WEIHRAUCH

luft9waffe

Редовен Потребител
HW имат пцп--при това мн мн добро.ПОЧТИ от класата на теобен,дейстейт,рипли.правят го от 5-6 години.HW правят серия пружинни пушки--с несъмнено топ-качество и то от повече от 100 години.спрингър-манията задължително минава през weihrauch.
 
A

Anonymous

Гост
Някой има ли впечатления от HW90? Интересува ме най-вече дали теглото й е голям проблем, и дали се зарежда трудно. Изобщо дали е неудобна за боравене.
 

luft9waffe

Редовен Потребител
ivodoc написа:
WEIHRAUCH нямат неудобни пушки.
В повечето случаи са ни неудобно откъм цена.
мн точно казано.а хв90 е тежка(5кг с оптика и надулник)пушка,дълга е и не особено удачна за фт.но е хубава пушка.зарежда се толкова трудно ,колкото наблегане решиш да вкараш в гп-то-над 24бара вече си иска усилие.с нея се борави като с всяка пружинка с чупеща цев.
 

Socom

Потребител
Надявам се утре да си получа пушката: Weihrauch HW80 :). Чета препоръки че оръжието трябва да се "разконсервира". Въпросът ми е наистина ли е нужно за тази марка или мога да мина и без това? Питам защото следя руските форуми а там мненията се делят на две - че трябва и че не е необходимо. Като хора които не са чистили преди да стрелят казват че няма никакъв проблем /дизел/ ползват пушката години след покупката и няма никакви повреди. Не съм чел някои да се оплаква от повреди по оръжие от тази марка в следствие на "незаконсервиране". Мисля че от фирмата също не пише да се прави нещо подобно. Благодаря предварително. :)
 

luft9waffe

Редовен Потребител
разконсервирането не би навредило,но за марки като хв и диана не е необходимо.имам 2 хв-та ,първото направи 11500 изстрела докато стана нужда от разглобяване за смяна на маншет.ако разглабяш,критичният момент е безтравменото слагане на буталото-може да се нарани маншета.
 

Socom

Потребител
И аз се притеснявам повече да не я повредя и затова предпочитам да не я отварям. Може да стане по-зле ако се опитам да я чистя. Докато ако не пипам нищо - се надявам да си работи нормално. :)
 

rivan

Редовен Потребител
В случай ,че не я почистиш преди първия изстрел рискуваш да прогориш маншета(някога),а ако я почистиш-да го повредиш при монтажа(веднага) ! Така че пуцай и се не бой!Немеца си знае рабатата!Мисля си ,че и моята следваща пушка ще е немска! ;)
 

Socom

Потребител
Взех си вече пушката :yahoo:. Мога да споделя само първи впечатления от нея. В момента в които погледнете вече разопакованото оръжие се забелязва доброто качество на материалите и изработката. Всички части са много добре припаснати, оксидацията е черна наситена и равномерна. Ложата и приклада са от пропарен бук байцван с орехов байц, покритието е много приятно на цвят и равномерно. Задтилъкът е от качествена червено-кафява гума. Оръжието е голямо по размери но е с приятен дизаин с меки форми и прави впечатление със солидната си конструкция. Въпреки теглото на пушката тя е добре балансирана и доста ергономична. Зареждането ме изненада - очаквах да е по-трудно но се оказа че е меко и плавно. Другата изненада е отката - очаквах по-изразен откат но импулсът се оказа сравнително мек. Добро впечатление прави високото качество на цевта и ... оставих спусъка за най-накрая е той е едно от достойнствата на всички модели на фермата. Общото ми впечатление от HW 80 е много добро. За стрелбата с нея, чашки и т.н. ще споделям по-нататък.
 
A

Anonymous

Гост
Колеги, HW90 дали ще стане по-неточен ако му се свали мушката след слагане на оптика?
 

luft9waffe

Редовен Потребител
vsemionov написа:
Колеги, HW90 дали ще стане по-неточен ако му се свали мушката след слагане на оптика?
ще стане по-точен ако му се свали мушката и цевта се мушне в надулник.мерникът и мушката могат да окажат отрицателно влияние при мерене с оптика.
 
A

Anonymous

Гост
luft9waffe, твоята HW90 с каква скорост стреля с FTT?

Моята е в калибър 5.5 и правеше 245 м/с, но след около 100 изстрела вече прави 230. Предполагам че е заради лекия дизел в началото. Но въпреки това, тази скорост 230 ми се струва малко ниска, при положение че рекламират 260.

Освен това не е толкова точна, колкото очаквах. Най-добрата група, която до сега можах да постигна, беше около 12 мм от 7 метра. Стрелям на механични, но знам че с точна пушка мога по-добре, защото с БАМ 19 правя по-малки групи. Странно... Има ли нужда от разработване пушката, за да стреля по-точно?

Въпреки притесненията ми, тази пушка много ми харесва като изработка. Даже приклада е страхотен, а до сега не харесвах дървени приклади :)

Нека бъдещите собсвеници на Weihrauch да не се разколебават само заради моите притеснения за скоростта и точността. Аз още не познавам тази пушка, може всичко да си е наред. Надявам се да се притеснявам напразно. По-нататък ще пиша пак какво е станало.
 

luft9waffe

Редовен Потребител
и двете ми 90-ки,са 5,5.и двете съм ги настроил на 225с фтт(за по-старата чакам оригинални консумативи и засега не е оперативна).старият хв съм го мъчил до 32бара в пружината-265мс с фтт,толкова е и при 28бара.лично аз макс точност постигам при горепосочените(225) при налягане 20бара за старата и 19бара при новата пушка.най-високата скорост,при която имам приемлива ловна точност-245мс-под 35мм групи на 40м.един месец ми трябваше да се науча да стрелям с първата си 90-ца и за 2години научих следните неща:
-това е най-добрата ловна ппп и за мен най-добрата пружинна пушка въобще
-придържай се в наляганията до 24бара-ще имаш най-добра точност,достатъчна скорост и практически вечен маншет и гп
-стрелям само с фтт и то 5,50. 5,53 са малко по-бързи,но и бързо цапат цевта
-ползвам лека оптика-3-9х32 на нисък моноблок и 250г надулник,който удължава цевта с 3мм
новото хв го извадих от кутията и 7-мата или 8-мата група на 35м беше 12мм външни.
 

Socom

Потребител
:) Малко впечатления от HW 80. Пушката все още има дизел /на около 150 изстрела/, прави ми впечатление че бързо цапа цевта - след около 50-60 изстрела и вече е видимо замърсена. Не мога да преценя дали по-голяма вина за това има дизела или чашките /FT на H&N/. Но се почиства доста лесно - две парцалчета с Балистол и вече е наред.
Вече започнах да се заглеждам в това: http://www.airguns.citymax.com/catalog/item/251488/5372266.htm
Макар че ми е малко рано, но след някои и друг месец ще видим. Има и друг вариант:
http://www.airrifleshop.co.uk/Accessories/Springs.htm#Service_Kit_BSA
Но след време. :).
 

Socom

Потребител
Колеги, помагайте с мнение. Нормално ли е Weihrauch HW 80 да дизели все още на 150 изстрела? В стария форум G. Voevodov беше писал че неговата HW 85 дори след почистване дизели до към 100 изстрела. А все пак цилиндъра на HW 85 е по-малък от този на HW 80 - /по малко смазка, по-малко дизел/. :)
 
A

Anonymous

Гост
Ти миналия път с какво каза, че я смазваш? ;) Къде и по колко пръскаш?
 

Socom

Потребител
С Балистол. Много внимавам да не попада в буталната група. Пръскам връзката между цевта и цилиндъра. Пръскам и в самата цев - но само когато е отворена. Изчаквам и чистя с шомпола с четка после с парцалче. Напоявам парцал с Балистол и изтривам металните части на пушката и прибирам в кутията. :)
 
A

Anonymous

Гост
Защо се вманиячаваш с това чистене на цевта !Голям праз като е Вайхраух. ..Това да не стреля с барут!Продължавай да чистиш и ще бъдеш дизел още бая време.Аз имам само китайски пушки и смазвам цевите само когато няма да стрелям по дълго време.Щях да забравя ,винаги затапвам задния край .Само помисли малко ,като я смажеш и после я изправиш смазката колкото и да е малко къде отива?
 
A

Anonymous

Гост
Имам HW90 и в началото имаше лек дизел. Сега е на около 250 изстрела и още го има. От дулото не излиза пушек, но като я счупиш и погледнеш в цевта се вижда малко дим вътре. Не се притеснявай, би трябвало да мине след още изстрели.

ЕДИТ: В този форум доста хора пишат, че новите им Weihrauch дизелират, така че явно не е необичайно.
 
Нагоре