Купа "Ботев" 2009г.

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Разгледах снимките.
Добре сте си изкарали.
Дано следващия път да се класирам и аз за присъствие.
 

shooter

Потребител
Честито на победителите !


Благородно завиждам на всички присъствали
и много съжалявам, че не бях сред тях
 

cdman

Администратор
Още веднъж искам да поздравя Братушка и съпругата му за положениете усилия това състезание да се случи, също така и на всички които активно участваха в приготовленията - времето наистина беше "топличко" но преживяването беше страхотно. Всички си изкарахме чудесно , а снимки ще се появят в галерията надявам се утре :)
 

BAD TORO

Модератор
ФТКС
Отново Миша и Аленка успяха да направи нещо прекрасно за нашето хоби. Огромни благодарности за себеотдайността с която за пореден път ни събират и благодарение на тях си изкарваме страхотно. Пожелавам на " Купа Ботев" да се утвърди в спортния ни календар.
 

st_beer

Редовен Потребител
Разгледах снимките. Страхотно сте си изкарали. :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
Поздравления за организаторите,помагачите и хората които са се погрижили за прекрасните купи и плакети както и хората присъствали на събитието :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers:
 

братушка

Редовен Потребител
Реших да уточня някои "технически" подробности на състезанието за неприсъствалите за да разберат колко тежко всъщност се получи състезанието.

Теренът там е равен, но е под лек наклон и стрелбата се водеше отдолу-нагоре. Позата е легнал и приклада трябваше да се удържа само със тялото на стрелеца. Посоката на стрелбата е избрана така, че почти цял ден слънцето светеше в очите.
Неудобната за истински бенчрест поза, стрелба под наклон и слънцето в очите си бяха замислени съвсем съзнателно.
Обаче жегата внесе и свои корекции. "Линията на стрелбата" минаваше много близо до земята, а самата земя и прясно окосената трева се насветкаха и тръгнаха едни издигащи се въздушни потоци. Образът в мерника непрестано плуваше, на моменти беше трудно просто да се види самата мишена.
Повечето участници заявиха участие и в двата класа, което означава, че стреляха 2 последователни смени с различни пушки. Сутрешните смени включваха и 15 минутна сесия за пристрелка, а паузите между смените бяха съвсем кратки, колкото да се подменят мишените. В резултат на това стрелците трябваше да лежат по корем на невероятния пек цели 2 часа (само до обяд) и накрая буквално завряха. Потта се стичаше в очите и замъгляваше и без това кофти картинката в мерника. Ръцете и краката затичаха (2 часа подпрян на лактите) и се схващаха.
Теренът беше окосен несиметрично, а от страни имаше трева до кръста. Това създаваше по няколко разнопосочни въздушни потока по трасето на чашката.

И при тези условия все пак бяха показани много добри резултати. Особено ни впечатлиха колегите simogg и fatalen, които стреляха в калибър 4,5 и 16Дж наравно с останалите "дракони".

Също така искам да благодаря всички за неверояно високо ниво на стрелковата култура и безупречно спазване на всички мерки за безопасност.
 

Loki

Потребител
Абе, като гледам, направо си е супер, и местенцето, и предизвикателството, и купона, и домакините! Баси откога не съм излизал по балкана сред природата, но за съжаление още не съм готов за състезание нито технически и практически, нито физически и психически :( На следващото мероприятие в Сф ще цъфна обезателно, поне да си видиме физиономиите, и да разбера нагледно как аджеба се провежда едно ФТ състезание (то вечерната дисциплина е ясна ;)), защото всички сме били начинаещи, па макар и не в първа младост :cheers:
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Прекрасни снимки, но... има нещо което е убегнало на всички фотографи - с какво бяха пълни купите? Братушка упорито криеше отговора на този въпрос до деня на състезанието. Ето рецептата на загадъчната течност: Незабравим коктейл от състезателна тръпка, физически изпитания, тържественост, и як купон :bravo:!
Присъединявам се към всички по-горни постове с аплодисменти и добавям още един поздрав - към участниците, които геройски се сражаваха в обедната мараня, но пропуснаха вторите си сесии и отпаднаха от надпреварата. Всеки излязъл на рубежите в Ботево си беше истински победител :rambo:!
 

братушка

Редовен Потребител
Loki написа:
...но за съжаление още не съм готов за състезание нито технически и практически, нито физически и психически :( ...
Напрасно се стягаш, колега.
Най-пресния пример този път беше Архитекта. Човекът дойде за идея, без оръжие, пак така казваше "не съм готов". Но се престраши. Намерме му пушка и с тази пушка, която хвана за първи път в живота си, взе че отнесе 2 купи.
Същото беше и с бай Иван (ininia). Толкова се притесняваше на първата си сбирка... Ама стигна до надстрелване за 3-то място. А на третата му среща спечели и най-голямото отличие.

Докато се чудиш купите и купоните ще ги гледаш само на снимка :)
 

s73r01d

Потребител
Чудесно сте си изкарали, поздравления на организаторите и салют за победители!

Другя път едва ли ще се правя на гражданин(ходих да гласувам) и ще дойда! :cheers:
 
A

Anonymous

Гост
Искам да изкажа големи благодарности на домакините за положения труд и хората, които са им помогнали тази среща да се състои!
Честито на победителите!
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Искам и аз да изкажа благодарностите си към домакините :bravo:. Все така да сте гостоприемни и всеотдайни.
На всички допринесли по някакъв начин за провеждането на купа "Ботев".
Честито на победилите и подгласниците им :cheers:
Много приятни и незабравими моменти ми останаха!
 

Filins

Потребител
Отлична организация, както на трасетата за стрелби, така и на пост-стрелковите мероприятия. ;) Аз лично присъствам за 2-ри път на подобно мероприятие, но със сигурност няма да е последен. :) Жегата и позицията за стрелба "легнал" бая май дадоха зор, поне на мен де. :wall: :rambo:
Благодаря на домакините и техните помощници - видяхме всички, че бяха хвърлили огромен труд за подготовка!
Честито на призьорите! :cheers:
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Малко снимки и от мен:
 

Attachments

  • 05062009573a.jpg
    05062009573a.jpg
    608.9 KB · Прегледи: 128
  • 05062009574a.jpg
    05062009574a.jpg
    725.9 KB · Прегледи: 109
  • 05062009575a.jpg
    05062009575a.jpg
    754.2 KB · Прегледи: 115
  • 05062009577a.jpg
    05062009577a.jpg
    771.3 KB · Прегледи: 115
  • 05062009580a.jpg
    05062009580a.jpg
    760.6 KB · Прегледи: 115
  • 06062009583a.jpg
    06062009583a.jpg
    787.5 KB · Прегледи: 124
  • 07062009588a.jpg
    07062009588a.jpg
    634.7 KB · Прегледи: 130
A

Anonymous

Гост
Аз също искам да изкажа наи големи благодарности на организаторите и всички които са помагали това мероприятие да се състои.
Много се радвам че се запознах с доста хора от форума които знаех само по никове. С нетърпение очаквам следващото такова събитеие.
А снимките които направих ще кача в Снимка.бг но първо трябва да ги намаля малко защото моя апарат прави огромни фаилове и в саита не ги искат, а филмчетата от камерата мога да пращам на които пожелае но по скаип
 

bor1968

Потребител
Аз пък изкам да благодаря на strong94 , че ми пусна на няколко пъти свеж, сгъстен софийски въздух, че в тая жега трябваше да се зоря яко с помпата :cheers:.
 
A

Anonymous

Гост
bor1968 написа:
Аз пък изкам да благодаря на strong94 , че ми пусна на няколко пъти свеж, сгъстен софийски въздух, че в тая жега трябваше да се зоря яко с помпата :cheers:.

Пък на мен никой не ми даде и яко се озорих на жегата! :(
 

братушка

Редовен Потребител
То е сигурно щото ти е било срам да попиташ.
Не съм забелязал случай някой да откаже въздух на колега. Друг е въпроса, че не винаги имаше подходящ накрайник за пълнене.
 

Sol

Потребител
Току що разгледах снимките. Искрена завист към всички участвали, респект към организаторите и голямо ЧЕСТИТО на победителите !!! :cheers: :cheers:
 
Нагоре