Това е крайния резултат от моите морски премеждия с каяка. Рибката си я направих студено маринована.
Ето и рецептата ако някой се интересува евентуално:
Почистван и измивам щателно всяка риба .
Престоява 24 часа в силна саламура - яйцето да плува и да се показва колкото 5 стотинки.
Сменям саламурата на 12- тия час.
Измивам добре и накисвам в оцет за други 12 часа.
Препържвам няколко хапки хляб в олиото и леко няколко скилидки чесън - да не прегарят! .
Наливам малко от ИЗСТИНАЛОТО олио на дъното на буркана .
На дъното на буркана поставяме 1-2 дафинови листа, 10 зърна черен пипер
Редя ПЛЪТНО рибата в бурканите -права, без да я измивам от оцета.
Нова доза подправки.
Доливам от препърженото олио да се покрие и изгони въздуха от рибата.
Затварям и съхранявам на хладно.