WEIHRAUCH

Дискусия в 'Пружинна Пневматика' започната от luft9waffe, 21 Октомври 2008.

 1. cilindura

  cilindura Редовен Потребител

  Публикации:
  556
  +
   

  Прикачени Файлове:

  bobi163, pchelarq, ilko_dim and 5 others like this.
 2. xpresident

  xpresident Редовен Потребител

  Публикации:
  1,542
  от:
  Варна
  Това има ли го като модел на Вайраух или е нещо съвсем различно, произведено от тях? Би ли описал самата пушка?
   
 3. cilindura

  cilindura Редовен Потребител

  Публикации:
  556
  Стърчащият режещ ръб на буталото беше наранил много лошо работния участък на цилиндър. Там бе образуван коловоз, който можеше да се види с помощта на фенерче. Нанесените щети трябваше да бъдат отстранени по възможно най-добрия начин. За целта се наложи да шлайфам цилиндъра, увеличавайки диаметъра му с 0,3 мм. Следващата стъпка бе отстраняването на режещата гърбица от буталото и премахването на режещите ръбове от фрезовите отвори на корпуса на пушката.
   
 4. cilindura

  cilindura Редовен Потребител

  Публикации:
  556
  +
   

  Прикачени Файлове:

  pchelarq, ilko_dim, Ivory and 7 others like this.
 5. cilindura

  cilindura Редовен Потребител

  Публикации:
  556
  Следващата стъпка бе подмяната на стария маншет с нов, полиуретанов, закрепен към буталото посредством многокомпонентна сърцевина, непозволяваща загубата на компресия. При направата на маншета реших да поставя дистанционна шайба, изработена от бронз с диаметър близък до диаметъра на цилиндъра. Идеята на тази дистанционна шайба е следната: При евентуално скапване на маншета да се избегне триенето на стомана в стомана. Вече ще трие бронз в стомана. Въпросният червен маншет ще се скапе, когато цъфнат налъмите :D
  Мога да дам вечна гаранция на този маншет, който ще надживее дори правнуците на колегата, собственик на пушката :D:D:D Но за всеки случай "нека вържем попа, за да е мирно селото" :D
  За тази пушка както и за всички останали пушки от бутално-пружинен тип са характерни режещите фрезови отвори. Тук ще забележите наранения оригинален маншет.
   

  Прикачени Файлове:

  pchelarq, ilko_dim, Ivory and 9 others like this.
 6. cilindura

  cilindura Редовен Потребител

  Публикации:
  556
  Разглеждайки внимателно буталото на пушката, установих, че то е F версия. Тоест то е направено по-дълго, за да бъде намален работният обем на компресора.
  Отстранявайки фундамента на стария маншет и скъсявайки буталото, то олекна значително, поради тази причина се наложи да изработя нов по-къс водач на бойната пружина и направата на нов утежнител с диаметъра на водача. Старият водач е направен от тръбичка, чиято основа е оформена чрез процепване на четири, сгъната под 90 градусов ъгъл спрямо оста й. Новият водач и новият утежнител не позволяват на пружината да се гъне. Техният външен диаметър отговаря на вътрешния диаметър на пружината.
  Пускам снимки, за да онагледя това.
   

  Прикачени Файлове:

  Последна промяна: 7 Април 2019
  bobi163, pchelarq, ilko_dim and 7 others like this.
 7. cilindura

  cilindura Редовен Потребител

  Публикации:
  556
  В процеса на подмяната на някои от оригиналните детайли, реших да направя ново уплътнение на цевта. За тази цел се наложи да извадя оригиналното уплътнение и да обработя леглото, в което то се поставя.
  Обработката се заключава в направата на вътрешна фаска и външна фаска по периферията на цевта. Тези фаски за вбъдеще ще предотвратят нараняването и разкъсването на уплътнението. За да работи коректно това уплътнение, то също има външна и вътрешна фаски. Тези фаски спомагат за по-добрата деформация на уплътнението при заключена цев. Същите фаски ги има от долната, невидима част на уплътнението. Тук ще видите оригиналното светло уплътнение, под което се намираше повдигаща гарнитура под формата на спирална пружинка. Новото зелено уплътнение е изработено от изключително качествен полиуретан. Неговата твърдост е около 70 единици по Шор.
   

  Прикачени Файлове:

  Последна промяна: 7 Април 2019
 8. cilindura

  cilindura Редовен Потребител

  Публикации:
  556
  Тъй като вече има запитване, какво представлява пушката, то тя е копие на Вайраух модел 35. При пушката Бурго отсъства предпазителят в тилната част на корпуса.
  За да увелича хода на буталото се наложи да преработя дъгата в долната част на вилката, там където при сгъване на цевта потъва отключващият палец. Това ще стане видно от следните снимки:
   

  Прикачени Файлове:

  pchelarq, ilko_dim, soundmax and 6 others like this.
 9. cilindura

  cilindura Редовен Потребител

  Публикации:
  556
  Тъй като вече имам запитвания относно шлайфането на цилиндъра на Бургото, искам да споделя, че е изключително трудно. Това ми отне около 7 часа труд. Деругата (коловоз) беше изключително дълбока. Това само по себе си доведе до използването на десетина вида абразиви. Съжалявам, че не пазя отпечатъка, който направих (бях направил отпечатък на деругата от зъболекарски восък, за да уточня нейната дълбочина и етапите, през които трябва да премина, за да я премахна. Изводът, който може да се направи след внимателния оглед и контакт с материалите, както писах вече е следният:
  1. Изключително качествена стомана. Като че ли тук става въпрос не за въздушно, а за бойно оръжие. Вероятно Бурго са държали на своето име И именно поради тази причина са искали техните продукти да бъдат върха.
  На последните снимки, които не са с много добро качество, ще видите пушката в цял ръст :D
   

  Прикачени Файлове:

  Последна промяна: 7 Април 2019
 10. cilindura

  cilindura Редовен Потребител

  Публикации:
  556
  И като завършек, нека колегата си я ползва със здраве и дано надживее маншета! :D
   
 11. soundmax

  soundmax Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  3,407
  от:
  Казанлък - Пловдив
  Истинско удоволствие е да чете човек това, което правиш по пушките :cheers:
   
  pchelarq, ilko_dim, Venco and 5 others like this.
 12. cilindura

  cilindura Редовен Потребител

  Публикации:
  556
  Радвам се, колега, че са ти харесали нещата, които правя! :cheers:
   
  bass_kick, Licho, pchelarq and 9 others like this.
 13. Петър Славов

  Петър Славов Новодошъл

  Публикации:
  8
  Здравейте, нов съм в групата, на скоро се сдобих с една красавица, така де сега вече е красива, когато взех беше ръждясала HW 80 5.5 ,до скоро цивяж в Северна Ирландия, там ми изпадна без пари, без приклад, намерих всичко е ебей,тогава още не разбирах,винаги съм имал мерак да си взема, но все оставаме на заден план, особенно в Северна Ирландия,заради ИРА законите са мн строги,та смених всичко което е консуматив, взех и някакъв тунинг кит на Tinbum tuning, тъй като съм не веж в тия неща, ще се радвам ако някой има някаква информация за нега да каже, това ми е първата пушка, и нямам база за сръвнение,имам няколко въпрова за тази пушка, ще започна с най-спешния, в двата края на цевта от вътре има малко ръжда, като в края на изхода на цевта е по-малко, а там където се слага чашката е повечко, та напълних я с WD-40,седя една нощ, и после я по изтърках, голяма част падна, особенно от пред,та какво друго мога да направя за нея, чета тук пе трябва да внимавам, и не амея да прилагам нещо по-грубо,на 10 м ми прави мн добри групи, да кажем една стотинка я оцелвам 4 от 5,на по големи разстояния сякаш разширява групата, стрелям с H&N silver point, sniper magnum и едни сръбски за 5лв кутийката, та има и начение тая корозия, с какви други чашки да пробвам, защото чета тук пе и те имат значение, кой ще ми препоръчате за тази пушка,нямам хроно да я замеря, пробвах с една програма на тел, дава ми 198 м/с, 20 дж,със 1.11гр. чашка, не знам тива добре ми е или не, ше съм доволен от всяка информация която получа, има и една пласмаса от тоя тунинг която се слага между буталото и маншона, ама мисля че ще скаси хода на буталото, за това не съм я сложил,ако трябва да съм честен не знам за какво
   

  Прикачени Файлове:

 14. xpresident

  xpresident Редовен Потребител

  Публикации:
  1,542
  от:
  Варна
  Най-дългото изречение...
  Каквото и да правиш не вкарвай никакъв метал различен от олово в цевта, не слагай никаква смазка в цилиндъра и стерляй само с JSB.
  Сигурен ли си? Дай снимки.
   
  petkof and SvilenP like this.
 15. Петър Славов

  Петър Славов Новодошъл

  Публикации:
  8
  А как мога да го изчистя,и до колко влияние на точността?Понякога правя много добри групи, по-рядко ги оръска, но се надявам това да е от чашките.Ще пробвам JSB,ще си поръчам по-леки и по-тежки да пробвам с кои ще се държи по-добре.Това е въпросната пластмаса.
   

  Прикачени Файлове:

 16. Hidden

  Hidden Редовен Потребител

  Публикации:
  504
  от:
  Перник-София
  Toва май е накрайник за бутало с кожен маншет - като се сложи може да работи с полимерен маншет. Ако може му свали размерите и ги публикувай.
  Moже да направим и друго - да снимам моето бутало с кожен маншет до една рулетка и да сравниш с твоето. За моделите 35 и 80 дават еднакви полимерни маншети, т.е. и размерите на буталата трябва да са еднакви или поне близки.
   
  Последна промяна: 1 Август 2019
  xpresident харесва това.
 17. Петър Славов

  Петър Славов Новодошъл

  Публикации:
  8
   

  Прикачени Файлове:

  xpresident and Hidden like this.
 18. soundmax

  soundmax Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  3,407
  от:
  Казанлък - Пловдив
  Виждал съм такива има и снимки в интернет, с тази приставка се намаля и обема на цилиндъра и мощността като гледам, и може би намаля сътресенията при удара на буталото.
   
 19. gary m

  gary m Редовен Потребител

  Публикации:
  442
  от:
  Кнежа, the north west frontier!
  Tinbum has sent you a short stroke kit, fit the whole kit. You need to get the power down. That gun is overpowered for N Ireland.
  Най-дългото изречение... you face a even longer sentence! затвор!

  If you want help with UK tuning or advice I will help.

  Сори за Англиски език.
   
  Propar, lynx, Hidden and 1 other person like this.
 20. xpresident

  xpresident Редовен Потребител

  Публикации:
  1,542
  от:
  Варна
  sentence I meant in the sense of grammar :D
   

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена