Back to beginning ....

( Йех тез емотикони бе ...

...сигурно не съм добре

! )
Та ...13-14 г . по-късно ...върнах се там , откъдето започнах . Метеор 1000 АР ...на механични .

Днес реших да го прострелям с норика хамър 5,5 и Гамо рокет . Що с тях , щот такива имах под ръка

Дистанция 30 м. ФТ поза , без вятър .
3 те изстрела в червено , след което корекция по хоризонтала и после двата в синьо . Големият кръг е 40 мм .
Добре ...като се вземе предвид първата ми стрелба с метеора преди 13 г , когато на 12 м подпрян на колата , групата беше 10 см .

Не съм стрелял разбира се от месеци (а преди тва години) , когато настроих оптиката на Гамото на 30 м .
Разликата при стрелба с 4,5 мм 16Х оптика и 2 пъти по-малко джаулове е , че с оптиката 30мм капачка на 30 м не я пропусках . Тук се вижда как е .
На 30 м голямата черна точка се вижда с големина 2 пъти по малка от широчината на мушката ...доколкото се вижда (стрелям и с очила ) . Ползвах монокъл за корекциите , иначе щеше да е безпредметно на тази дистанция .
На същото разстояние , 1л кола кола ...не го пропусках . Което значеше просто , че пращам чашки в някаква посока и те дрънчат по нещо . Такава стрелба ..не може да те научи да стреляш , а само ти остава лъжливо самодоволство , че си ....голЕма раОта ..

Пуснах от 30 м две чашки по жив орех . Нориката се скри изцяло под кората , рокета беше два пъти по-навътре
Метеорът от ВИПа го издадоха като под 24 дж , но имаше загуба на компресия от уплътнението на цевта . Трябваше да му се подложи . Нямам с какво да меря скорости , но едно време с 1 гр чашка ,даваше 235 м/с .