Kral Arms

И двата вида стават за клапани. Полиамидът е по-жилав и не се рони. Освен това, понеже е малко по-мек, полиамидният клапан по-лесно си прави легло и се напасва към повърхнината, върху която уплътнява. Ако, например е конусен клапан - няма такова голямо значение. Но ако е плосък клапан, който уплътнява челно - по-добре е да е полиамид. А най-добре е черният полиамид, в който е добавен молибден.

Тунинг на Kral Arms Bigmax-X - 6,35 мм: Отвор клапанно тяло - 6 мм. Трансферпорт - 5,4 мм. Отвор на цевта - 5,4 > 4,8 мм. Нов, по-дълъг клапан от качествен полиамид - 10 мм. Пружина на клапана - корава, клапанът се натиска трудно с пръст. Входна фаска. Полиран ударник. Задният резервоар е сменен с 250 баров, с вместимост 500 сс.
Така нагласена, пушката направи 50 изстрела - 5 пълнитела, с JSB 2,2 гр., със скорост 290-296 м/с. Стартово налягане 255 бара. Крайно налягане 175 бара. Пружината на ударника е разхлабена почти до края.
При тези настройки, при максимално натегната пружина на ударника, пушката достигна 342 м/с, с JSB 2,2 гр.

Последна промяна:
Здравейте,

Взех да се замислям дали да не си продам крала, та ако може някой да ме ориентира какви пари да му искам.
Става дума за Kral np-01 5.5, на който сложих по-дълга цев 58см от Reximex Tron и малко-по-голям резервоар от np-03 /150cc мисля че беше/. Разпробити трансфери на 4,8мм, клапана и пружините също са пипнати, както и дотиквача. Поиграх си с нея... Има и саунд модератор. Пазя и оригиналните цев и резервоар.
Оптика липърс 6-24х50
Помпа за пцп
Двунога, торбички
И не на последно място много хубав калъф и купих за 110лв от колега от форума, който ги прави.

Та за това всичкото честно казано не знам какво да искам...
Моля за мнения за да я обявя в точната тема...

Здравейте,

Взех да се замислям дали да не си продам крала, та ако може някой да ме ориентира какви пари да му искам.
Става дума за Kral np-01 5.5, на който сложих по-дълга цев 58см от Reximex Tron и малко-по-голям резервоар от np-03 /150cc мисля че беше/. Разпробити трансфери на 4,8мм, клапана и пружините също са пипнати, както и дотиквача. Поиграх си с нея... Има и саунд модератор. Пазя и оригиналните цев и резервоар.
Оптика липърс 6-24х50
Помпа за пцп
Двунога, торбички
И не на последно място много хубав калъф и купих за 110лв от колега от форума, който ги прави.

Каквато цена ти е на сърце :)

Здравейте,

Оптика липърс 6-24х50
Помпа за пцп
Двунога, торбички

Каквото ти се откъсне от сърцето приятел.Подаръци се правят ако имаш голямо
сърце огромно

И двата вида стават за клапани. Полиамидът е по-жилав и не се рони. Освен това, понеже е малко по-мек, полиамидният клапан по-лесно си прави легло и се напасва към повърхнината, върху която уплътнява. Ако, например е конусен клапан - няма такова голямо значение. Но ако е плосък клапан, който уплътнява челно - по-добре е да е полиамид. А най-добре е черният полиамид, в който е добавен молибден.

Тунинг на Kral Arms Bigmax-X - 6,35 мм: Отвор клапанно тяло - 6 мм. Трансферпорт - 5,4 мм. Отвор на цевта - 5,4 > 4,8 мм. Нов, по-дълъг клапан от качествен полиамид - 10 мм. Пружина на клапана - корава, клапанът се натиска трудно с пръст. Входна фаска. Полиран ударник. Задният резервоар е сменен с 250 баров, с вместимост 500 сс.
Така нагласена, пушката направи 50 изстрела - 5 пълнитела, с JSB 2,2 гр., със скорост 290-296 м/с. Стартово налягане 255 бара. Крайно налягане 175 бара. Пружината на ударника е разхлабена почти до края.
При тези настройки, при максимално натегната пружина на ударника, пушката достигна 342 м/с, с JSB 2,2 гр.

Ники колко дебела пружина сложи на удърника и колко дълга ?

Не съм я сменял. Достатъчно корава и пъргава е. Скъсих я с 4 мм за да не е пренатегната.

Последна промяна:
Виждам, че комшиите са пуснали нов модел Empire:
https://www.aksuav.com.tr/urun/kral-puncher-empire-xs-pcp-havali-tufek
Променили са лоста за зареждане, като според мен към по-добро. Така ще могат безопасно да се разширят проходните отвори. Също така не виждам недомислицата "регулатор на мощност". За съжаление промяната е само при късия вариант, при дългия си е останала старата схема.

Последна промяна:
Променили са лоста за зареждане, като според мен към по-добро. Така ще могат безопасно да се разширят проходните отвори. За съжаление промяната е само при късия вариант, при дългия си е останала старата схема.
Да, от 2-3 седмици са им новите разновидности на Empire. Изглежда много добре пушката, но с тази 33 см цев и 200 cc резервоар ми се виждат недостатъчни за по голям калибър от 5.5мм.
Може ли да се внесе късата версия на Kral Empire XS ?
Може!

Изглежда много добре пушката, но с тази 33 см цев и 200 cc резервоар ми се виждат недостатъчни за по голям калибър от 5.5мм.
Цев и цилиндър се сменят и ще се получи добро пушле! За тези, които не ги бърка дължината! За останалите и 10 добри изстрела са достатъчни!

Последна промяна:
Цев и цилиндър се сменят и ще се получи добро пушле! За тези, които не ги бърка дължината! За останалите и 10 добри изстрела са достатъчни!

Да ама ще ти тежи и няма като я вдигнеш да я чувстваш като продължението на ръката си,а така трябва да е.Не е нужно да се мериш.Само три мускула и

натискаш спусъка дори и един изстрел да е а..

Последна промяна:
Който може да съдейства за вноса на един такъв булпап. Ще се радвам да го имам наличен в кал.5.5.Може и с резервни цев,барабани и дотиквач за кал 4.5.

Променили са лоста за зареждане, като според мен към по-добро. Така ще могат безопасно да се разширят проходните отвори. Също така не виждам недомислицата "регулатор на мощност". За съжаление промяната е само при късия вариант, при дългия си е останала старата схема.
При пластмасовия Empire-X също е променена системата за зареждане, не е като при дървения модел. Sentetik в големите калибри най вероятни ще позволява да му се увеличи трансферпорта над 4.8мм , докато при дървения това не е възможно.
https://kralarms.com/puncher-empire-x-sentetik/

Attachments

• Screenshot_20211014_204902.jpg
    Screenshot_20211014_204902.jpg
    130.5 KB · Прегледи: 96
Breacker V1..png Breacker V2..png Breacker V3..png Marine-Barrel-Shroud.jpg
Здравейте колеги. Не намерих назад в темата разискване на разликата която на пръв поглед е незначителна, но ме човърка нещо да узная причината за това. Досещате се че говоря за разликата в дължината на шрауда или дори просто неговото позициониране спрямо цевта. Съмнявам се причината да е в производството за различните пазари, по-скоро се замислям за детайлите в шрауда и тяхното количество за обезшумяване на звукът !!! ^-^

Здравейте, търся клапан за Крал пънчер джамбо 6.35. Може ли да посочите в кой магазин да намера или някой от колегите тук да изработва?
Това е стария.

Attachments

• 20200901_223833.jpg
    20200901_223833.jpg
    135 KB · Прегледи: 61
Здравейте, търся клапан за Крал пънчер джамбо 6.35. Може ли да посочите в кой магазин да намера или някой от колегите тук да изработва?
Това е стария.
В никой магазин не се продава Б.К. за Крал Армс. Правят се при стругар с качествен полиацитал/полиамид с малко променени размери, за да преминава повече въздух.

Back
Нагоре