Хапване, пийване, кой какво обича и как го прави

didarai

Редовен Потребител
didarai написа:
....вратни пържоли(по технология на агнешкото месо ... на мозък ) ....

Това може да го обясниш/разясниш по-подробно в темата за манджите :) , звучи зарибяващо! :rolleyes:
Нищо сложно . С много водa и мaзнинa , нa 160 гр . зa 2 чaсa под фолио , след което шоково зaпичaш до горните реотaни зa 15 мин . Тaкa хем се рaзкaпвa (тръгнaх дa ги вaдя с вилицa aмa тц , не стaнa , тa потрябвa шпaтулaтa и после нож не ти е нужен ) , хем е зaпечено . Лично нa мен тaкa не ми хaресвaт , но зaрaди другите ги прaвя тaкa . Aз хaресвaм зaпечено-пърженият вкус (пекa до остaвaне сaмо нa мaзнинa ) , мaкaр и мaлко по-сухо дa е месото . Зaлято със сос грейви проблемa се решaвa , но днес ми зaбрaнихa сосове :) .
Aко резултaтът искaте дa е гaрaнтирaн , може и дa нaчукaте добре пържолите с чук със зъбци . Допълнително дa рaзкъсa жилките .
 

didarai

Редовен Потребител
Направих свинските джолани с кожа по технологията на горнооряховското гърне . УУууууниииииикално ! Не моа са запра !
Правете смело . :cheers:
 

оги-пз

Редовен Потребител
Абе за апването не знам, но за пийването Е Така го уепим, до сегъ и прудължааами.
 

Attachments

  • 20160430_035958.jpg
    20160430_035958.jpg
    253.3 KB · Прегледи: 57

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
На ден като днешния само яйца и козунаци, ама аз да покажа едни пилешки воденички с гъбки и хрупкав лук в сладко кисел сос, върху канапе от овкусен варен ориз.
Лукът става хрупкав като бамбуковите връхчета, а воденичките, предварително сварени в тенджерата под налягане, просто се топят в устата.
Това е от преди десетина дни...не е менюто от днес.
 

Attachments

  • 13116118_10153395511066755_4899086833985216898_o.jpg
    13116118_10153395511066755_4899086833985216898_o.jpg
    304.2 KB · Прегледи: 50
  • 13131691_10153395511231755_2159405314935510574_o.jpg
    13131691_10153395511231755_2159405314935510574_o.jpg
    246.1 KB · Прегледи: 46
  • 13123305_10153395511476755_7166527896919697221_o.jpg
    13123305_10153395511476755_7166527896919697221_o.jpg
    271.3 KB · Прегледи: 45
  • 13071940_10153395511151755_3455866940384012311_o.jpg
    13071940_10153395511151755_3455866940384012311_o.jpg
    259.4 KB · Прегледи: 48
  • 13087005_10153395511626755_7209093346254807008_o.jpg
    13087005_10153395511626755_7209093346254807008_o.jpg
    267.7 KB · Прегледи: 46
  • 13072885_10153395511741755_123606557633271455_o.jpg
    13072885_10153395511741755_123606557633271455_o.jpg
    318 KB · Прегледи: 46

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Изглежда вкусно и сигурно е.
Ще си направя, ама нека си влезе в сезона патладжана.
Най си ги обичам като станат в градината.
Нещо не ми се нравят зеленчуци отглеждани на системи.

 

staz

Редовен Потребител
Някой има ли интересна рецепта за телешки кюфтета?
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Толкова не съм се смял от мноооогггоооо време :lol::lol::lol::lol::lol:
Гледайте го направо от 14:45 натам.

 
Последна промяна:

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Божо, мисля на Блкантрейда да бъкна едни картофки в купа.... Фламбе, естетствено :lol:
 

staz

Редовен Потребител
image.jpeg Малко морска тематика в домашна обстановка...
 

staz

Редовен Потребител
Купих си от метро бланширани пипала от октопод, мятам едното на скарата след като ги размразих, а то загаря и има вкус на пясък и сол. Поглеждам опаковката - ЗАМРАЗЕНИ ПИПАЛА ОТ ОКТОПОД. Псувам. Отварям си бира. Пак псувам себе си. Жената ми се присмива. Заплашвам я и тя излиза от кухнята доволна. Търся из нета как се вари октопод, а то изписано фермани и преразкази на тази тематика. Отварям и узото, което купих редом с ужким бланшираните пипала - ПИКОЧ. Чета из псалмите, че се слагало и узо във двата литра вода, в която се вари откопода; та накратко: кило пипала, два литра вода, дафинови листа(3-7), зърна черен пипер, 50-70 милилитра узо, 50-ина милилитра зехтин, малко оцет. Не съм слагал сол, това което прегорих на скарата беше солено и прецених, че няма нужда. Половин глава чесън. Всичко това се загрява на цялата сила на котлона и когато кипне, се намалява под средната мощност - демек на слаб огън за 40-45 минути. Докато се варят пипалата, в отделен съд се приготвя и сос за след обработката на скарата. Половин връзка магданоз, босилек, четвърт лимон, капачка балсамико, сол, зехтин и оцет на вкус и пак чесън нарязан на ситно. След 40 минута на варене ако пипалата са добре на вкус (НЕ ПЯСЪК И СОЛ), изсипете "чорбата" от тенджерата и направо мятайте пипалата на скарата за 2-3 минути максимум на страна - това зависи от мощноста на скарата. От скарата в соса, за да поемат. Жената яде и мляска. На нея също не и харесва узото. Май пак ще варя октопод....
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Ден на голямото готвене.
Започнах с един турски бюрек.
После изпекох месото и заредих новата доза.
Направих компотите по технология без стерилизиране - да видим какво ще стане. С компоти ми е за пръв път. Иначе сладка не стерилизирам.
Довърших започната вчера торта. Бях изпекъл блата.
Утре съм на тема 10 кг. ягоди. Какво ще ги направя ще реша като стана!?

IMG_20160602_124512.jpg IMG_20160602_124518.jpg IMG_20160602_124523.jpg IMG_20160609_203353.jpg IMG_20160609_203419.jpg IMG_20160609_204432.jpg IMG_20160609_204728.jpg IMG_20160609_204736.jpg IMG_20160609_204743.jpg IMG_20160609_204754.jpg IMG_20160609_204759.jpg IMG_20160609_202637.jpg IMG_20160609_202650.jpg IMG_20160609_202425.jpg IMG_20160609_202457.jpg IMG_20160609_202958.jpg IMG_20160609_203135.jpg IMG_20160609_203158.jpg
 
Нагоре