Отдавна исках да пробвам , да опека свински крачка , като джоланче . Най-после се пробвах . Полусварих ги и половината ги опекох , а другите на стандартната пача (чесън , кис . мляко и брашно ) . Станаха хубави , но кожата им е по-твърда от на джолана или трябваше още повече (или по-малко) да ги пека . Изядох един целият де , но е опасно за зъбите , та после ги върнах и тях в пачичката !
Преди много време(когато имах повечко свободно време за кулинарни изцепки)най-добър резултат при св. крачка получих, като ги сварих мнооого добре, обезкостих ги и след това всичко омесено с малко подправки запекох за 10-на минути в силно загрята фурна.
След изваждането поръсих с нарязан на ситно пресен чесън и малко червен пипер. Втория път, преди запичането добавих към сместта и задушена смес от горски гъби(мариновани, от буркан)и галета, а накрая само чесъна, без черв. пипер.
Евала! Моето също е на привършване и се оглеждам за пресни контрафилета....
Искам и да попитам: някой има ли идея къде мога да намеря метални чаши със столче на адекватни цени?
Отдавна исках да пробвам да си направя свински уши за мезе и най-после успях . 4 свински ушаци ги ометох за 2 дена . Перфектното мезе . Осолени , печено-опушени кожа , месце и хрущял .
От дебелите задни части си направих уникална супичка !
Да, Ангеле.Зелева чорба с праз и сушена червена люта чушка.Става и за напиване,освен за изтрезняване! Както казва Евгени,следват препечени филийки с пръжки и шарена сол, поливани с червено вино!На здраве!
П.П.
Всъщност ако имаш предвид супа от праз,готвена, не е.Сега се сетих,че си има и праз-чорба,както казваш,но това не е.Извинявай.
По немски почин за питие, от кола и бира наречено "дизел", пробвам в момента смес от Пепси Туист и Варненски мискет в съотношение 2:1!Получава се Турбо Дизел!
Аз тази вечер опитах осолен свински врат с русенското на бай Иван и ... съм заспал пред компа.
Ей ся отворих очи.
Ни дизел, ни турбо дизел.
Съотношения не съм засичал.
Ай лека.
Иване,пробва ли я тази рецепта?Линкса я пусна миналата година и каза,че се е получила много добре,като ползвал кайма смес а не телешка.Исках и аз да я изпробвам, но не можах да намеря време, та мисля тази пролет да я пробвам.