КРОСМАН пушки и пистолети

Можете ли да ми кажете какви са размерите на проходните отвори на 2300(клапан,втулка, цев),и може ли някой да даде размери или чертеж на кух дотиквач за двата калибъра 177cal и 22cal :cheers:

Тези снимки съм ги свалил от руски сайт.Моя дотиквач е за 5.5 чертеж нямам,но мога да дам размери ф 5.4 на челото,
дължина на челото 8.4, страничен отвор за въздуха ф 3.5, централен ф 4.5

Attachments

• дотиквач за кал.4.5.jpg
    дотиквач за кал.4.5.jpg
    29.8 KB · Прегледи: 276
  • 1206878.jpg
    1206878.jpg
    34.4 KB · Прегледи: 229
  • 1433471.gif
    1433471.gif
    32.9 KB · Прегледи: 244
Може ли някой да ми каже, колко изстрела прави Кросман 2300 с една 12гр бутилка и с каква скорост.
Минах моят 2240 в 177кал и искам да разбера дали е добре като скорост и брой изстрели

а бе де да знам.аз от моя гледна точка разсъждавам така:имах ПЦП което продадох.на снимката.ама някак си не ме кефеше идеята да тръгна да си стрелям и да помъкна и помпа с мен.да - съгласен съм че е много по разумно да си взема бутилка но като турих на кантар цялата инвестиция и времето през което ще ми доставя удоволствие някяк си нещата не застанаха хоризонтално. :)и за това както писах в друга тема си купих един СО2 H&K Р30 на умарекс.комбиниран - стреля с чашки и топчета.абе не издържах и десет дни без пуцалка!все още не съм стрелял с него.ОБАЧЕ не ми мина крастата и за пушка.та за това питах за въпросния модел на кросман - защото ми се струва някакъв компромисен вариант.не е ПЦП ма не е и пружинка.а и ако се вярва на инфото - 290 м/с си е предоволна скорост.моя асан с баракуда мач даваше 310 м/с.
и благодаря!!!
абе нещо не излизат емотиконите

traun написа:
не е ПЦП ма не е и пружинка.а и ако се вярва на инфото - 290 м/с си е предоволна скорост.моя асан с баракуда мач даваше 310 м/с.

И аз така се лутах. Пружинка - ПЦП - пружинка.
Просто вярвай ми Кросмана с газова пружина ще е нещо ~~~
След като опльокаш една-максимум две кутии чашки ще разбереш че връщане назад няма.
Аз имам в историята си 4 Хатсана АТ-44 във всички калибри. Смея да твърдя че няма пружинна пушка, която да им излезе насреща.
Говоря и като точност и като сила.
Имах и една от най добрите пружинни пушки - Диана 56.
Окончателно вече съм само с ПЦП-та.

Това в линка май е малкия кросман(950фута в сек) . Имам впечатления с по-големия му "брат" -първия (и може би единствен в БГ) Trail NP XL(1100фута в сек) . Много добре направена пушка с постоянно 34дж(мерено)"плато" , тиха, точна и с много добра визия . За 1 разходка с нея неусетно може да отидат и 1 малка кутийка чашки , без да те интересува кога и как ще зареждаш въздух .
Сравнение с Хатсан 125\135 с допълнително сложена ГП изобщо не може да става- поне 2 класи е отгоре . Сравнение с ПЦПто е много по елементарна за употреба и поддръжка - нямаш разправията с помпи , бутилки,зареждания, маркучи, уплътнения и подобни .
ПЦПто има други предимства , за които "плащаш" с горните разправии .

andi написа:
.. -първия (и може би единствен в БГ) Trail NP XL . Много добре направена пушка с постоянно 34дж"плато" ,......
..................................
...........ПЦПто има други предимства , за които "плащаш" с тези разправии .
Те тука де ;)
http://forum.airguns.bg/http://forum.ai ... ic.php?t=4
....ама някак си не ме кефеше идеята да тръгна да си стрелям и да помъкна и помпа с мен.да - съгласен съм че е много по разумно да си взема бутилка но като турих на кантар цялата инвестиция и времето през което ще ми доставя удоволствие някяк си нещата не застанаха хоризонтално. :)....
Това , както и горното на Анди си е точно претекста с който се ползва една пружинка била с ГП или не така,че колега след като си имал вече ПЦП и си преценил,че не си за него и нямаш спортни амбиции някакви ,разбира се ,че е по-добре пружинка(квато и да е) от колкото нищо. :cheers:

абе ако някога се върна към РСР сигурно ще вляза в отбора на суматраджийте.днес в магазин сафари в младост ги гледах.има изложени 6 бр.може би с такава пушка кефа ще ми е пълен.
сори за офтопика.
иначе все повече се зазяпвам в кросмана с газовата пружина.поръчал съм на две места да ми кажат на ква цена и с ква отстъпка може да ми ги намерят.от това което гледам в саитовете си мисля че това ще е мойта пуцалка.кофти че не мога да я видя и пипна на живо.

Някой може ли да ми даде размера на металната цевна кутия за кросман(тази която е на 2300)трябва ми поне да знам колко е Ф-то

Два нови модела пистолети на Кросман.На сайта им даже са без цена,но в пирамид-а вече се продава пружинния с ГП.
Benj-BBP77_NP_lg.jpg

http://www.pyramydair.com/s/m/Benjamin_ ... istol/2723
Другият е СО2 копие на ТТ.
UC-TT.jpg

http://www.crosman.com/airguns/pistols/UC-TT

Тоя с газовата го дават над 180 м/с и цената му е много добра. Ако не рита много и е точен може да се популяризира..

Да!Цената му е добра(там де),но виж за какъв баланс(и то на ПП) става въпрос.Теглото също не е въобще малко.Мерника му е като на Кометата ,а тази му конструкция никак не е добра така,че надали ще става за прецизна/спортна стрелба.По скоро за пликлинг/фън и някоя и друга гад. :shootup:
CaMyPau написа:
Аз за това говоря. То за тези пари спортен пистолет едва ли някой би очаквал...
Е нали знаеш........хората като чуят ГП(еле пък Нитро Пистън :D) и си мислят ,че са хванали господ за шлифера. ;)

Някой може ли да ми каже от къде да си поръчам/купя главната тръба за Crosman 2240 на разумна цена, или с какво да я заместя, тръбите със стандартни размери от
железарията не стават.

Back
Нагоре