Купа "Ботев" 2009г.

A

Anonymous

Гост
Тази дата беше насрочена един месец преди Нац. среща. А сега сме като с "извити ръце".
Ако ще се чудим в последния момент по-добре да се насрочи дата за след месец, та да могат всички да се организират и да няма сърденки пак.
 
A

Anonymous

Гост
bai a4o написа:
Тази дата беше насрочена един месец преди Нац. среща. А сега сме като с "извити ръце".
Ако ще се чудим в последния момент по-добре да се насрочи дата за след месец, та да могат всички да се организират и да няма сърденки пак.
+1
Става малко гадничко - датата на събитието бе обявена януари. Доста хора планира време и вземане на отпуска за да присъстват , а сега изместване с една седмица напред - кофти.
Предлагам ако няма да е на 30.05.2009 то да се измести за малко по - голям период от време напред за да могат повече хора да присъстват.
 

братушка

Редовен Потребител
Става малко гадничко - датата на събитието бе обявена януари. Доста хора планира време и вземане на отпуска за да присъстват , а сега изместване с една седмица напред - кофти.
На същото мнение съм - гадничко си е.
Ама също така гадничко и това, че правителството направи този ден работен. И като резултат:
От русе никой няма да дойде заради датата до тук 20 гласа.
MAD MAX написа:
И ние бихме дошли, но заради работния ден няма как.

Анкетата дотук дава 7 на 18 гласа за 6-ти.
Изместване за по-голям срок не ми се ще да правя. Първо защото идеята беше дата да съвпада с Ботевите тържества (не можах и да предположа, че ще ги направят работни дни), а и по-нататък влизаме в активен отпускарски период и да се съберат повечко хора заедно ще стане още по-сложно.
djboby написа:
Ами просто го отлагай и прибирай купите и проблема се решава, това състезание не е задалжително.
Боби, нито едно от нашите мероприятия не е задължително. Да вземем да ги отменим всичките?
 

Termina4

Потребител
обещаната награда днес беше отлята (даже станаха 2 :cheers:)
плакет с лика на един от най-великите българи Христо Ботев сега съм поръчал и рамките след като монтирам ще сложа и снимки за да се мотивират още участници
Доколкото разбрах наградата ще бъде за дисциплината Варминт
Засега толкова като ги снимам ще драсна още малко инфо ;)
 

djboby

Потребител
Нямам това предвид. Уважавам положеното от тебе старание но като се наредиха така датите ко можем да направим.Вината не е твоита нито на някой от форума.Но ако искаш мнозество по добре го пусни като национална среща за на есен.
 

братушка

Редовен Потребител
И така, времето за гласуването за дата изтече. Анкетата показа резултат от 7 гласа за 30 май и 21 за 6 юни. След размисъл реших, че не мога да пренебрегна вота, затова:

Дата за провеждане на състезание се пренасрочва за
6 юни 2009г.


Принасям своите извинения на тези, които вече пуснаха заявките за дата 30 май. Ще ги почерпя, ако дойдат на 6-и.
Пак ще помоля да пишете по една заявка. Това не означава, че хора без заявка няма да се допускат, но е добре все пак да знам предварително с цел планиране на смените по класове.
 

bor1968

Потребител
bor1968 написа:
...,,В същото време е добре да се изчака и крайното решение за датата на "Купа Ботев". "...

Работите отиват на там, че май датите на двете мероприятия ще се припокрият ???
Не е зле организаторите на двете мероприятия да се разберат по-въпроса за да не се получава застъпване.
Няколко човека от Софийската група имаха желание за участие в "Купа Ботев". Някои от нас пък може да дойдат и на вашето мероприятие.
Току що пуснах това мнение в темата на Софийската група. Получи се така, че и те организират мероприятие за 6-ти юни.
Миша, обади се на хората от София и ги помоли да отложат мероприятието си с една седмица. Мисля, че така ще е добре за всички.
 

BAD TORO

Модератор
ФТКС
Категоричен съм, че състезанието в София трябва да се проведе след "Купа Ботев".
И дума не може да става да се разпокъсват участнисите между това или онова състезание.
На всеки е ясно,че едно такова мероприятие става с хора и колкото повече толкова по-добре.
Та затова първо-"Купа Ботев", а след това и Софийското. И то поне с две седмици разлика. Все пак трябва да се даде възможност на повече желаещи да участват.
До към 15-20 юни още не е толкова отпускарско. И да закъснеем с датата си мисля,че ще бъдем повече отколкото ако се проведат и двете мероприятия едва ли не в една седмица



ПП.това е мнението ми което е и в Софийската група.
 
A

Anonymous

Гост
Хеи колеги пишете ме и мен утру ще си търся спален човал и палатка и идвам. Дано колегите от Софииската група да решат да преместим нашата дата по натам че иначе ще се получи доста гадно защото като новобранец-ентусияст ми се ходи на всякаде.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Кое е окончателното лого на асоциацията? Последната публикация в темата ЛОГО ли? Не го виждам в заглавната страница на сайта?
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
До организаторите на купа "Ботев"-2009: Имам желание да подаря на асоциацията десет плакета - за добре представилите се участници които не стигнат до почетната стълбичка. Приключвам проекта и утре ще ги поръчам. 15 см елипса от огледално златист 4мм плексиглас с гравирана емблемата на асоциацията, върху орехова поставка гравирана: КУПА "БОТЕВ" 2009. Е, ако много ми харесат като станат може и 9 да ви изпратя, единия за мен :)
Дайте ми адрес и GSM в Русе да ги изпратя по куриер другата седмица.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Новак сам още аз, не съм за национални състезания :) Не съм фийлд таргетист и няма да ставам. Но от любов към стрелбата и симпатия към всички участници във форума искам да зарадвам някои от добрите стрелци. Да ви питам сега с таз регистрация в Асоциацията какво ще правите със стрелците, които не са фийлтаргетисти?! Просто май ще трябва да си остане както си е - форума да си бъде официален на Асоциацията, а участници в него да са всички желаещи добронамерени любители на стрелбата с пневматично оръжие. Кой знае, в устава пише -"... и други спортове с пневм.оръжие." - може пък да излезе някоя дисциплина дето да ме изкара на рубежа? Или пък аз да измисля такава и да я развием. Добре е, че ясно е оставена вратичка за развитие на игрите в рамките на БГФТА.
Айде, пращайте име и адрес, докато не съм се разкандардисал за плакетите:)! И весело прекарване на състезанието!!!
 

luft9waffe

Редовен Потребител
архитекте,"купа Ботев"не е фт-състезание,а само бенчрест и евентуално "варминт".ако имаш възможност върви,а ако отидеш-участвай.ще видиш наживо доста от хората от форума.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
И бенчерист няма да ставам, това достатъчно ли е да ме оставите на мира да се забавлявам без да се състезавам:)? Но за запознанството - навит съм отвсякъде, ако не е сега - все ще се намери скоро и друг удобен случай. А сега по темата: 10 плакета вече поръчах, 9 заминават за Ботево, единия ми остава за спомен - емблемата която сте избрали ми харесва, поздравления за автора и за избора! Който е навит за шести, но още се колебае - да не се чуди, първо състезание е, трябва да се подкрепи с участници. А и толкоз награди ви очакват :) Спорна стрелба на всички състезатели!
 

братушка

Редовен Потребител
Взех си отпуска от утре и цялата следваща седмица. Ще бъда в Ботево и няма да съм на линия. Затова правя последните уточнения.

Мероприятието ще започне на стрелковата поляна в 9:00 с кратко приветствие последвано от разпределение на смените за стрелба. Самите стрелби ще започнат от 10:00.
Първите 3 смени ще се състоят от 2 части: 15мин за пристрелка и 40мин за зачет с прекъсване между тях само за смяна на мишени 3-5мин.
Ако всичко върви по план ще приключим към 13 - 13:30. След това ще има прекъсване за обяд 1 час.
От 14:30 ще започнат 3 следобедни смени. Те ще бъдат само зачетни по 40мин.
Следва технологично време за обработка на резултатите (около 1-1,5 ч.) и след това награждаването на територията на палатковия лагер.

Ще помоля участниците и гостите да не стрелят на територията на самото село. До полянката са 600-800 метра, стига се и с кола. А буквално на 100м от лагера има и "волните ловни полета".

До момента имам много малко заявки, доста по-малко от изсказаните по темите във форума намерения за идване. Пак ще помоля да ми напишете по 1 ред на лични до края на деня за да мога да направя сметката за планиране на смените. А тези, които ще пътуват в събота сутринта и евентуално ще позакъснеят, моля да ми звъннат преди 9:00 за да подтвърдят идването си и да ги включа в списъци по смените.

Уточнения по регламента за Варминт:
- 10 мишени от 55 до 100м, 20мин за стрелба и право на 30 изстрела;
- мишените се стрелят последователно започвайки от най-близката. Към следваща мишена се преминава само след поразяването на текущата;
- времето ще се засича. След изтичането на времето стрелбата се спира, дори да има още непоразени мишени и право за още изстрели. При успешно приключване на стрелбата за по-малко време времето за стрелба също се вписва в протокола;
- всяка поразена мишена дава толкова точки, на колкото метра се намира. Резултатът е сбор точки от поразените мишени + 10 точки за всеки "непохарчен" изстрел;
- при еднакъв брой точки печели (получава по-добро класиране) участник с по-малко време за стрелба;
- стрелбата се провежда от Бенчрест маса или заместител (възможно покрив на кола). Изисквания към упорите същите като в класическия БР;
- мишените в нашия случай ще бъдат компютърни 3" дискети;
- разделяне на класове (ППП, РСР) този път няма да има. Ще разполагаме само с 1 комплект мишени и съответъно само 1 коридор за стрелба.

При нужда можете да ме намерите на GSM: 0884323423.
 

bor1968

Потребител
Всеки, който ще идва на Ботево, да си направи сметка - колко ще стои и да си носи необходимите провизии.
Селото е малко и има нещо между магазин и кръчма, но стоките са малко като разнообразие и количество. Дори и хляб си носете, че и той е под брой за да не артисва :pardon:.
До селото има други по-големи села, в които има повече и по-добре заредени магазини, но няма да е удобно и не си заслужава ходененето до там. Най малкото ще е губене на време.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ

Ето ги и плакетите. Днес тръгват за Ботево. Спорна стрелба и весело прекарване на всички участници и гости ^-^!
 
Нагоре