Купа "Ботев" 2009г.

братушка

Редовен Потребител
Обявявам провеждане на първо състезание по Пневматичен Бенчрест 'Купа "Ботев"'.

Състезание ще се проведе на 30 май 2009г. в село Ботево, община Хайредин, област Враца.
В програма на състезание стрелба за група 14х5.
Регламентът на състезание: http://airgun.atspace.com/files/Benchre ... ent-BG.pdf
Правила за безопасност: http://airgun.atspace.com/files/Safety-Rules.pdf
Официална мишена: http://airgun.atspace.com/files/Benchre ... A3-7x5.pdf

Веднага ще направя една корекция: състезание няма да представлява бенчрест по всички правила поради недостатъчен технически ресурс, а именно - липса на бенчрест маси. Затова стрелбата ще се провежда от положение легнал от чувал с пясък. Килимчета за лягане и чували с пясък ще бъдат осигурени от организаторите.

До състезание ще се допускат участници само след предварителна регистрация. Заявки за участие ще се приемат от мен на ЛС или e-mail от профила ми до 15 май 2009г.
За участие във всеки заявен клас ще се заплаща такса. Размерът на таксата ще се определи по-късно и ще зависи от броя постъпили заявки. Целта на тези такси единствено да се покрият разходи за награди (купи, грамоти). Предполагам ще е някъде 5-10лв, но може и по-малко, ще видим.

Условия за пребиваване: палатков лагер на територия на частен имот. На територията на лагера има ток, течаща вода, туалетна, място за скара. Също така на участниците и гости ще бъде предоставен достъп до къщата където има готварска пещ, холодилник, фризер, душ. В къщата има 3 спални с общо 6 легла. Има възможност за настаняване на част от гостите там след предварителна уговорка - предвиждам това най-вече за деца и жени. Пребиваването е безплатно, но храна, съдове, палатки и друг инвентар всеки осигурява самостоятелно. Е, известно количество съдове, маси и столове има, но за всички няма да стигне.
Гостите ще се приемат от петък (29-и) до неделя (31-и).
 
A

Anonymous

Гост
Досега не съм се включвал в състезанията по бенчрест, но Купа "Ботев" ми се струва добър повод да участвам и в тази дисциплина (дори и с оглед осигуряване масовост на мероприятието :)). Вероятно няма да преспиваме, но за състезанието ще сме там.
 
A

Anonymous

Гост
Браво за инициативата!
Само дали дали "Ботев" е удачно за състезание по бенчрест, особено за състезание около Враца? Някои журналисти и без това се чудят каква сензация да си изсмучат от пръстите...
 

boybey

Потребител
Течащата вода водопровод ли означава или включва възможност за риболов?
 
A

Anonymous

Гост
Идеята на Братушка е понеже селото е Ботево и е по пътя на Ботевата чета, така да кръсти и мероприятието, което мисли да проведе. Относно журналисти, полиция и т.н., мисля че не би трябвало да има никакъв проблем.
Първо, няма да правим нищо незаконно, за да се притесняваме.
Второ, не е нужно журналистите да се информират за мероприятието, но дори и да са в течение, не виждам какъв е проблема. Както съм написал по горе ние няма да се крием, защото не вършим нищо противозаконно :exclaim:.
Трето, това, че ще е около Враца също не е проблем. Събираме се във всяка точка на България, а и в Ботево сме отигравали ситуацията, само в малко по-камерен състав.
Четвърто, ако някоя държавна институция се опита да спре такова мероприятие, където и да е ще си превиши правата. Не, че е невъзможно защото живеем в абсурдистан. Иначе в нормалните държави това което не е забранено е разрешено ;) :goodbye:.

@ Течащата вода водопровод ли означава или включва възможност за риболов?
И двете ;).
 

братушка

Редовен Потребител
Absolut написа:
Браво за инициативата!
Само дали дали "Ботев" е удачно за състезание по бенчрест, особено за състезание около Враца? Някои журналисти и без това се чудят каква сензация да си изсмучат от пръстите...
Селото се намира на пътя на Ботевата Чета, нарича се Ботево и дата отговаря на Ботевите Тържества - какво друго име да дадем на състезанието ??? :)
Няма да правим нищо лишо или незаконно. Теренът за стрелба е извън границите на самото село, ще го маркираме и обезопасим. Не виждам защо да се притесняваме от журналисти, макар че специално няма да ги каним :)

Течащата вода водопровод ли означава или включва възможност за риболов?
В двора има чешма с корито, в къщата има мивка, през селото минава малка рекичка, а на 2 км от селото има язовир. И в реката и в язовира има риба :)
 

boybey

Потребител
Мерси, идеята ме заинтригува, не съм ходил по този край от времето на незабравимите студентски бригади по татово време.
 
A

Anonymous

Гост
Мога да ви кажа, че местенцето е приказно ;). Раьона е девствен и красив. Едно място, където човек може да се отдаде на пълен релакс.

Миша, пишеш, че леглата са за децата - ама грешиш ;). Те ще са първите, които ще изявят желание да спят в палатка. Виж за майките им не съм сигурен :lol:.

ПП - За да добиете някаква представа ето и малко нагледен материал от предното събиране ;)
http://forum.oragie.com/viewtopic.php?t ... start=2100

Става въпрос за мнението и снимките от 24 август. Понеже има и други снимки :pardon:(
 

cdman

Администратор
И от мен поздравления за инициативата :) и аз ще участвам въпреки че не съм участвал досега в бенчрест но ми изглеждаше интересно - предните пъти не успях поради препокриване с фийлд таргет-а. Мястото изглежда супер ! :)

Датата е добавена към календара на форума :)
 

BAD TORO

Модератор
ФТКС
Братушка, поздравления за начинанието. Кактом винаги си готов да направиш нешо хубаво за хобито :exclaim: :)
Само не мога да разбера защо каниш хора от чужбина само за една дисциплина БЧ и то проведена от положение легнал. Все пак ако се прави нещо то да се като хората. Вярно нямаме кой знае каква материална база, но да се опитваме привлечем международно участие само с една дисциплина е меко казано несериозно. Поне и едно състезание по ФТ или ХФТ да спетнем. ИМХО
 

братушка

Редовен Потребител
...защо каниш хора от чужбина само за една дисциплина БЧ и то проведена от положение легнал...
Симо, каня го за това, което мога да предложа. Пък ако не дойдат - здраве. Ние и сами ще справиме :)
Освен това на същата дата в Германия се провежда ФТ, което братушките са заложили в техния календар (обърни внимание: само ФТ). Така че очаквам, че ако въобще дойде някой, то това ще бъдат баш бенчрестери.

Специално планирах само БР. Смесена програма се очаква да има на Национална Среща месец преди това.
Да не говорим, че досега сме стреляли 5х5 - 25 зачетни изстрела, а в Ботево ви чака 14х5 - 70 зачетни. Дори се притеснявам как ще се вмъкнем всички за 1 ден.
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
братушка написа:
Веднага ще направя една корекция: състезание няма да представлява бенчрест по всички правила поради недостатъчен технически ресурс, а именно - липса на бенчрест маси. Затова стрелбата ще се провежда от положение легнал от чувал с пясък. Килимчета за лягане и чували с пясък ще бъдат осигурени от организаторите.

........очаквам, че ако въобще дойде някой, то това ще бъдат баш бенчрестери.

simogg

Само не мога да разбера защо каниш хора от чужбина само за една дисциплина БЧ и то проведена от положение легнал.

Да задам и моя въпрос:
След като ще има чували с пясък , от които да се стреля, означава ли това че ще е задължителна стрелбата от това положение , легнал и от наличния чувал?
Ако наистина, ( дай Боже ) дойдат инстински бенч-рестъри, едва ли ще им е приятно да стрелят от необичайна позиция.
За да се вдигне някой и да дойде до тук , явно трябва да е много зарибен и определено ще си носи такъмите.
Та в тоя ред на мисли, втория ми въпрос е :
Ако някой сам си е осигурил разрешените за стрелба принадлежности (такъми ) , а именно : маса, стойка, торбички, стол, ще бъде ли разрешено да ги ползва?
 

братушка

Редовен Потребител
Хората се канят на състезание, което ще се проведе съгласно предварително определен регламент.
Регламентът е публикуван в първия пост.
Защо ли никой не ще да го прочете ? :(
Който не е съгласен с регламента няма да бъде задължаван да участва, без значение откъде идва. Няма да бъде задължаван да идва дори...
 

bor1968

Потребител
Той го е написал още в първото си мнение ,,недостатъчен технически ресурс, а именно - липса на бенчрест маси."
Покрай селцето има доста полянки с условия за провеждане на всякакви състезания. Опасенията са, че ще сме малко хора и няма нужда да се раздвояваме и разтрояваме.
Аз лично до сега никога не съм участвал в дисциплината бенчрест, но ще присъствам. Дори и във ФТ стрелям набързо и от положение прав. За мен е по-важно да си изкарам добре и не ходя заради състезанията. Всеки обаче си има приоритети и е негово право, да избира, какво му доставя удоволствие и какво и как ще прави.
ПП- може да направим и състезание по риболов ;). Само време да има :pardon:.
 

Termina4

Потребител
братушка занимавам се с художествено леене и искам да направя някаква награда за победителя в дисциплината нещо с големината на (оскар, аскер, орфей и други подобни награди)
ще се отлее от бронз и според формата мога да я полирам или патинирам с подходящата патина :-[
Всичко това няма да струва и лев има обаче един проблем трябва ми нещо от което да сваля калъп (примерно стрелец в поза или нещо подобно направено от пласмаса или някакъв нескъп материал) но ако ненамерим подходяща форма ще ми трябват идеи за самата награда как да изглежда за да се организирам и да направим един уникат :-[
 
A

Anonymous

Гост
Добър вариант ми се струва малко копие на ФТ мишена.
 

poacher

Потребител
Братушка, браво за начинанието!
Регламентът мен лично ме устройва. 250км са нищо работа :)
Навит съм и вярвам, че ще намеря съмишленици в "скромната" ни група.
Остава датата да не съвпада с други ангажименти (изпити, сватби, кръщенета...).
До 15.Май ще имаш бройка от Русе ;)
 

братушка

Редовен Потребител
Братушките питаха за визите...
И аз веднаха се сетих за асоциацията: щеше да е авторитетно да им изпратим покана от името на организация. Има и такива визи за спортен и културен обмен, че са и по-лесни за уреждане...
 
Нагоре