Закон за притежание, носене и употреба на Пневматично

Дискусия в 'Закони и Стандарти' започната от cdman, 14 Декември 2008.

 1. astra

  astra Редовен Потребител

  Публикации:
  858
  от:
  Пловдив
  Избирай мн.внимателно местата на които ще стреляш с това...чудо! Хора щъкат навсякъде и с толкова енергия лесно стават сериозни сакатлъци.
  Извинете за офтопика...
   
  Ludjev77 харесва това.
 2. Serey

  Serey Новодошъл

  Публикации:
  12
  Да благодаря смятам да стрелям само на стрелбища.
   
  pavloff харесва това.
 3. llcoolj

  llcoolj Редовен Потребител

  Публикации:
  274
  от:
  Русе
  Колеги, до сега съм продавал все уведомени пушки и не знам мога ли да продам нова пушка преди да съм я уведомил в КОС, понеже на човека не му се чака 1 седмица докато се издаде уведомлението от косаджиите? От момента на покупката на пушката от мен до момента на продажбата и на клиента, няма да са минали повече от 7-8 дена. Предварително искам да проуча, как стоят нещата, че да не отнеса някоя глоба от Кос.
   
 4. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,821
  от:
  Русе 0897860296
  Единственият вариант е фактурата да е на неговото име. Ако е на твоето, ще поискат първо ти да я уведомиш.
   
  llcoolj and kid like this.
 5. barbaron

  barbaron Редовен Потребител

  Публикации:
  716
  от:
  Русе
  Ako продажбата се направи в гратисния период - удостоверение за придобиване (ако е от бг) + договора са достатъчни за уведомяване. Ако не е - договор + касова бележка или товарителница(ако по куриер е пристигнала). Педи месец имах и аз такава дилема (купих неуведомена пушка с договор). Не съм имал пречки.Като ми излезе уведомлението - веднага я продадох, но това не е интересно...
   
  llcoolj харесва това.
 6. llcoolj

  llcoolj Редовен Потребител

  Публикации:
  274
  от:
  Русе
  Пушката е нова, от чужбина, а фактурата е на моето име. Значи последно, мога да я продам пушката на клиента, без аз да я уведомявам в КОС. Фактурата има 2 екземпляра. Едната бланка давам на клиента и с договора за покупко продажба, който ще си направим между нас, той си я уведомява в КОС.
   
 7. peko

  peko Редовен Потребител ФТКС

  Стоката(пушката) може да бъде препродадена няколко пъти, без да е уведомена, стига да е в рамките на законовия срок за уведомяване(ако подлежи на такова). Договор за Покупко Продажба е достатъчен на последният притежател за уведомяването, фактура не е нужна ако продавача е физическо лице. Ако минава през фирма, вече е друга работа.
  Фактура(документ) за първоначално придобиване, ти трябва евентуално за Гаранция.
   
  llcoolj харесва това.
 8. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,821
  от:
  Русе 0897860296
  Във Русе, поискаха първо Тексанът да се уведоми на името, на което е фактурата, а след това с договор за покупко-продажба на мое име. Поискаха и превод на български на фактурата. Решихме въпроса, с нова фактура на моето име и приложен към нея превод от холандски. Пушката е купена от Крале.
   
  llcoolj харесва това.
 9. peko

  peko Редовен Потребител ФТКС

  Явно русенските косаджии си тълкуват Закона както си искат.
  Никога до сега не съм имал проблеми за Уведомяване на нови пушки само с Договор между физически или юридически лица.
   
  llcoolj харесва това.
 10. nikolai89

  nikolai89 Редовен Потребител

  Публикации:
  334
  от:
  Русе
  аэ пък имам следната ситуация: купих пушка 2-ра ръка, предишния собственик я е купувал по времето, когато не са искали да ги обявяваш и не го е правил. Аэ съм с видинска лична карта и ги обявявам там, имах поэнат в кос, който ме пращаше эа фактура при паэарския оръжейник, но сега и поэнатия вече не е в кос и оръжейника са го хванали с неэаконни пиратки и не смее да дава фактури. Новият в кос гледал пушката в гугъл и каэал на баща ми : ааа той с тая пушка може да убие човек, не мога да я обявя..... или фактура или предишно удостоверение с договор, та сега чакам предишния собственик да си дойде от Гърция и да пробва в Русе да я обяви и после с договор и удостоверение да ходя в КОС Видин.
   
  llcoolj харесва това.
 11. llcoolj

  llcoolj Редовен Потребител

  Публикации:
  274
  от:
  Русе
  Клиента за пушката е по лична карта от Враца и там ще я уведомява. На мен до сега от Кос Русе не са ми искали да им правя превод на фактурата на български. С две думи на косаджиите каквото им дойде на акъла това правят.
   
  redsox and Gadnqra like this.
 12. toni_tv

  toni_tv Новодошъл

  Публикации:
  6
  Колеги колко е нормалното време да издадат от служба КОС удостоверението за уведомление ? Закупих си въздушната рушка на 9 февруари /събота/ и на 11-ти сутринта бях в полицията попълних всичко казаха ми до седмица-две ще го издадат. Минаха, отидох да питам оказа се че има вече нов косаджия който направо ми се скара че съм дошъл да питам. Имало време и не било готово. Уж щял ми се обади по телефона и все още си чакам. Вече минаха месец и 10 дена от както подадох документите и нищо. Както се казва пълна бюрокрация.
   
 13. llcoolj

  llcoolj Редовен Потребител

  Публикации:
  274
  от:
  Русе
  В кой град уведомяваш пушката? Мен лично повече от 1 седмица не са ме бавили в КОС. За мен не е нормално да те бавят толкова време, но в БГ географските ширини, нищо няма да ме учуди.
   
  Последна промяна: 21 Март 2019
 14. Kifa

  Kifa Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  931
  от:
  София
  При нас е месец,но щом са се сменили КОС-аджиите със сигурност е станало забавяне,нормално!Нали си пазиш входящият номер,носиш си го в теб и си пуцаш(съобразно закона)!
   
 15. pakfa

  pakfa Потребител

  Публикации:
  53
  По закон всички учреждения са длъжни да отговорят до един месец.
   
  kid and toni_tv like this.
 16. toni_tv

  toni_tv Новодошъл

  Публикации:
  6
  В гр.Белоградчик, а входящ номер не са ми дали. Просто първия ми каза че до седмица, две ще го издадат и толкова. Все пак тук сме северозападнала България явно във всяко отношение.
   
  SvilenP харесва това.
 17. sts1969

  sts1969 Редовен Потребител

  И при мен отиде един месец, щом си подал уведомление на време, не си в нарушение...стой и си чакай (не ти пречи да ползваш пушката според мен). Представям си каква лудница е, когато се сдава - приема такава документация за оръжия от нов служител. ???
   
  xpresident and toni_tv like this.
 18. nikolai89

  nikolai89 Редовен Потребител

  Публикации:
  334
  от:
  Русе
  И във Видин се чака около месец, но тези от кос казаха, че щом съм подал документите мога да си я ползвам, ако има нещо да им звънят да проверят, все пак са едно учреждение.
   
  toni_tv харесва това.
 19. SvilenP

  SvilenP Редовен Потребител

  Публикации:
  363
  от:
  Габрово
  И в Габрово е около месец и аз мисля, че няма проблем да си стреляш. Колкото до отношението на косаджията...много хайлази = държавни служители забравят, че ние им изкарваме заплатите :mad:
   
  toni_tv харесва това.
 20. barbaron

  barbaron Редовен Потребител

  Публикации:
  716
  от:
  Русе
  Във Русе става за 5 дена...... на връзкарите за час.
   
  7842 харесва това.

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена