ВАМ - 21 , ВАМ - 30

A

Anonymous

Гост
Здравейте!Счупи ми се пружината на бама.Звъннах на хората от дайкан и ми отговориха ,че имат само "слабия" модел пружини за диана 54.Каква е разликата м/у този модел и силния и заслужава ли си ? ???
 

bor1968

Потребител
За отслабената версия пружината е по-къса и скороста ще ти е ниска.
По добре си вземи /поръчай/ от Диана 350 и я резни ;). Диаметъра е същия, но е по-дълга. Цената на всички пружини в Дайкан е еднаква. :cheers:
 

st_beer

Редовен Потребител
@RockNroll
Има разлика тези които имат са мисля че бяха 270 мм на теб ти трябва 300 мм. Пиша ти диаметрите по спомен но са много близки. Когато аз си взимах пак беше така ситуацията. Тогава си взех Диана мод. 35-40 направо си заспива на пушката: Ето какво съм писал тогава. Така че питай в Дайкан за този модел 35-40 и пак сверете размерите по телефона да не стане някоя грешка че те май не знаят много какво продават.
st_beer написа:
Днес пристигна и моята пружина от Дайкана. Моята пружина която поръчах е за Диана мод. 35-40. Пружината е с размери дължина 300 мм ,навивки 33 бр. ,дебелина на телта 3,2 мм,външен диаметър 21мм,вътрешен диаметър 14,6 мм. Пружината си заспа на пушката направо. Зарежда се нормално без да намирам някаква разлика от преди ако има такава тя почети не се усеща.Смених само пружината маншета ми е супер за сега но си купих в резерв.След събирането замерих скоростта с два вида чашки гамо прохънтър и гамо мач.Скоростта с прохънтъра е твърдо 235 м/с и тук там някой 237м/с. За моя голяма изненада с гамо мач скоростта е същата повечето изстрели са 237м/с. Преди да счупя пружината също ми бяха така скоростите между мач и прохънтър с разлика от 2-5 м/с. Като счупих пружината и направих остатъка 270 мм дължина скоростта с прохънтъра беше 220-221м/с но с гамо мач беше 234-235 м/с. Разликата след смяната на пружината е 10 м/с само в прохънтъра при мача се запази същата много ме учудва това. Мисля си че гамо мач чашките влизат много леко в цевта и пропускат вятъра докато прохънтъра влизат плътно и уплътняват добре вятъра. Така мисля че се получава минималната разлика в скоростите на двата вида чашки.
 
A

Anonymous

Гост
Току що се връщам от гърмене. Бях си взел БАМа, който от 3 месеца все го тунинговам. Но май резултата е повече от добър. Нормално, все пак пушката до сега ми излезе колкото нов CFX. Та първо много дизелеше. Гледам една гума- Continental winter нещо си там. Беше с диаматър 65 см и ширина около 25 см. Зареждам една баракуда и гърмя странично по гумата. Под гумата се вдигна прахоляк. Не бях сигурен дали я промуши двустранно, така че сложих хартиена кърпичка. Последваха 3 истрела с баракуда- 3 дупки в кърпичката. Заредих про хънтър, но тези съчми не успяха да пробият гумата. На кърпичката отново има някакви поражения, но си личи как съчмата не е успяла да премине и през втория слой гума. После погърмях и си регулирах спусъка. Накрая прострелях ташкото. На 15м. с подпряна пушка събрах 4 истрела в площ колкото монета от 1 ст. разделена по диаметъра!5- ия исрел беше флаерче и ако броим и него групата става точно колкото 1 ст. Направо не могах да повярвам. Сложих друга мишенка и пак стрелям. Но този път се получи една вертикална линия през центъра. Ужас. Срамотия. Когато разгледах пушката ташкото се беше плъзнал по скобите около 2- 3 см назад. Не използвам моноблок, а 2 скоби, съвсем нормални. Другия път ще ги натегна суперяко да видим този ташко на къде ще бяга! :mad: Преди да си тръгна дизела беше минал. Та заредих баракуда и пак бой по една гума. Ама не успях да я пробия двустранно, понеже беше някаква по голяма от първата. Намерих този Continental winter нещо си там и стрелям. О да, без дизел я промуших 5 пъти, но не всеки път както с дизела. Доволен и щастлив се прибрах! :) А да видем кой CFX може така. Или друга пушка за толкуз пара. Сега ще потърся рогат хронограф да примеря скоростта. Но от тези които се слагат пред цевта няма да стане, понеже цевта ми завършва с яко паралепипедче кален дурал около 250 гр. с размери 2.5 на 5 на 13 см.
 

boceto84

Потребител
Цитат от: Ralfi
А да видем кой CFX може така. Или друга пушка за толкуз пара
Отговор:Асан 125/135
Ако си манияк на тема "дупчене",пробвай с горивен филтър от някои кола/може и от упор/,и сподели резултата ще е интересно.
ПП.Филтърът е от алуминиева сплав
 
A

Anonymous

Гост
Аз споменах също и за съмнително добрата точност на моята пущина. Кажи филтър от коя кола да търся. Мисля че с малко дизел ще го пробия.
 

HellBoY

Потребител
Ralfi , сложи си моноблок , другия рариянт е поне 4 броя монтажни стойки иначе все ще ти приплъзва (колкото и да натягаш) :rambo:
 
A

Anonymous

Гост
Колеги ,дали цилиндъра и буталото от Бам 21 ще са заменяеми с тези на Бам 30?Преди време бях писал че искам да си взема един 30 заради по късата цев.Та ако карантиите му са в състояние описвано като плачевно във форума ,дали ще мога да ги сменя с тези от 21 цата.Ясно ми е че базата на пушката е една и съща ама знае ли човек..Не искам да правя сюнет на 21 цата.
 

bor1968

Потребител
Андро, що не резнеш цевта на 21-та и ще получиш това, което искаш без излишни харчове?
Иначе разликата между двете пушки е единствено в приклада /набузника/, по-късата цев и това, че лоста за зареждане не е телескопичен при 30-та. Всичко останало е индентично.
Относно цилиндрите на 30-та, наистина са надрани /и през мен мина една такава/, но всичко останало си и беше наред. Така, че един средно-грамотен стругар би се справил успешно с проблема да го полира.
 
A

Anonymous

Гост
Колко лева излиза комплект пружина плюс маншет за Диана от Дайкан?
 
A

Anonymous

Гост
andro_e написа:
Колко лева излиза комплект пружина плюс маншет за Диана от Дайкан?

..ако ги имат в наличност и пружините не са от ослабените преди бяха към 40 лева комплекта,несъм сигурен дали транспорта влизаше вътре.Говори с Петкоф ,ако са му останали оригинални маншети и пружини ,внесе ги от Германия и са точно каквито трябва да бъдат.
 

DoDo

Потребител
Здравейте
Имам въпрос :)
Имам желание в близко бъдеще да купя БАМ 21 или БАМ 30, но не мога да си избера коя от двете да е. Те не че имат някаква голяма визуална разлика, но като чета из коментарите, повечето са с БАМ 21. Може би това е така защото я има по-отдавна отколкото Б30. Четох и че новите Б30 били по-"чападжийската" направени. Но все пак си мисля щом Б30 е след Б21, би трябвало да има някакво подобрение в нея (или се лъжа ;) ). А друг е факта че Б21 е 260 лв, а Б30 240. Тааа ако може да си кажете мнението, ще съм ви благодарен.
 

st_beer

Редовен Потребител
@DoDo
Идеята и избора ти никак не са лоши. Аз бих ти препоръчал Бам 21. Проблема обаче е друг тези пушки вече не се продават като нови из магазините. Така че ако ще взимаш такава пушка то тя ще е втора или по голяма от втора употреба. Ако намериш някоя такава хубава взимай няма да съжаляваш. Желая ти късмет и успех.
ПП бих ти препоръчал BAM 40 не е никак лоша пушка дори е много добра по добра бих казал от бам 21 и бам 30.
 
A

Anonymous

Гост
И аз така мисля. Или Б21 на старо, или събери още 100 лв и купи нова Б 40.
 
A

Anonymous

Гост
Здравеите вече и аз съм един от вас  .Купих B21 Bullpap на Hellboy беше (прекрасна пушка спинкам си с неия даже ).Понеже съм нов и неразбирам много ште помолия да ми обиясните ниякои работи закоето ште сам благодарен много (неудобно ми е вече да тормозия човека – Hellboy)  .
Как да разбера кога триябва да смения пружина , маншет и уплатнение.Пружината е от диана 54 малко е понабръчкана замерих я и беше 272мм (маи е от оригиналните но сепак штом е набръчкана е за смияна маи, пък и нали триябва да е 300мм нова ????????????? ман6ета ми е от Байкал МР 513 несъм сигорен , но маи е добре - прави вакум (така ли се разбира дали е за смяна ?????????). и последен въпрос уплатнението , как да разбера дали и то е за смяна ???/
Благодаря ви предварително 
 

andi

Редовен Потребител
що се вкарваш във фюлми сам . мислиш ли 4е НЕЛЛБОИ ще ти даде пушка която има нужда от 4овъркане поне 2000 - 3000 изстрела . освен ако не с4упи пружина ( божа работа е кога - може и 500 , може и 5000 изстр.) но тогава зареждането се променя и стърже .
измери я с хроно - ако дава около и над 210 мс в 7-8 мс коридор с еднограмка - вси4ко е наред , просто :rambo:
 

andro

Потребител
Е, около 210 м .сек .това дане е Комета?Трябва да си стреля с около 230 - 232 м. сек.И то с разлика 2-3 м. :)
 

andi

Редовен Потребител
зависи от съ4мата , за гамо 5 мс е супер коридор . за фтт също - по лека е
 
Нагоре