Купих си от метро бланширани пипала от октопод, мятам едното на скарата след като ги размразих, а то загаря и има вкус на пясък и сол. Поглеждам опаковката - ЗАМРАЗЕНИ ПИПАЛА ОТ ОКТОПОД. Псувам. Отварям си бира. Пак псувам себе си. Жената ми се присмива. Заплашвам я и тя излиза от кухнята доволна. Търся из нета как се вари октопод, а то изписано фермани и преразкази на тази тематика. Отварям и узото, което купих редом с ужким бланшираните пипала - ПИКОЧ. Чета из псалмите, че се слагало и узо във двата литра вода, в която се вари откопода; та накратко: кило пипала, два литра вода, дафинови листа(3-7), зърна черен пипер, 50-70 милилитра узо, 50-ина милилитра зехтин, малко оцет. Не съм слагал сол, това което прегорих на скарата беше солено и прецених, че няма нужда. Половин глава чесън. Всичко това се загрява на цялата сила на котлона и когато кипне, се намалява под средната мощност - демек на слаб огън за 40-45 минути. Докато се варят пипалата, в отделен съд се приготвя и сос за след обработката на скарата. Половин връзка магданоз, босилек, четвърт лимон, капачка балсамико, сол, зехтин и оцет на вкус и пак чесън нарязан на ситно. След 40 минута на варене ако пипалата са добре на вкус (НЕ ПЯСЪК И СОЛ), изсипете "чорбата" от тенджерата и направо мятайте пипалата на скарата за 2-3 минути максимум на страна - това зависи от мощноста на скарата. От скарата в соса, за да поемат. Жената яде и мляска. На нея също не и харесва узото. Май пак ще варя октопод....