ВАМ - 21 , ВАМ - 30

st_beer

Редовен Потребител
Не е проблема нито в китайците нито в турците. И двата народа си имат много хубави и качествени стоки. Проблема е в нашите търговци че купуват бракувани стоки за жълти стотинки и ни ги продават на нас за хубави и ние от няма и къде сме се спецнали вече в доработки преправяни и т.н.
 
A

Anonymous

Гост
Незнам дали лъжат обаче на моята имаше етикет вързан с връвка към спусъка с надпис ,че е проверена!Не можем да обвиняваме търговците и те като нас не знаят какво има вътре в пушката .Знам ,че има тъговци задници но има и хубави хора.Според мен всичко е във верига ,производителите искат да прецакат търговците с смотани пушки на високи цени от друга страна тъговците прецакват нас ,а ние стоим и мрънкаме по форумите ;) .
 

bor1968

Потребител
...,,Според мен всичко е във верига ,производителите искат да прецакат търговците с смотани пушки на високи цени от друга страна тъговците прецакват нас ,а ние стоим и мрънкаме по форумите." ...

Търговците не са в час ли ??? И това ги оправдава ??? Затова ли са намалили цената със 100 лв. ??? Те тая пушка трябва да са я купили за 50 или 100лв. тогава :exclaim: ??? Или са ги взели на безценица, пък не знаят че са калпави ???
И кой мрънка вместо да им строши кратуните с нея ???
 
A

Anonymous

Гост
Абе все се питам ,Бамовете дето ги продават в САЩ,дали са на същото дередже? :'(Още съм навит на един Бам 30 и то само заради по компактния вид,обаче след всичко четено до тук... :stop:Ще си кътам 21 цата :-*
 
A

Anonymous

Гост
Ако обичате някой с Бам който развива 240-230 м/с да направи номера с книгата .Простреляйте една книга от 5 метра и ми кажете колко страници е пробила .Ако може да е с чашки гамо про магнум, та да ми е за сравнение.
 
A

Anonymous

Гост
RockNroll написа:
Ако обичате някой с Бам който развива 240-230 м/с да направи номера с книгата .Простреляйте една книга от 5 метра и ми кажете колко страници е пробила .Ако може да е с чашки гамо про магнум, та да ми е за сравнение.

С твърди, или меки корици да е книгата ;).
Не се занимавай с глупости, а намери хронограф. Ако в Добрич няма такъв, дай пушката на Ив, или отиди с него на следващата сбирка във Варна /а те доколкото знам се събират всяка седмица/ и там ще я измерите. Варненци имат няколко хронографа ;).
 

sir John

Редовен Потребител
ФТКС
andro_e написа:
Абе все се питам ,Бамовете дето ги продават в САЩ,дали са на същото дередже? .....

Не, знам го от сигурен източник. Китайската продукция, която стига до България е доста по-различна (меко казано) от тази правена за Щатите, независимо за каква стока става въпрос.
 
A

Anonymous

Гост
Сега го пробвах Бама , 5метра , про магнум 500 страници ,пробити от начало до край .Телефонен указател стар с меки корици :pardon:
 

st_beer

Редовен Потребител
scandalo написа:
Стига сте се подигравали с човека :) всеки може да каже простотия : :lol:
Това общо взето не е простотия което е написал. Преди време така са пробвали пушките колко страници пробиват като е нямало хронографи. В стария форум съм го срещал и чел. Обаче не виждам смисъл да се прави при наличието на хронографи и друг софтуер с който може да се види скоростта на пушката. Да се стреля по книги и другия хронограф "коткомер" както са го кръстили колегите преди време е просто безсмислено. Едва ли ще даде точна информация.
Някой може ли да ми даде гаранция че ако моята пушка при скорост 230-240 м/с пробие 200 страници и аз напиша че е пробила толкова. При стрелбата на RockNroll  по някаква книга неговата пробила 250 страници извода трябва ли да е че скоростта на неговата пушка е повече  от моята.
@RockNroll
Колега това със страниците не е никаква мярка колко ще пробие твоята и колко моята пушка като скоростта на моята я знам че е 238 м/с . Дори и да стрелям по книга каква е гаранцията че ти ще стреляш по книга с дебелина на листите като тая по която аз съм стрелял.
Както те е посъветвал колега по горе вземи отиди с Ив до Варна някоя неделна среща и ще знаеш това което ти трябва за пушката с точност колко М/С ти дава.
 
A

Anonymous

Гост
Е, в началото всеки почва с коткографа :pardon:/80 процента от пишещите тук до преди година две хабер си нямаха от пневматика и хронографи а сега са изтъкнати специалисти ...Ами като няма възможност и с книгата е някаква алтернатива поне за момента поне приблизително може да се сравнят скоростите.
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
С хартията всичко е отностително.Ако се тества на нова книга с хубава харитя и слепени хубаво 1 до друга страници със сигурност резулатат няма да е както при стар оказател но все тая.Според мен определено не е точно това измерване ако не се прави на 1 и съща книга вече тогава може и да има база за сравнение.

Бор ако имаш предвид мен кажи си поне за кой говориш ако е за мен аз мога да си го кажа да научих много неща за пневматиката от този форум и предния,но какво ли значение има това?
Ти научен ли се родил?И винаги ли си си знаел всичко.Не виждам база за сравнение но все тая.Братушка е пуснал много хубава тема как да се замери скоростта.
 

bor1968

Потребител
...,,80 процента от пишещите тук до преди година две хабер си нямаха от пневматика и хронографи а сега са изтъкнати специалисти"... На това му се казва прогрес ;) ;)

...,,Ами като няма възможност и с книгата е някаква алтернатива поне за момента поне приблизително може да се сравнят скоростите." Поне с шублер мерете дебелината на страниците :lol:, че не са еднакви ;)

И тая тема стана на боза и ако някой мод чете тук, да поразвърти метлата и ненужното директно в небитието. Пък като се видим ще го черпя, щото и аз съм участник в цялата работа :-[. Пусто много ни сърбят пръстите :-[
 

братушка

Редовен Потребител
...Ами като няма възможност и с книгата е някаква алтернатива поне за момента поне приблизително може да се сравнят скоростите....
Защо ли така упорито се отхвърлят поне малко с малко научните начини за измерване ????
@RockNroll
Компютър имаш, най-вероятно имаш и микрофон и много вероятно имаш и GSM с диктофон...
Чети тук:
http://forum.airguns.bg/http://forum.ai ... ic.php?t=4
Заобиколени сме от високотехнологични джаджи, които позволяват да се разпише и доста точно да се измери време на полета на куршума между 2 точки. Като знаем разстояние между тези 2 точки лесно можем да изчислим скоростта.
Има и по-малко технологичен, класически начин за измерване с балестично махало.

Ама пустия му мързел, все ни избива на леснийката с дупченето: кофи, дъски, сапуни, книги.
Ще напомня откъде дойде термина "коткомер": един младеж разправяше, че пушката му стреля с 300 м/с защото като улучи котка тя подскача на 1 метър нагоре.....
 
A

Anonymous

Гост
Тея 240 и нагоре м/с,с еднограмови чашки,дето ги мерите с Бамовете,сигурни ли сте че няма поне лееек дизел,защото аз съм замервал 2 Б-21 и 2 Б-30,неколкократно,с два различни хронографа и ви казвам че за Б-30 и 230м/с са много,а Б-21-то дава маалко повечко.
 

st_beer

Редовен Потребител
22lr написа:
Тея 240 и нагоре м/с,с еднограмови чашки,дето ги мерите с Бамовете,сигурни ли сте че няма поне лееек дизел,защото аз съм замервал 2 Б-21 и 2 Б-30,неколкократно,с два различни хронографа и ви казвам че за Б-30 и 230м/с са много,а Б-21-то дава маалко повечко.
Моя Бам 21 дава с еднограмова чашка 235-237 м/с няма дизел. Сменена му е пружината с такава от Диана мод. 35-40. Маншета ми е оригиналния все още но имам закупен такъв от Диана. Над 240 м/с до колкото съм чел из форумите стреля Бама на Джоко. Там обаче нещата стоят по много различен начин.
Човека е правил пълен тунинг няма нищо китайско в буталната група. Правен е нов цилиндър ново бутало и т.н. В стария форум в темата на бама има писано какво е правил и какви са скоростите които дава пушката. Без да е правено тунинг едва ли ще надскочи 240 м/с без дизел.

RockNroll написа:
Не съм съгласен.Като са и много защо моят БАМ с надран цилиндър дига 230 ?
Колега ти май забрави че твоята пружина не е оригинална на бам а е от хатсан
 
A

Anonymous

Гост
Джоковия Бам прави точно 256 м сек. и то със завидна повторяемост.Мерихме го на срещата в Русе.С рогат хронограф :pardon:
 
A

Anonymous

Гост
Това е от другия форум. Този пост го има и тук на 1 стр.
,,След като я смених пострелях малко и реших да замеря скороста. Причината е че много се оплакват, че като сложат Дианска пружина скороста пада. Аз сложих такава и показа следното:

Прохънтър- 1- 239 м/с 2- 236 м/с 3- 241 м/с 4- 237 м/с 5- 235 м/с
Промагнум- 1- 242 м/с 2- 241 м/с 3- 241 м/с 5- 241 м/с 5- 240 м/с
Гамо мач- 1- 252 м/с 2- 255 м/с 3- 255 м/с 5- 247 м/с 5- 255 м/с
H&N FTT- 1- 240 м/с 2- 244м/с 3- 240 м/с 5- 242 м/с 5- 243 м/с
RWSsuperdome- 1- 257м/с 2- 253м/с 3- 252м/с 5- 251м/с 5- 255м/с ..."


Тези скорости са замерени началото на май 2008г. Преди две седмици, отново направих замерване с прохънтър и ми даде 236 и 237 м/с.
Като се има предвид, че промагнума дава малко по-голяма начална скорост, се вижда, че 240 м/с не са недостижими за пушката.
 
A

Anonymous

Гост
Янко, не е нужно да се стараеш толкова с конкретизацията^-^
При всички БАМ-ове важи правилото "конкретен екземпляр". Един дава 245-250, другият от същия модел /или "друг" модел със същото устройство/, едвам докарва 220, говорим с едни и същи чашки. ;)
Въпросът опира до качество на изпълнение в елементите за самата бройка, които са определящи за скоростта.
 

st_beer

Редовен Потребител
Попаднах на тази снимка на разглобен спусък на бам 21. Мисля че ще е от полза да я има тук в темата.

 
Нагоре