ВАМ - 21 , ВАМ - 30

A

Anonymous

Гост
Стана проблем с пушката ;( .Стрелях вчера и поедно време установих , че от 20 метра немога да уцеля доста големи нешта (кашон от телевизор).Без капачката на заглушителя почна да си стреля горе доел прилично.Загледах капачката и забелязах ,че съчмата се докосва встрани на отвора на капачката.Преди сашто си личеше, че е лизвала малко (съчмата- капачката) , но си помислих ,че просто не е доизгладено там (полирано),вече е бая деформиран отвора и нестава да се стреля с неия (капа4ката).Засметка натова пушката стана осезаемо по силничка(без капачка)явно преди винаги си се е допирало малко и е влиаело на скороста.Гледах цевта отватре сичко си е добре , фаската на цевта съшто е ОК.Искам да попитам данеби понеже слагах на резбата(и на тази на капачката и на тази на цевта) едно за по платно навиване то е като давка такова(сложих го данесе разхлабва ,4е само се разхлабваше при нияколко изтрела).Преди да го сложа това резбата се навиваше много хлабаво и свободно.Избързах и почнах да разширявам дупката на капачката с навита шкурка незнам колко и е диаметара но го разширих с поне оште 1 мм. Пробвах да стрелям и пак докосва капачката  . това ,че съм разширил отвора означава ли, че съм прецакал заглу6ителя (маи да) , и ште съм благодарен за съвет от знаештите тук  .
Оште един вапрос имам. Стрелям със съчми NORIKA-APACHE 5,5 – струват 5.20 лева , една съчма тежи 0.87гр. (много ми ги хвали тая там в магазина норика били калибровани били незнам си кво били ) става ли да се стреля с тези съчми??????
Благодаря ви предварително 
 
A

Anonymous

Гост
По принцип оста на заглушителя трябва да е съосна с оста на цевта.
1) Заглушител за пружинна пневматика за мен е несериозно, понеже няма какво да заглушаваш. (удара на пружината в дъното на цилиндъра не може да се заглуши.
2) Пробвай и свали този заглушител и виж какава точност постигаш без него. Ако всичко е ОК-значи има проблем с монтажа на "Заглушителя". Ако не е остава:
3) Счупена пружина;
4) Износен маншет;
5) Проблем с уплътнението между цилиндъра и цевта;

3,4,5 носят загуби в енергията на изстрела и от там - проблеми с точността.
Успех, това е много хубава мераклийска пушка и аз си мисля че има нещо дребно за оправяне.
ПС: Аз стрелям с "FTT" или "Baracuda match". Тези твоите чашки не съм ги пробвал.
 

HellBoY

Потребител
Развий и заглушителя и капачката , изчисти хубаво резбата , по железарските магазини продават тефлонова лента за уплътняване на резби(струва 2лв). навий тънко и равномерно в основата на резбата на цевта по протежение на 3-4см. и на резбата на капачката след което завиваш на ръка до като затегне.

При многократно завиване и развиване резбите неминуемо охлабват(окарват се) :pardon: За никакво несъосие не може да се говори !!!
 
A

Anonymous

Гост
Здравеите на всички манияци отново :p . Реших да сменявам пружината на скъпото ми и хубаво пушле (BAM 21).Значи замерих пружината (тя е от Диана 54) и е 272мм набръчкана :(, оригинална и нова от Диана 54 доколкото разбрах е 295мм. Има ли ги по София тези пружини оште и ако да от каде може да си закупия да не е отслабената версия . Нешто маи ниякои бе6е писал ,че ги има при руски паметник в ниякъв магазин .Помогнете ми моля ви . Благодаря ви предварително.
 

bor1968

Потребител
Прочети 3, 4 и 5стр. от тая тема и ще си отговориш на въпросите.
До колкото знам Петков от Варна бе внесал оригинални пружини и маншети от Диана, които по рармери са същите като на Б-21. Можеш да му пратиш едно л.с. и да провериш дали не му е останало нещо.
Ако са свършили при него звъниш или отиваш в Дайкан и си вземаш пружина за Диана 48 или 52, но ги караш да ти я премерят /или сам си я мериш/, че имаха и за отслабената версия /мисля, че беше 270мм/.
Другия вариант е да вземеш пружина за Диана 350 и да я отрежеш понеже е по-дълга.
Следващия вариант е да се обадиш до Сотис и да провериш дали имат оригинални пружини за Б-21 /мисля, че имат/
Варианти много и това не е зле тъй като когато човек има избор за резервни части е супер. Щото има пушки за които намирането на резервни части е кошмар.
 

caspar

Потребител
Колеги препоръчаите ми чашки за големи дистанции за бам 21,защото с прохантара над 80м не знам на каде лятят.А искам да стрелям поне на 100 м .
 

bor1968

Потребител
Ако си попаднал на новата партида прохънтъри с малката глава, те и за близки дистанции не стават. Иначе тая дистанция от 100+ метра си е прекалено сериозна за пружинна пушка и каквито и чашки да ползваш ще имаш сериозен пад в треакторията.
Иначе бих ти препоръчал ФТТ, прохънтър от старите, а можеш да пробваш и промагнум.
Има добри отзиви за ЖСБ и RWS Super Field, но с тах не съм стрелял с 21-та и не знам дали ще ги хареса.
 

andi

Редовен Потребител
преди няколко год и аз имах подобни ереси . взех на заем за 15 дена бен4 стоика и оптика 8х56 ( тогава наи голямата до която се добрах) . по4ти всеки ден стрелба
с това което имаше на пазара като съ4ми в 5,5 мм .
бях още с оригиналната пружина ( не съм видял по добра досега ) , б21 ми е от първите .
стрелба само за група- моите резултати - 50 метра стават промаг , прохънт , фтт , баракуда , пренебрежима разлика - статисти4еска м-у тях . аз избрах промаг-то4ност , цена, намиране , пробивност . докато се с4упи пружината стрелях с тях .
100 м - само баракуда може би 50 % в А4 , с огромен пад ( целех 2 ри лист мишена ;) ;) ;) ) 191-193 мс на хроното на Тошо ( на 35 м ги сливаше- 1дупка или 1 4ерта ) !
извод за мен - 100м - безсмислено !!! 0птимално 35м , мах 50-60м за хартиена мишена ! :goodbye:

пп . още нямаше JSB
 
A

Anonymous

Гост
Колеги,
Някой измервал ли е диаметъра на отвора на цилиндъра на БАМ21/30 и дали този диаметър съответства на същия при "Диана48-54? На моята пушка (БАМ30) е Ф4мм.
 
A

Anonymous

Гост
И при моята Б30 е 4мм. Забелязах че този отовор при пушката на SOCOM Weihrauch hw 80 е 3-3.5 мм, с доста добра фаска, приблизително под 45 градуса ъгъл.
 

andi

Редовен Потребител
някой имал ли е бам 21 , 30 , или 40 в 4,5 мм ?
интересно ми е да го сравня с 5,5 - скорост , запазване на енергията и то4носта около и след 40 метра !
при мен в 5,5 , при 0на 30м на 50 пропада поне 10 - 15 см , и ве4е няма група
( преди 3-4 дена направих мн бързо и късметлийско попадение на 65 м - а нямам милдот !!! и енергията на 65 се оказа достатъ4на !?!?!
 

harry_cool

Потребител
Анди, имах В21 в 4.5 мм - страшно зверче е. До колкото си спомням баракудата 0.69 гр. я мяташе с 260-265 м/с, а FTT 0.56 гр. с около 280 м/с. Стреляше изключително точно. Не съм стрелял на 50 метра снея, но с Д54, която вади същите скорости, стрелбата на 50 метра не е никакъв проблем. Когато стрелях с добрите партиди баракуди, Акела1 от нашата група с Д54 спокойно си целеше метална кутийка от Гамо Мач 4.5 мм на 50 метра. Не знам точно колко е d на кутийката, но не е повече от 3.5-4 см. Все пак кутийките от 4.5 мм съчми не са големи. И на всичкото отгоре този харсъзин я плющеше в центъра. Аз още не мога да стрелям така.
 

andro

Потребител
А дали ги има в продажба ?Става въпрос за 4.5мм.280 м .сек нещо мижава ми се види тази скорост за 4.5мм.Поне 300 да ги има...
 

harry_cool

Потребител
andro написа:
280 м .сек нещо мижава ми се види тази скорост за 4.5мм.Поне 300 да ги има...

Тук направо изби рибата.
Все пак говорим за пушка, която не спада към клас "магнум пневматика".
Насочи се към Хънтър 1250, там ще имаш над 300.
 

petkof

Редовен Потребител
В групата преди идваше едно момче с Гамо 1250 в 4,5 мм., но винаги имаше над дозвукова скорост и шума беше като от огнестрел.На мен лично не ми допадна това че е шумна. ;)
 

andro

Потребител
Е ,добре де на мен поне ми се ще да са 300м. Hary _cool ,ти нямаше ли Диана 54 в 4.5 калибър?Или бъркам?
 

andi

Редовен Потребител
1250 е 4упеща цев - не благодаря . моята б21 в добрите си времена стреляше с 26 дж - ако е толкова дж и в 4,5 ми е инересно дали не е по-добре ( 310-320мс при 0,5 гр , или 270-280 с баракуда ) и какво е сравнението с 5,5 на 50 метра ?
 

luft9waffe

Редовен Потребител
petkof написа:
andro написа:
4.5 на 50 метра по права траектория и по малко енергия от 5.5.
Обясни по-подробно, че имам чувството че бъркаш нещо? :)
ето какво са измерили StraightShooters при диана48 в двата калибъра.
4,5мм
JSB exact-дулни-25J на 45м-10J
баракуда-дулни-23J kd 45 -13J
5,5
JSB -26 -16
баракуда -25 -16
 

andi

Редовен Потребител
явно БК на 5,5 в слу4ая е по добро
или 45 метра е доста за 4,5
но ми е интересно дали се налага по малко копенсация на прицелването
и може би ще направи по-добра група на 50 - 60 метра ?
 
Нагоре