 право на защита на неприкосновената лична собственост и дом-- искам да те попитам: как така като конституцията казва че никой няма право да те ограничава при носенето и придобиването на оръжие в момента има над 20 000 закона които го правят. Има няколко щата в които законите за оръжие са по-либерални. В останалите е пълна бутафориа..Имаш право да го купиш и държиш в къщи. Но ако го ползваш ако някой те нападне 99.99% влизаш в затвора. 3(огромната индустрия)--най малката печалба за воената индустрия е от оръжието което продават на хората. Огромната печалба реализират от продажбите на оръжие на правителството.Само помисли колко пистолета се равняват на един самолет или една ракета даже. Полвината бюджет на щатите всяка година отива за воените. Непознавам човек който да харчи полвината си пари за оръжие. Прецени сам

   
  svremeto харесва това.
 6. lynx

  lynx Редовен Потребител

  Публикации:
  7,517
  от:
  Старата София
  Преди време работата ми беше такава и съм ги дискутирал тия въпроси с доста Хамериканци, свързани пряко или косвено с този бранш. Тяхното мнение е обратното на твоето, а и аз други работи съм видял и съответно разбрал.
  Даже свързах един чичо Хамериканец с боса на "верига оръжейни магазини" у нас, да си преговарят за евентуална търговия.

  ХолдОвъ, ако въведат в Щатите пълна забрана и изземване ти обещавам черпня на корем в което заведение в София си избереш :)
   
 7. ХолдОвъ

  ХолдОвъ Потребител

  Публикации:
  81
  "харемиканците" за които говориш е едно..Въпрос на гледна точка.Да живееш тук е друго..Тоест ако си говедо е все същото.Повечето "хамериканци" неможеш ги убедиш че америка не е свободната страна която е била.И най-лошото не ги интересува...Надявам се никога да не въведът забрана за оръжията...Не само тук а по цял свят. Статистиката показва че където има оръжия престъпленията са по-малко..Ако това не е достатчно незнам какво друго..всъщност другото е демагогия


   
  svremeto харесва това.
 8. ХолдОвъ

  ХолдОвъ Потребител

  Публикации:
  81
  ХолдОвъ, ако въведат в Щатите пълна забрана и изземване ти обещавам черпня на корем в което заведение в София си избереш .....първо- неможе да стане забрана изведнъж в щатите...защото всеки щат решава сам за себе си..казва се федерален закон и съответно щатски закон..Аз също не мисля че скоро време ще има федерален закон за забрана...Но нещата вървят на там..колкото да не ми харесва
   
  svremeto харесва това.
 9. Chopara50

  Chopara50 Потребител

  Публикации:
  35
  от:
  гр. Пловдив
  Опитва се да кача фаил дискотиращ точно понятието неизбежна самоотбрана и ще се радвам ако успея
   

  Прикачени Файлове:

 10. FreeMan

  FreeMan Редовен Потребител

  Публикации:
  1,511
  от:
  София
  Ако се поровите малко из YouTube както из Google ще видите невиждана до сега кампания за отнемане на оръжията в САЩ.
  Една от последните необезоръжени страни в света - пречка за налагане на световно правителство и контрол...

  Ето колко арогантни са журналистите дори на CNN. http://youtu.be/RC4JJWUtzkc обиждащи и държащи се арогантно без причина.
  Това британско арогантно и ниско културно леке предизвика съответна реакция на един друг устакяр който отвръща за съжаление още по директно и макар и да казва истината малко начина е краен... http://youtu.be/AtyKofFih8Y част1 и http://youtu.be/Tf-i3Y5iRYo част 2 , но на такива може би трябва така!
  Тук едно по-балансирано...

  Нещата отиват в крайности и нещата могат да придобият лош развой.
   
  svremeto харесва това.
 11. didarai

  didarai Редовен Потребител

  Публикации:
  2,676
  Не ги мисли ти американците. :yes:
  И.....оръжие винаги ще има в ръцете на хората.Те за хора са правени.Армиите на правителствата(налагащи контрол) са от хора и старата и нова история изобилства от случаи в които армиите са сваляли управниците(царе,генерални секретари ,правителства и т.н.) на собствената си държава.Отделно полицаи,отделно ловци и спортисти,отделно легално оръжие в юридически и физически лица за охрана и т.н.
  Сега , колкото и да е зле,пак е много по-добре от колкото при комунизма.Тогава лично(че и въздушно) оръжие.......йок.Достатъчно оръжия си има и сега ако се наложи да се дигнем срещу световните конспиратори .Спи спокойно.;)
   
 12. barbaron

  barbaron Редовен Потребител

  Публикации:
  699
  от:
  Русе
 13. didarai

  didarai Редовен Потребител

  Публикации:
  2,676
  Неизбежната отбрана отдавна го дава това право.Както и много в други случаи,можете да убиете законно нападател.На улицата също и дори ако е нападнат друг.Тънкостта е в определението на степенна на заплахата и защитата и дали не си превишил правото си на неизбежна отбрана.
  Например,ако маса цигани размахват ножове и ти казват ,че ще те заколят (на улицата ,не в дома ти след взлом),не може да ги стреля никой.Може да са се майтапили пък ти да си ги натръшкал.Ако обаче тръгне циганинанина към теб(или друг) и не може да избягаш и вече си в обсега на ножа(а най-добре е и да е замахнал ;) ),може да го гърмиш,при това и с атомна бомба ако имаш.Т.е. имаш право с всичко налично,законно или не (после вече може да те съдят с право за притежание на незаконно оръжие или там по некъв друг член ,но не и че си се защитил с него........ПЦП-то например).
  Ако си го гръмнал в крака обаче,а той продължава да се тътри към теб с ножа(и можеш да му избягаш),не може да го "доубиваш" :crazy:.В общи линии обаче,за да не станеш без вина виновен,най-добре е да не обясняваш нищо от случилото се,преди да си говорил с адвоката си и.........дано да е добър.
   
 14. mystislav

  mystislav Потребител

  Публикации:
  19
  Аз съм останал с друго впечетление. Та пратих го това на една стара приятелка, която вече е адвокатка, Та ето какво ми написа:
  "Здрасти, Станимирчо! Ами кво да ти кажа, дори и да е прав, съдебната практика е друга....да не му се налага на човек да изпада в подобна ситуация...."
   
 15. ininia

  ininia Потребител ФТКС

  Публикации:
  972
  от:
  София
  Преди мнооого години една нощ чувам шум на тавана (живея на последния етаж).Бях млад и морето ми беше до коляно - взимам един туристически нож и се качвам горе.Намерих един човечец,който си беше качил на тавана с желанието да открадне нещо.Хванах го,а жената по телефона викна милицията.След малко дойде цял екип и го отведоха.Но един от тях като ме видя с нож ми каза: "Ако не искаш да те съдят,приготви си едно парче тръба,облечи го в маркуч и ако се наложи удряй по дясното рамо.Никога по главата и забрави за ножа."
  От тогава зад входната врата стои половин метър тръба 1" с гумен маркуч.Слава Богу повече не ми се наложи да ползувам.
   
  svremeto харесва това.
 16. boceto84

  boceto84 Потребител

  Публикации:
  315
  от:
  ямбол
  Много верен съвет,само не можах да схвана защо точно по дясното рамо?За да докажеш че си стоял зад него ли?
   
 17. ininia

  ininia Потребител ФТКС

  Публикации:
  972
  от:
  София
  Като удариш по дясното рамо излиза от строя цялата ръка (изстръпва) и практически нападателя става безпомощен.Така ми го обясни следователя.
   
  svremeto харесва това.
 18. mystislav

  mystislav Потребител

  Публикации:
  19
  Много добър съвет!!!
  Ще се възползвам и аз.
  Мерси!
  :cheers:
   
  svremeto харесва това.
 19. ХолдОвъ

  ХолдОвъ Потребител

  Публикации:
  81
  Ако щете вярвайте ама ми го е казвал познат полицай за истински случай в Уискансин. Влиза крадец в гаража но вратата след него се заключва и неможе да я отвори.Собствениците са на ваканция и се връщат след десетина дена.А той през това време оцелял като ял от чувал кучешка храна.Него го прибират за кражба ама той успява да ги осъди за парично обезщетение защото не са спазили закона да имат втора врата на гаража.......Та какво говорим за ножове или тръби...А сега се сетих за случай от Цигов Чарк от Живково време.Влиза циганин във вила но собственика е вътре. В тъмното той посяга и стреля с пистолет по нападателя като той през това време хвърля нож срещу него и се забива в таблата на леглото..Циганина на място но човека мисля че го осъдиха най-вече заради това че пистолета не бил с разрешително.
   
 20. Termina4

  Termina4 Потребител

  Публикации:
  876
  от:
  Сопот
  Правосъдният министър Зинаида Златанова обяви новия проект на Наказателния кодекс.

  Стрелбата по крадец, който е влязъл с взлом в дома ни, за да ни обере, вече няма да се наказва като престъпление. Промяната е записана в чисто нов Наказателен кодекс, чийто проект беше публикуван вчера на сайта на правосъдното министерство.
   

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена